Πέμπτη 21 Μαΐου 2020


Savatage...ένα κεφάλαιο μουσικής ιστορίας που άλλους στεναχωρεί, λόγω δισκογραφικής απουσίας, ενώ σε άλλους ο άδικος χαμός του Chriss Oliva ακόμα δεν έχει και ούτε πρόκειται να ξεπεραστεί.

Το "Power Of The Night" είναι το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 20 Μαΐου του 1985 από την Atlantic Records. Σίγουρα για τους περισσότερους μπορεί να μην αποτελεί η πρώτη τους επιλογή, στη λίστα των αγαπημένων τους Savatage Album, αλλά για τον υποφαινόμενο είναι ίσως ένα από τα κρυφά τους διαμάντια και μάλιστα μετά από ένα τόσο δυνατό ντεμπούτο, όπως το "Sirens".

Ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια και με τόσες πολλές ακροάσεις ανατριχιάζω όταν ακούω το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, το ριφ...ναι αυτή η ριφάρα που σε βουτάει και σε κοπανάει αλύπητα, με πωρώνει ακόμα όπως την πρώτη φορά που άκουσα αυτό το δυναμίτη, το υπέροχο ρεφρέν που σου έρχεται να σκίσεις τις φωνητικές σου χορδές και το σόλο του τεράστιου Chriss να σε στέλνει αδιάβαστο. Ακόμα πιστεύω πως αν δεν έφευγε τόσο άδικα θα μιλάγαμε για μία τεράστια μορφή στην ηλεκτρική κιθάρα, αν και έπρεπε για μένα να αναγνωριστεί το ταλέντο του με κάποιο επίσημο τρόπο τουλάχιστον.

Στο "Unusual" οι prog ανησυχίες της μπάντας με την heavy κιθαριστική ένταση δένουν με εντυπωσιακό τρόπο, ωστόσο φαντάζομαι πως το "Warrios" δεν χρειάζεται καμία σύσταση άλλος ένα έπος στην ιστορία της μπάντας με το ρεφρέν να κολλάει στο μυαλό σου.
Τσαμπουκάς και νεύρο στο "Necrophilia", speed και power metal έξαρσης στο "Washed Out", aor hard rock καταστάσεις στο "Hard For Love", επικές καταστάσεις στο "Fountain Of Youth".

Σίγουρα όπως προανέφερα για πολλούς δεν είναι η πρώτη επιλογή ως άλμπουμ των Savatage, πάραυτα είναι ένα άλμπουμ που φανερώνει το τεράστιο ταλέντο ενός αστείρευτου κιθαρίστα και μία φωνή γεμάτο οργή και γρέζι. Το συνιστώ ανεπιφύλαχτα να το ακούσουν όσοι ασχοληθούν με αυτή τη τεράστια μπάντα, μία μπάντα που με χρυσά γράμματα έγραψε της δικής της heavy metal ιστορία.


Για την ιστορία επανεκδόθηκε το 1997 από την "Edel Music" με το μπόνους τραγούδι το "Sleep", το 2002 από την "SPV" με τις ζωντανές εκτελέσεις των "Power of the Night" και "Sirens" και το 2011 από την "EarMusic" με τις ζωντανές εκτελέσεις των "Hounds" και "City Beneath the Surface".
Η ηχογράφηση του "Power of the Night" πραγματοποιήθηκε στα "Bearsville Studios" της Νέας Υόρκης, με παραγωγό τον Max Norman γνωστό για την συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως ο Ozzy Osbourne, οι Megadeth, οι Armored Saint, οι Death Angel, κ.α..
Αυτός ήταν ο τελευταίος δίσκος τον οποίο ηχογράφησε ο μπασίστας Keith Collins  με τους Savatage, αφού αντικαταστάθηκε από τον Johnny Lee Middleton το 1986.
Το άλμπουμ έλαβε μέτριες προς θετικές κριτικές, με το "Allmusic" να του δίνει 2,5 αστέρια, το "Sputnik Music" μέσο όρο βαθμολογιών 3,2 / 5, το "Metal Archives" 75% και το "Metal Storm" 7,7.

1. Power of the Night (J.Oliva, C.Oliva) - 5:13
2. Unusual (J.Oliva, C.Oliva, Collins) - 4:27
3. Warriors (J.Oliva, C.Oliva, Collins) - 4:03
4. Necrophilia (J.Oliva, C.Oliva, Collins) - 3:36
5. Washed Out (J.Oliva, C.Oliva) - 2:13
6. Hard for Love (J.Oliva, C.Oliva, Collins) - 3:59
7. Fountain of Youth (J.Oliva, C.Oliva, Collins, Wacholz) - 4:31
8. Skull Session (J.Oliva, C.Oliva) - 3:21
9. Stuck on You (J.Oliva, C.Oliva, Collins) - 3:10
10. In the Dream (J.Oliva, C.Oliva) - 4:15



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου