Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Ιστορικό Μουσικό Σαν Σήμερα

11 Νοέμβρη 1993


Oι δικοί μας Rotting Christ κυκλοφορούν, μετά από θυσίες χρόνων, το ντεμπούτο album με τίτλο ''Thy Mighty Contract'' και αφήνουν άπαντες μαλ@κες! Η χώρα μας είχε, από καιρό, μια ακμάζουσα και διαφορετική ''Black'' Metal σκηνή, γνωστή για τη μελωδία και την ''θεατρικότητα'' σε αντίθεση με τον ψυχρό και ακραίο ήχο των Σκανδιναβών ''ανταγωνιστών''.
To Ε.P ''Passage To Arcturo'' . . .φύτεψε τους σπόρους! Με το ''Thy Mighty Contract'' οι R.C άρχισαν να τρέχουν ξέφρενα και με τις χαρακτηριστικές τους μελωδίες να τους κάνουν γνωστούς σε όλο και μεγαλύτερα ακροατήρια!
Επειδή ομιλώ για την Ελλάδα μας, τα μειονεκτήματα της τότε σκηνής ήταν επίσης πασίγνωστα. . . Παραγωγή, στούντιο ηχογράφησης, εξοπλισμός. . . Όλα αυτά δεν έπιασαν ''μία'' μπροστά στην ''πείνα'' του συγκροτήματος! Δεν μπορώ βέβαια να παραλείψω τον κάκιστο ήχο των (ηλεκτρονικών;) drums που ''υποβιβάζει'' την όλη προσπάθεια. Οι συνθέσεις είναι αξιοπρεπέστατες! Μην ξεχνάς ότι είμαστε στο 1993, στην . . .Ελλάδα που το Metal γενικά ήταν (και δυστυχώς είναι ακόμη) ακόμη ''κατακριτέο''.
Τα τραγούδια:
''Ηis Sleeping Majesty'' με τα πλήκτρα του ''Magus''.
''Fgmenth, Thy Gift'' που αν εξαιρέσεις τις απαράδεκτες κραυγές του Σάκη που σε στιγμές το παρακάνει, είναι ένα ρυθμικό και πορωτικό τραγούδι.
''The 4th Knight Of Revelation'' με τον αργό ρυθμό που σε καθηλώνει. . .
Και έρχομαι στα 2 αγαπημένα τραγούδια που από εκείνη την εποχή, δεν λένε να βγουν από τις λίστες μου. . !
''Τransform All Suffering Into Plagues''
Tι ''διαολεμένη'' (χαχαχαχαχαχαχααχα!!!) έμπνευση πρέπει να είχε ο Σάκης! Τι ατμόσφαιρα! Τι riffs! Ειδικά αυτό που ''σκάει'' στο 2.31, μπορεί να είναι απλό, αλλά για μένα, είναι ένα από τα καλύτερα ever!!!! Στο 2.44 ''ξεσπά'' η R.C καταιγίδα και τα κεφάλια μας, δεν στέκουν καλά πάνω στους ώμους μας!!! ''Μεγαλειώδες'' τραγούδι!
''Exiled Archangels''
Η κορυφή του Ολύμπου! Το ιδανικό R.C τραγούδι, με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ήχου τους! Ταχύτητα, ρυθμός και μελωδία! Και όταν λέω μελωδία, η Μαγεία που ακούω από το 3.31 και μετά, έχει στοιχειώσει την ζωή μου, πανταχόθεν και ολούθε''! Τι κιθάρες, τι ατμόσφαιρα!
Το καλύτερο τραγούδι των ''παλιών'' R.C με διαφορά!
Το ''The Mighty Contract'' άνοιξε τον δρόμο. . ! Η συνέχεια θα ήταν όλο και καλύτερη! Respect!
''Taste the lusts and feed revenge. . !''

Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου