Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Τεράστια τιμή να φιλοξενούμε στο νέο κεφάλαιο του "Scenes From A Memory..." τον Στάθη Παυλάντη, ο άνθρωπος που έχει δημιουργήσει τα αριστουργήματα των απίστευτων Reflection. Δεν θα σας κουράσω περισσότερο , στο παρακάτω κείμενο μπορείτε να καταλάβετε το λόγο που οι Reflection μεγαλουργούν...

Iron Maiden - Piece of Mind

"Παρόλο που δεν είναι ο αγαπημένος μου Maiden δίσκος, ωστόσο κρατάει ένα πολύ special κομμάτι της καρδιάς μου, μιας και είναι ο πρώτος δίσκος που έπεσε στα χέρια μου και είναι ίσως και ο δίσκος που έχω ακούσει περισσότερο από κάθε άλλον!
Είναι τελικά ο δίσκος που μου άλλαξε τη ζωή, μιας και από ανυποψίαστος πιτσιρικάς, ξαφνικά μπήκα σε ένα άλλο κόσμο, ένα κόσμο που θα καθόριζε και ουσιαστικά τη μετέπειτα ζωή μου μέχρι και σήμερα!  
Τραχύτητα, λυρισμός ,ωμότητα…Πρωτόγνωρα για ένα παιδί Πέμπτης Δημοτικού!"

Warlord - Deliver us

"Δεν θα ξεχάσω το ΣΟΚ που έπαθα όταν άκουσα τις πρώτες νότες του Deliver us…
Ήταν τόσο έντονο και πρωτόγνωρο το συναίσθημα, που ξαφνικά σταμάτησαν τα πάντα γύρω μου. Έχω φωτογραφήσει αυτή τη στιγμή στο χρόνο τόσο έντονα και έχουν αποτυπωθεί τόσο πολύ οι λεπτομέρειες των πάντων γύρω μου σε εκείνο το δωμάτιο, που θυμάμαι ακόμη και το κάθε πράγμα, την κάθε αφίσα που είχα στον τοίχο μου, ακόμα και τη διάταξη των πραγμάτων!
Δεν μπορούσαν να πιστέψουν και να χωνέψουν τα ’αυτιά μου αυτό το μέγεθος λυρισμού και μελωδίας. Αυτό το συναίσθημα που νιώθεις, ότι το μυαλό και η ψυχή φεύγουν απ’ το σώμα! Ένας δίσκος Νιρβάνα…"


Solitude Aeturnus - Beyond the Crimson Horison

"Πρώτη Λυκείου και ο "αδερφός" Χρήστος Κάππας, μου δίνει αυτή την αναθεματισμένη κασέτα! Μου τη δίνει μέσα σε έκσταση, λέγοντάς μου "θα πάθεις πλάκα!". Πάω σπίτι όλος χαρά, τη βάζω, την ακούω, την ξανακούω, δεν ένιωσα κάτι.
Την επόμενη, μέρα του επιστρέφω την κασέτα και του λέω ότι εντάξει, μια χαρά! Την άκουσα! Ο Χρήστος με κοιτάει καλά, όλος συγκαταβατικότητα και μου λέει "ξαναπάρτην και όταν την ΑΚΟΥΣΕΙΣ, τότε θα μου την ξαναφέρεις!"
Αυτή η εφηβική αγνή επιμονή, έμελλε να μου αλλάξει τη ζωή, μιας και αυτός ο δίσκος, ξεκλείδωσε κυριολεκτικά ένα βαθιά κλειδωμένο ντουλάπι του μυαλού μου, καθιστώντας τον ως ένα από τους πιο επιδραστικούς δίσκους από εκεί και έπειτα. Ένας δίσκος που ξέρω απέξω κάθε στίχο, κάθε ακόρντο, κάθε μετατροπία και μια μπάντα που θα γινόμουν το μέλος 0003 του παγκόσμιου fan club τους, έχοντας προσωπική επαφή με τα μέλη της και έχοντας τη χαρά να παίξω με τους Reflection μαζί τους στην Αθήνα στα μετέπειτα χρόνια και να μοιραστώ αγκαλιές και φιλιά backstage σαν ένας από τους πιο φανατικούς τους οπαδούς και φίλους του γκρουπ!"

Bob Catley - Middle Earth

"Σαν φανατικός λάτρης των Magnum (και το πόσο με έχει επηρεάσει ο Tony Clarkin σαν κιθαρίστας),δεν θα μπορούσε να λείψει ένα album των Θεών από αυτή τη λίστα, όπως το αξεπέραστο “On a storyteller’s night”…
Ωστόσο, θα ήμουν ανήθικος εάν δεν παραδεχόμουν τελικά ότι ΑΥΤΟ το προσωπικό άλμπουμ του Catley είναι αυτό που με συγκλόνισε. Και δεν κατάφερε προφανώς ούτε ο ίδιος να το ξεπεράσει. Με τον μοναδικό Gary Hughes των ΤΕΝ να υπογράφει τη σύνθεση και την παραγωγή του αριστουργήματος, το middle earth είναι ανάμεσα στα κορυφαία άλμπουμ μου, με διαφορά. Μια ωδή στο βιβλίο του Tolkien.Προφανώς και έστειλα γράμμα στην εταιρεία παραγωγής της ταινίας τότε, που τους εξηγούσα ότι ήταν πολύ ωραία η ταινία, αλλά υστερούσε πολύ σε μουσική και τους παρέπεμψα να ακούσουν το δίσκο του Catley για να μάθουν πώς παίζεται η μπάλα…
Οι μελωδίες που έχουν γραφτεί σε αυτό το άλμπουμ, δεν έχει καταφέρει κανείς μέχρι τώρα να τις πλησιάσει και ούτε πρόκειται.To middle earth είναι τελικά από τα άλμπουμ “one of”.Μια που γράφτηκε και μια που δεν μπόρεσε κανείς ποτέ να κάνει κάτι παραπλήσιο ούτε στο ελάχιστο. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του λυρισμού, του επικού και του πομπώδους! Ευχαριστώ Θεέ Bob…"

Manowar - Kings of Metal

"Δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα ένα άλμπουμ των Manowar.
Το Kings of metal είναι το άλμπουμ με το οποίο τους γνώρισα ουσιαστικά και μετέπειτα απέκτησα όλη τη δισκογραφία τους. Αν και το αγαπημένο μου είναι το Hail to England,ωστόσο αυτός αυτός ο δίσκος με έκανε να τους λατρέψω!
Ένας δίσκος που έχει τα πάντα σε υπερβολή! Λυρισμό, δυναμισμό, Έπος, Πόλεμο, ανάταση και πτώση…
Δύσκολο να τα πετύχει κανείς όλα ταυτόχρονα! Οι Manowar κατάφεραν να συγκινήσουν κόσμο τότε με αυτό το άλμπουμ και ανάμεσά τους και εμένα, όσο κιτς  μπορεί να ακούγεται αυτό σήμερα!
Το Kings of metal αν ήταν να το περιγράψουμε με μια λέξη, τότε αυτή θα ήταν ο ορισμός του “Glorious”!"

 

Το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας που κυκλοφόρησε το 2017 με την ονομασία "Bleed Babylon Bleed", κυριολεκτικά μας ισοπέδωσε. Με αγωνία αναμένουμε την πέμπτη τους δισκογραφική δουλειά.




Facebook Reflection





1 σχόλιο: