Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023


Κατάθεση ψυχής...Ένα μουσικό ταξίδι χωρισμένο σε οκτώ κεφάλαια, οκτώ ''τέρατα'' που

προσωπικά τα χάρηκα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η εκρηκτική φωνή των Need, o Γιάννης Βογιατζής μας παρουσιάζει το πρώτο του μουσικό άλμπουμ και ο τίτλος αυτού... ''Monsters''.


Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο πράγμα να χάνεσαι μέσα στη μουσική, να σε ταξιδεύει και να γαληνεύει η ψυχή σου. Ξέρετε...Μερικές φορές τα τέρατα έχουν τη δική τους ομορφιά και όταν καταθέτεις τη ψυχή σου σε νότες, τότε μόνο σπουδαία πράγματα γίνονται. Αυτό το προσωπικό άλμπουμ, αυτή η τόσο ιδιαίτερη συναισθηματική δουλειά με ταξίδεψε περισσότερο από όσο έχω ταξιδέψει στην πραγματικότητα. Πήγα σε όλο τον κόσμο, πήγα και ήρθα οκτώ φορές, τόσες όσες και οι συνθέσεις του χαρισματικού Γιάννη Βογιατζή. Κοίτα να δεις τελικά πως τα σπουδαία πράγματα έρχονται από ανθρώπους με απύθμενη μουσική αγάπη για την τέχνη και τα συναισθήματα και στα προσφέρουν απλόχερα. Από το εκρηκτικό ''Little Boxes'' φέρνοντας λίγο στο μυαλό μου το δυναμικό progressive rock των λατρεμένων Enchant. To ατμοσφαιρικό, ταξιδιάρικο ''Undedided'' που σχεδόν χάνεσαι μέσα σε αυτό, σε κάθε κατάληξη, σε κάθε στροφή σε κυριεύει και λίγο περισσότερο καταλαμβάνοντας τη ψυχή σου. Το ''360'', η τρίτη σύνθεση του δίσκου με αυτόν το τόσο ιδιαίτερο τίτλο και τα πανέμορφα πνευστά του. Το ογκώδες ''Call Me When You 're Drunk'' με τα φωνητικά του Γιάννη Βογιατζή να φέρνουν στο μυαλό μου τον τεράστιο Glenn Hughes και μία απίστευτη γκρούβα να σε κολλάει στον τοίχο. 


Το τεράστιο ''Minor Tom'' και ο θεός Warrel Dane ζωντανεύει έτσι όπως τον αγαπήσαμε από το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με αρκετές ατμοσφαιρικές γοτθικές πινελιές. Μέγα ΈΠΟΣ!!! Το ''Streets Of Athens'', ένα μουσικό μικρό soundtrack για τη πιο όμορφη χώρα του κόσμου, μέσα από υπέροχες μελωδίες και μία εκπληκτική ερμηνεία του Γιάννη Βογιατζή. Το αγαπημένο ''Angela'' μία μαγική σύνθεση με μία ιδιαιτερότητα. Όταν το ακούσετε θα καταλάβετε στο ρεφρέν πόσο μαγικά πάντρεψαν τη μελωδία της φωνής με τη μελωδία της κιθάρας. Και μάλιστα το κατάφεραν τόσο τέλεια ηχοληπτικά ώστε η ένταση της μουσικής να μην καλύπτει τη φωνή και το αντίθετο. Συγκλονιστική σύνθεση! Για να κλείσει το άλμπουμ με το ομώνυμο τραγούδι ''Monsters'' με τη φωνή του Γιάννη και με μία ακουστική κιθάρα. Τελικά βλέπετε πως τα τέρατα μόνο κακά δεν είναι. Αντιθέτως... Έρχονται, σου τραγουδάνε, σου ξεσκίζουν μεταφορικά τη ψυχή, σε κάνουν βόλτα σε κάθε μουσική κουλτούρα και στο τέλος σου τραγουδάνε και οκτώ πανέμορφες συνθέσεις βγαλμένες από τα ενδόμυχα ενός ταλαντούχου μουσικού, ενός μουσικού με νεύρο και πάθος στις φωνητικές χορδές. Καταλαβαίνεις στην ερμηνεία του ότι θέλει να ξεφύγει, να ουρλιάξει, να βγάλει κάθε ψυχικό συναίσθημα, να ισοπεδώσει τα πάντα στο διάβα του. Ιδιαίτερο και χαρισματικό ταλέντο που ευτυχώς με τον τρόπο του επεμβαίνει μουσικά στη ζωή μας είτε με τους τεράστιους Need, είτε με το συγκεκριμένο πρώτο του σόλο δίσκο.


H τρομερή δουλειά που έχει γίνει στην παραγωγή από τον Βαγγέλη Μόσχο ανεβάζει άλλο ένα σκαλοπάτι το τελικό αποτέλεσμα. Τα πάντα ακούγονται τόσο καθαρά και ευδιάκριτα που χρίζει έπαινο. Το εξώφυλλο είναι αυτό που θα έπρεπε σε μία τόσο χαρακτηριστική δουλειά και μπράβο στον άνθρωπο που την επιμελήθηκε.


Ζω για τη στιγμή που η βελόνα θα ακουμπήσει το βινύλιο και με σβηστά φώτα θα ταξιδέψω παρέα με τα δικά μου τέρατα. Αφεθείτε στις νότες του ''Monsters'', ο μουσικός θησαυρός της ψυχής είναι αστείρευτος!


Alexander Chrysostomides guitars 

Viktor Kouloubis bass 

Stelios Paschalis drums 

Vagelis Moschos engineering, mix

Ektoras Tsolakis mastering

George Kourelis keys

Anna T. TaRba backing vocals

Jim Staridas brass arrangement

Βαγγέλης Βασιλόπουλος trombone

Kostantinos Sap trumpet

Spiros Nikas saxophone

Γιώργος Τζαβάρας 'Call me when you're drunk' music 

Adam Georgiou 'Angela' lyrics

Manos Georgiou brass recording 

Chrysalena Antonopoulou all album photography

Jon Toussas jv logo/merch 

Dimitris Tsoutsas layout

Rhea Kakoulidi website

Tony Kris 'Undecided' video 

John Kaimakamis 'Drunk', '360' videos

George Tsivgas ultraprint.gr shirts 

Noisy King Music Residence recording studio 

Vassilis Nikolopoulos rehearsal snakepit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου