Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

SONS OF APOLLO - PSYCHOTIC SYMPHONY




Ότι και να κάνει ο πενηντάχρονος πλέον Mike Portnoy, μοιραία θα συγκριθεί με την επί είκοσι πέντε χρόνια παρουσία του στους Dream Theater. Κι αφού άρχισα να αραδιάζω αριθμούς, στο περίπου ...ο νεορκέζος βιρτουόζος των τυμπάνων έχει ασχοληθεί με καμιά εικοσαριά άλλες μπάντες έπειτα την αποχώρηση από τους Theater. Ενεργός δισκογραφικά με Adrenaline Mob και Transatlantic, συνεργάστηκε και συμμετείχε σε πολλά και διάφορα που δεν θα αναλύσουμε σε αυτό το κείμενο που ξεκίνησε ως κριτική στον νέο του εγχείρημα με το όνομα Sons Of Apollo. Η επιστροφή του Portnoy στον progressive metal ήχο, είναι γεγονός.

Μερικούς μήνες πριν, ο Mike Portnoy μαζί με τον πρώην κιμπορντίστα των Theater, Derek Sherinian
ανακοίνωσαν στο κοινό την δημιουργία του νέου ''supergroup'' Sons Of Apollo. Ο χαρακτηρισμός αυτός δικαιολογείται από το line up με τον Jeff Scott Soto (Trans Siberian OrchestraTalisman, ex-Journey, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Axel Rudi Pell) στα φωνητικά, τον Ron Thal (Art of Anarchy, ex-Guns N' Roses) στις κιθάρες, και τον Billy Sheehan (The Winery DogsMr. Big, ex-David Lee Roth) στο μπάσο.


Η εισαγωγή του album έχει τον τίτλο God Of The Sun και αναφέρεται βεβαίως στον υιό του Δία, τον Απόλλωνα ο οποίος ήταν ο θεός του φωτός, της αλήθειας, της ποίησης αλλά και της μουσικής να προσθέσω εγώ. Ανατολίτικες μελωδίες μας βάζουν στο κλίμα και μας θυμίζουν παλιές καλές εποχές. Στο Coming Home που ακολουθεί έχω την αίσθηση πως η περίοδος συνύπαρξης Portnoy - Sherinian στους Theater είναι πιο έντονη. To Signs Of The Time με δυνατό riff και πολύ ενδιαφέρον χορωδιακό μέρος προηγείται του Labyrinth το οποίο προσωπικά μου θύμισε και λίγο από ..Royal Hunt! Μελωδική σκληρή μπαλάντα το Alive, με τον Jeff Soto να ξεδιπλώνει τις φωνητικές του αρετές. Ταχύ και πολύπλοκο το Lost In Oblivion ενώ το Divine Addiction θυμίζει κάτι από Deep Purple κυρίως λόγω του κυρίου Sherinian. Στον επίλογο του album το Opus Maximus δίνει την ευκαιρία και στα πέντε μέλη της μπάντας να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. 
Ένα μείγμα επιρροών έρχεται στα αυτιά μου ακούγοντας το Psychotic Symphony και σίγουρα οι επαναλήψεις ακρόασης είναι απαραίτητες περιμένοντας με ανυπομονησία και πολλή περιέργεια την επόμενη κίνηση.

7/10

  Sons Of Apollo - Lost in Oblivion 



SONS OF APOLLΟ:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου