Κυριακή 11 Αυγούστου 2019


     Συνεπείς όπως πάντα με την κυκλοφορία δίσκων οι Ιταλοί δεν σταματούν να μας τροφοδοτούν με μουσικό υλικό σχεδόν κάθε δυο χρόνια από το 2006 και έπειτα. Οι Hollow Haze παίζουν μελωδικό progressive power metal θυμίζοντας στα πρώτα τους βήματα την αμερικανική σκηνή (Fates Warning, Queensryche). Έχοντας κατά καιρούς τεράστιους μουσικούς πίσω από τα μικρόφωνα (Fabio Lione, Mats Levén, Rick Altzi, Amanda Somerville) που όμως δυστυχώς αποτελούσαν προσωρινές λύσεις, με την πάροδο των χρόνων καταστάλαξαν σε πιο μελωδικά, πιο εμπορικά και πιο ΄΄στρωτά΄΄ ακούσματα, περνώντας βέβαια από διάφορες φάσεις κυρίως λόγω της αλλαγής στα φωνητικά σχεδόν σε κάθε δίσκο. Με την προσθήκη από το 2017 του Fabio Dessi στα φωνητικά -με χροιά πιο ταιριαστή σε prog και AOR συνθέσεις και λιγότερο τραχιά των προκατόχων του- και του Paolo Caridi στα ντραμς, κυκλοφόρησαν πρόσφατα το έβδομο άλμπουμ τους με τίτλο ΄΄Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas΄΄.
      Πρόκειται για ένα ακόμα δίσκο που ακολουθεί τα μουσικά μονοπάτια των προηγούμενων κυκλοφοριών. Μελωδικό progressive power με speed αλλά και mid tempo ρυθμούς (I will be there) με αρκετά συμφωνικά μέρη που μας θυμίζουν εξαιρετικές κυκλοφορίες από σπουδαίες μπάντες του είδους (Κamelot, Αdagio, Nightwish κ.α) αλλά και με έντονα AOR ακούσματα (It's always Dark before the Dawn) που δεν είχαμε ξανακούσει στο παρελθόν, όχι σε τόσο έντονο βαθμό τουλάχιστον. Όμορφο εξώφυλλο και απόλυτα συναφές με τον τίτλο του άλμπουμ, με τις συνθέσεις να μην παρουσιάζουν πάντα την ίδια μουσική ομοιογένεια, δύσκολα θα βρεθεί μέτρια στιγμή στον δίσκο. Το αντίθετο. Όλα τα κομμάτια είναι πλημμυρισμένα από υπέροχες μελωδίες, όμορφα riffs και ρεφρέν που μένουν στο μυαλό δημιουργώντας συναισθήματα που μας υπενθυμίζουν το λόγο για τον οποίο αγαπάμε τόσο πολύ το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα. Χωρίς να αδικηθούν οι υπόλοιπες συνθέσεις, κορυφαία στιγμή είναι το κομμάτι Through Space and time.
     
Ένας πραγματικά πολύ αξιόλογος δίσκος, άξιος συνεχιστής των προηγούμενων κυκλοφοριών, που υπόσχεται ένα όμορφο μουσικό υπόλοιπο καλοκαιριού. Μην το χάσετε!!!!

Βαθμολογία: 9/10






Official Website: www.hollowhaze.com

Facebook: https://www.facebook.com/hollowhaze.music/
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου