Πέμπτη 11 Μαΐου 2017


Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η πιο επιτυχημένη και ουσιώδης tribute band προς τιμή και εις μνήμην του Ronnie James Dio, θα ανέβει στην σκηνή του Κυττάρου το Σάββατο 13 Μαίου για να μετατρέψει μία δύσκολη μέρα σε μια μέρα γιορτής και όπως κάθε χρόνο να προσφέρει τα έσοδα της συναυλίας σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, όπως έπραττε και θα ήθελε να γίνεται ο 'Μεγάλος κοντός' της metal μουσικής. Ο μπασίστας των Rock 'n' Roll Children Γιάννης Τσιμάς αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να μας διαφωτίσει σχετικά με αυτή την βραδιά αλλά και για τα προσωπικά του πλάνα.

Καλησπέρα Γιάννη, είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μάθουμε από πρώτο χέρι τι περιλαμβάνει και που θα δοθούν τα έσοδα της φετινής συναυλίας-θεσμού των Rock 'n' Roll Children.

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και να ευχαριστήσουμε για μία ακόμη χρονιά όλο αυτό τον κόσμο που ανταποκρίνεται και έχει αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια.
Είναι λοιπόν η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που γίνεται αυτή η συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα και φέτος αποφασίσαμε τα έσοδα να δοθούν στον φιλανθρωπικό σύλλογο ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Ο σύλλογος ΦΡΟΝΤΙΔΑ είναι ένας σύλλογος πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down. Τα κριτήρια επιλογής έχουν να κάνουν με τα μικρά παιδιά όπως έχει γίνει και τα προηγούμενα χρόνια με τα παιδικά χωριά SOS, την Κιβωτό του Κόσμου, το ίδρυμα Ελπίδα κ.α. Άλλωστε κι ο ίδιος ο Dio εκτός από την πρωτοβουλία με το 'We Stars' το 1985, είχε δημιουργήσει και το 'Ronnie James Dio Stand Up And Shout cancer fund' σε τραγική ειρωνεία με το πως έφυγε από κοντά μας.


Όσον αφορά το live του Σαββάτου, είναι sold out κι αυτό δεν αποτελεί είδηση. Φαντάζομαι πως η βοήθεια και η συμπαράσταση που λαμβάνετε από τον κόσμο είναι ανάλογη και με αυτή των ανθρώπων που δουλεύετε και συνεργάζεστε για το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Μετά την δεύτερη χρονιά του Rock In Dio και προς τιμήν του Κυττάρου, ανέλαβαν οι ίδιοι την παραγωγή. Και συγκεκριμένα μόνο τα έξοδα της εφορίας παρακρατούνται. Όλα τα έσοδα από την είσοδο πάνε στον εκάστοτε φιλανθρωπικό σκοπό και αυτό είναι που μας κρατάει στο Κύτταρο όλα αυτά τα χρόνια έχοντας μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και το Crow Club που πράττει κάτι ανάλογο. 2 ημέρες πριν την ετήσια συναυλία, δίνουμε κι εκεί ένα live όπου ομοίως τα έσοδα πάνε για τον φιλανθρωπικό μας σκοπό.  


Να μιλήσουμε και λίγο για το show που θα μας παρουσιάσετε καθώς και για εμπειρίες σας από το παρελθόν. Μελλοντικές εμφανίσεις κι αν υπάρχουν σχέδια ακόμη και δισκογραφικά για το μέλλον.

To live του Σαββάτου είναι ήδη sold out και να ευχαριστήσω εδώ για μία ακόμη φορά τον κόσμο για την αγάπη του και την ανταπόκρισή του. Θα είναι ένα show διάρκειας τεσσάρων ωρών με 40 καλεσμένους επί σκηνής. Όσο για τις εμπειρίες είναι αρκετές. Έχουμε παίξει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως στην Καλαμάτα, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Αγρίνιο, στην Κρήτη, στην Θεσσαλονίκη.. στη Θεσσαλονίκη μάλιστα κάνουμε και κάτι αντίστοιχο κάθε χρόνο αρχές Δεκέμβρη, στο Eightball.Στις 20 Μαίου θα εμφανιστούμε ξανά εκεί. Έχουμε εμφανιστεί και στην Ιταλία και υπάρχουν συζητήσεις να πάμε στην Βουλγαρία και στην Σκανδιναβία. Χρόνια σκεφτόμαστε για μία δισκογραφική κυκλοφορία αλλά υπάρχει το μεγάλο θέμα του κόστους.



Να μου επιτρέψεις να τελειώσουμε αυτήν εδώ την κουβέντα με μια αναφορά στις προσωπικές σου ενασχολήσεις. Είσαι ένας 'εργάτης' της ελληνικής metal σκηνής με συμμετοχή εκτός από τους Rock 'n' Roll Children σε ακόμη τρεις μπάντες. Dexter Ward, Endomain, SSIK. Τελικά ποιό είναι το μυστικό ισορροπίας του χρόνου της επαγγελματικής και της προσωπικής σου ζωής;

Οι SSIK είναι μία tribute μπάντα στους αγαπημένους KISS. Σχεδόν μία φορά τον χρόνο θα εμφανιστούμε αποτελώντας όμως ξεχωριστή στιγμή για εμάς. Με τους Dexter Ward έχουμε κυκλοφορήσει 2 albums (Neon Lights 2011 και Rendezvous With Destiny 2016) κι ενώ έχουμε εμφανιστεί σε Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία. Η πρώτη φορά θα είναι στις 28 Μαίου στον Αn Club. Με τους Endomain έχουμε κυκλοφορήσει έναν δίσκο (Step In The Machine 2015) και ετοιμάζουμε και τη νέα μας δουλειά, πιθανότατα το 2018.
Εργάζομαι ως ηχολήπτης και έχω μία οικογένεια με κατανόηση. Για μένα η μουσική είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. 

Να ευχαριστήσω εσένα Γιάννη προσωπικά για τον χρόνο σου και τα υπόλοιπα παιδιά της μπάντας που δίνουν την καρδιά τους και το μεράκι τους για έναν τόσο καλό σκοπό στην μνήμη ενός μεγάλου ανθρώπου.
Ευχαριστώ πολύ εσένα και όλο τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια!


  Just an honest try to honor the music legacy,the "man" and the greatest hard 'n' heavy metal singer ever walked on Earth!


ROCK 'N' ROLL CHILDREN
Γιάννης Παπανικολάου: Vocals (Diviner)
Μανώλης Τσίγκος: Guitar (Innerwish, Badd Kharma)
Γιάννης Τσιμάς: Bass (Dexter Ward, Endomain)
Νίκος Αναστασιάδης: Drums (Groove Spot, Mo'Down)
Γιώργος Γεωργίου:Keyboards (Fortress Under Siege, Innerwish)
Support: Γιώργος Γαλάνης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου