Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021


 Γράφει ο: Jim Mutilator 🖋

 Πάντα μου άρεσε πολύ να γράφω κριτικές για κυκλοφορίες που μου άρεσαν πολύ. Δυστυχώς λόγω περιορισμένου χρόνου έχω χρόνια από την τελευταία φορά που έκανα κριτική σε κάποιο άλμπουμ. Εν μέσω πανδημίας και έχοντας άπλετο χρόνο είπα να κάνω μια κριτική σε ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και πραγματικά με ισοπέδωσε. Μιλάμε για το Melinoe των USBM, Akhlys.


  Έχοντας πάρει το όνομά τους από την αρχαία ελληνική μυθολογία και την Θεά που φέρνει τους εφιάλτες και τα τρομαχτικά οράματα, οι Αμερικανοί (μάλλον ο Αμερικάνος Naas Alcameth, καθώς είναι το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος) δημιούργησε με την σειρά του ένα εφιαλτικό και αποκαλυπτικό black metal album που βάζει τις βάσεις για ένα από τα καλύτερα μαύρο-μεταλλικά έργα μαύρης τέχνης της χρονιάς.
  Αυτό που με εντυπωσίασε στο Melinoe είναι ότι παρόλο που το κάθε τραγούδι δεν διαφέρει και κινείται σε ένα γρήγορο χαοτικό κατά σημεία τέμπο, εξαιρουμένου του mid tempo Succubare, έχει μια σαγηνευτική γοητεία που πραγματικά σε διασαλεύει και σε μεταφέρει σε 'αλλοκοσμικές' και 'κθουλικές' διαστάσεις όπου οι δαίμονες και οι παλαιές θεότητες κυριαρχούν.
  Και όλες αυτές οι περίεργες μελωδίες που ξεπηδούν μέσα από το ενορχηστρωμένο χάος και οι ambient παρεμβολές δίνουν πραγματικά μία εξωπραγματική διάσταση στο όλο θέμα.
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ακούσει τα προηγούμενα άλμπουμ τους αλλά αυτό θεωρώ ότι πρέπει να πάρει μια ευκαιρία από κάθε φίλο της μαύρης μουσικής και όχι μόνο.
  Ειδική μνεία και στην φοβερή παραγωγή που βοηθάει στην αποσαφήνιση του "χάους", αλλά και στα τρομερά φωνητικά που φέρνουν την κόλαση στο σπίτι σας..!

  Πολλά συγχαρητήρια στον καλό μου φίλο Phil και στην εταιρεία του Debemur Morti Production που μας χάρισε αυτή την υπέροχη κυκλοφορία.





facebook

Official site

3 σχόλια: