Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

O ΘΡΥΛΙΚΟΣ ALICE COOPER ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ PERFORMER.

Καλεσμένος στην εκπομπή "At Home And Social Online" του AXS TV, ο δημοφιλής τραγουδιστής ρωτήθηκε κάποια στιγμή (βίντεο παρακάτω), για το κομμάτι των METALLICA "Fade To Black" το οποίο βρίσκεται στην λίστα του καναλιού με "Τα δέκα πιο επικά κομμάτια του 1984". 

"Λοιπόν, πρώτα απ 'όλα, ήταν η πρώτη μου χρονιά νηφάλιος" είπε ο Alice. "Άρχισα να είμαι νηφάλιος το '83. Έτσι το '84 ήρθε και πολλά πράγματα στο ροκ είχαν αλλάξει. Ξαφνικά, το metal που ήταν underground είναι τώρα στο προσκήνιο - ξέρετε, οι μπάντες σας όπως ο IRON MAIDEN και όλες αυτές οι μπάντες, και στη συνέχεια είναι οι METALLICA που παίζονται στο ραδιόφωνο που δεν θα είχαν παίξει ποτέ στη δεκαετία του '70 . Ήταν λοιπόν μια νέα εποχή."

"Πάντα έβλεπα τους METALLICA ως τον τύπο της metal μπάντας", συνέχισε. "Επειδή ήταν τόσο καλοί σε αυτό που έκαναν - είχαν το θυμό, είχαν τα τραγούδια, είχαν τη σκηνική παρουσία και δεν έκαναν ποτέ κακή συναυλία. Έτσι, αυτός είναι ένας καλός συνδυασμός, όταν το παίρνεις στη σκηνή. Το παρατήρησα πάνω στην σκηνή, γιατί έτσι βλέπω τα πράγματα - σχεδόν Broadway. Γιατί είναι τόσο καλό; Επειδή είναι αδυσώπητο. Μίλησαν για μια γενιά που πριν φοβόταν λίγο να πει ότι ήταν μέταλ. Αυτά τα παιδιά είπαν, «Θέλουμε λίγο θυμό στο ροκ εν ρολ. Δεν θέλουμε να είναι ωραίο». Γι 'αυτό μου άρεσαν - γιατί δεν ήταν ωραίο. Ο Alice Cooper ήταν απειλή, νομίζω ότι οι METALLICA ήταν απειλή, αλλά έκαναν επίσης επιτυχημένους δίσκους. Αυτό είναι το χρυσό κλειδί του Willy Wonka - είναι οι επιτυχημένοι δίσκοι."



O Alice Cooper πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το single "Don't Give Up", μια αυθόρμητη αντίδραση της εποχής που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγο Covid-19. Τον Μάρτιο δήλωσε στο Rolling Stone πως θα αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο που έχει, εξαιτίας της ακύρωσης της βορειοαμερικανικής του περιοδείας συνθέτοντας ένα νέο δίσκο.


Τελευταία κυκλοφορία του Alice ήταν το "Breadcrumps" EP του οποίου οι συνθέσεις αποτελούν φόρο τιμής στους garage-rock ήρωες του Detroit.



FACEBOOK


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου