Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021


Τον τρόπο με το οποίο δημιουργήθηκε το ιστορικό "Roots" album του 1996 αποκάλυψε ο Igor Cavalera.


Σε συνέντευξη που παρέθεσε στον Drew Stone του 'The New York Hardcore Chronicles', ο εμβληματικός drummer αποκάλυψε πως οι Sepultura έφτασαν στην συνεργασία με την βραζιλιάνικη φυλή Xavante, για την δημιουργία του 'Roots'.


"Πειραματιστήκαμε με πολλά πράγματα και θυμάμαι ότι είχα αυτή τη συζήτηση με τον Max (Cavalera, αδερφό του Igor και frontman των SEPULTURA), όπου πιστεύαμε ότι δεν υπήρχε τρόπος να πάμε βαθύτερα στις ρίζες μας παρά να κάνουμε κάτι με φυλές της Βραζιλίας. Αυτό μας ενέπνευσε σε ολόκληρο το δίσκο - ήταν μια ολόκληρη έμπνευση για το πώς ήταν εκεί πριν από κανέναν άλλο και ήδη έκαναν μουσική. Έτσι η βαθύτερη σύνδεση που μπορούσαμε να βρούμε, κατά τη γνώμη μου, ήταν οι ντόπιοι της Βραζιλίας. Και για να έχεις την ευκαιρία να πας εκεί και να ηχογραφήσεις μαζί τους, ήταν καταπληκτικό. Και αυτό είναι κάτι τρελό."

 

Στην συνέχεια ο Igor τόνισε την σημασία που είχε ο δίσκος για τους Sepultura αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, λέγοντας πως ο δίσκος ήταν "απαραίτητος" εκείνη την εποχή και πως "έσπασε πολλούς φραγμούς".


"Μιλάμε για ανθρώπους όπως ο Dave Grohl, ο Moby - όλοι αυτοί οι άνθρωποι - εκείνη την εποχή, έδιναν προσοχή σε αυτό που κάναμε. Αυτό ήταν πραγματικά ξεχωριστό. Φυσικά, δεν το αγαπούν όλοι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος δίσκος μας – πιστεύουν ότι τους είναι το" Arise ", τους αρέσει το" Beneath The Remains " - αλλά ήταν ένας απαραίτητος δίσκος εκείνη την εποχή, όπου ωθούσαμε πραγματικά τα όρια της μουσικής. Και από εκείνη τη στιγμή, επηρεάσαμε πολλές μπάντες για να ανατρέξουν στις ρίζες τους. Ακόμα και τα νορβηγικά black metal συγκροτήματα άρχισαν να κάνουν πράγματα με τις ρίζες τους."

 

"Νομίζω ότι αυτό το άλμπουμ ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση να σπάσει τους φραγμούς και επίσης οι άνθρωποι να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι".


Το "Roots" album μαζί με το "Chaos A.D" του 1993, θεωρούνται ως οι δυο περισσότερο επιτυχημένοι δίσκοι των SEPULTURA, με το "Roots" να γίνεται χρυσό στις ΗΠΑ το 2005, ξεπερνώντας τις 500,000 πωλήσεις. 



1 σχόλιο: