Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Αντώνης Βουβέλλης

Athens Extreme Vol.I

Κυριακή βράδυ στο Temple και ήδη φαίνεται πως υπάρχει μια ικανοποιητική προσέλευση κόσμου για το Event το οποίο καλούνται να εκκινήσουν οι Decipher. Με τυπικότητα, το εγχώριο Black Metal συγκρότημα, με δριμύ ήχο και άρτια εκτέλεση των αρκετά τεχνικά κομματιών, καταφέρνουν να θέσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το σχετικά συνοπτικό setlist αναδεικνύει τις συνθέσεις τις μπάντας, αλλά και την καλή μουσική χημεία των μελών χωρίς δυσκολίες.Τα δυναμικά riff ηχούν αγέρωχα, το drumming σφυρηλατεί και το vocal performance είναι ακμαίο. Ταυτόχρονα, το light show ήταν το ιδανικό σε συνδυασμό με την σκηνική παρουσία και τα προβλήματα ήχου ήταν μηδαμινά. Ξεκάθαρα έθεσαν τον πήχη της βραδιάς ψηλά και είναι σίγουρο πως θα διεκδικήσουν αναγνώριση, την οποία αξίζουν μέσα από την δουλεία τους.


Ακολουθούν οι Demolition Train και αμέσως βαδίζουμε σε Speed/Thrash μονοπάτια με Heavy επιρροές. Με γρήγορα tempo και πιο παραδοσιακές φόρμες, παρουσιάζουν το υλικό τους με ακρίβεια και ενθουσιασμό, δημιουργώντας ένα διαφορετικό, ίσως πιο ανάλαφρο και διασκεδαστικό κλίμα.



Στην συνέχεια οι Rapture, γεμάτοι ενέργεια, δεν χάνουν καθόλου χρόνο και αμέσως μας βουτάνε στο βάναυσο Death/Thrash τους. Εκρηκτικοί, με αρκετά καλό ήχο και απόλυτα μεστοί, επικρατούν στον χώρο. Τα φωνητικά είναι φρενήρη, το drumming αδυσώπητο και οι κιθάρες ακατάλυτες. Το να τους βλέπεις στην σκηνή είναι απολαυστικό και η διάρκεια του set ήταν τέλεια!


Οι Γερμανοί Cryptic Brood, φέρνουν το δικό τους ύφος. Με πιο groovy Death/Doom κατεύθυνση, αλλά και περισσότερες αλλαγές tempo, είναι εκπληκτικά δεμένοι με αρκετές δυναμικές. Αβυσσαλέα και διαπεραστικά vocals σε συνδυασμό με hard hitting drums που δένουν τέλεια με την πιο λασπώδη κιθάρα.

Τέλος παραμένουν οι oldschool Death/Grind Ιταλοί Haemophagus, με μια εκτενή δισκογραφία, των οποίων το set δεν το πρόλαβα ολόκληρο, ωστόσο ήταν αρκετά τα 5 κομμάτια για να αναδείξουν την ικανότητα τους και το δέσιμο τους σαν σύνολο. Πιο mid-tempo blast beats με απόλυτη άνεση και γεμάτα riffs, συνοδεύονται από τα σπηλαιώδη φωνητικά και είμαι σίγουρος πως και το υπόλοιπο performance ήταν άψογο.

Γενικά ήταν μία πολύ καλή βραδιά, με ένα Temple με αξιοπρεπέστατη ροή κόσμου, καλό ήχο, άφθονο merch και αρκετή διασκέδαση.


Haemophagus:
https://www.facebook.com/Haemophagus/

Cryptic Brood:
https://www.facebook.com/CrypticBrood/

Rapture:
https://www.facebook.com/ThrashRapture/

Demolition Train:
https://www.facebook.com/DemolitionTrain/

Decipher:
https://www.facebook.com/decipherbandgr/



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου