Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023


Οι Τυνήσιοι αγαπημένοι Myrath μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια επιτέλους επιστρέφουν. Και το όνομα της έκτης δημιουργίας του...''Karma''.


Πριν ξεκινήσω να γράφω το οτιδήποτε, πρέπει για άλλη μία φορά να αναφέρω πως όποιος δεν έχει ακούσει το τρίτο τους δισκογραφικό έπος ''Tales of the Sands'', το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2011 το κάνει άμεσα και αν βέβαια βρείτε το CD αγοράστε το, διότι είναι λίγο δύσκολο να το βρείτε εκτός αν η αγαπημένη μας ear - MUSIC που πλέον ανήκει το συγκρότημα, μας κάνει τη χάρη και επανακυκλοφορήσει σε βινύλιο τα πρώτα άλμπουμ της μπάντας. Μετά τις πρώτες, απαραίτητες συστάσεις για αυτούς που δεν γνωρίζουν, πάμε να πούμε δύο πράγματα για το νέο άλμπουμ των Myrath με την ονομασία ''Karma''. 


Για άλλη μία φορά το συγκρότημα μέσα από έντεκα συνθέσεις με συνολική διάρκεια τα πενήντα λεπτά περίπου, μας παρουσιάζει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα. Να μας ταξιδέψει με έναν μοναδικό τρόπο μέσα από τη δική της εθνική μουσική κουλτούρα και να παντρέψει το μελωδικό progressive metal μέσα από συνθέσεις που δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ πιθανότητα έστω ένα ρεφρέν, μία μελωδία της να μην σου κολλήσει στο μυαλό σου και να μην το τραγουδάς όλη την ημέρα. Τόσο χαρισματικοί είναι και μάλιστα με μία φωνάρα που ακούει στο όνομα Zaher Zorgati, από τους λίγους ερμηνευτές που έχω ακούσει ζωντανά να τραγουδάει καλύτερα από το CD!

Τεχνικό metal, μπόλικες μαγικές/πιασάρικες μελωδίες, ρεφρέν ευκολομνημόνευτα και αξιοζήλευτα, μουσική κουλτούρα κατευθείαν από την Τυνησία σε ένα δίσκο που χωρίζεται σχεδόν σε δύο μέρη! Και εξηγώ...Ακούγοντας αμέτρητες φορές το άλμπουμ διαπίστωσα πως τα τέσσερα πρώτα τραγούδια (To the Stars, Into the Light, Candles Cry και Let It Go) αποτελούν τα hit του δίσκου, τραγούδια που θα τα ακούσεις πολλές φορές μέχρι να συνεχίσεις στα επόμενα. Μοντέρνα, όλα ένα και ένα για να κάνουν επιτυχία. Το μαγικό συστατικό του δίσκου, προσωπικά για μένα, είναι από την πέμπτη σύνθεση του δίσκου και μέχρι το τέλος με αποκορύφωμα τα εκπληκτικά ''Heroes'', ''The Wheel of Time'' και το έπος ''Child of Prophecy''. Είναι εκπληκτικό το γεγονός να μπορείς σε συνθέσεις που δεν ξεπερνάνε τα πέντε λεπτά να βάζεις τόσο πολλά μουσικά στοιχεία και επιρροές χωρίς να κουράζεις. Βέβαια με τέτοιους εκπληκτικούς μουσικούς δεν περίμενα κάτι λιγότερο και οι Myrath είναι μαέστροι πάνω στο όργανό τους ξεχωριστά ο καθένας.


Το ''Karma'' το χάρηκα περισσότερο από το εξίσου καλό ''Shehili'' και αν βάλεις και την ογκώδη παραγωγή με το μπάσο του Anis Jouini να χτυπάει στο στήθος σου σαν οδοστρωτήρας, σε ένα δίσκο που βρίθει από ποιότητα και έμπνευση, τότε κάντε λίγη υπομονή μέχρι τις 2 Φλεβάρη. Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι έρχεται...


Myrath facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου