Σάββατο 8 Μαΐου 2021



      Ο θρυλικός κιθαρίστας Yngwie Malmsteen και η Music Theories Recordings/Mascot Label Group, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία νέου αλμπουμ με το όνομα "Parabellum". Αυτή θα είναι η 22η studio δουλειά του Σουηδοαμερικάνου βιρτουόζου κιθαρίστα και θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουλίου σε μορφή Ltd CD Boxset, Red Transparent 2LP, web-exclusive splatter 2LP (Ltd 300), καθώς και σε digital μορφή. Μπορείτε να προπαραγγείλετε το άλμπουμ εδώ
       Ο Malmsteen αναφέρει σχετικά με τη νέα του δουλειά: " Προσπαθώ να πιέσω τον εαυτό μου σε κάθε άλμπουμ και να κάνω πράγματα πολύ πιο ακραία από ό,τι έκανα πριν. Αυτό που με βοήθησε πραγματικά ήταν ότι λόγω της  πανδημίας δεν έλειπα από το στούντιο, οπότε είχα πολύ χρόνο εκεί για να συνθέσω τραγούδια και να τα ηχογραφήσω. Και επειδή είμαι συνήθως σε περιοδείες, κάτι που είναι φοβερό, δεν είχα την πολυτέλεια να διαθέσω τόσο πολύ χρόνο για να γράψω καινούργια μουσική για πάνω από 20 χρόνια. Ξαφνικά δεν ένιωσα καμία πίεση για να το κάνω αυτό και πιστεύω ότι αυτό ωφέλησε πάρα πολύ το νέο άλμπουμ". Και συνεχίζει λέγοντας: " Είμαι τύπος ανθρώπου που δεν του αρέσει να συμβιβάζεται. Αν δεν μου αρέσει κάτι σε ένα τραγούδι, το πετάω και συνεχίζω. Υπήρξαν περιπτώσεις  σε αυτό το άλμπουμ όπου διέγραφα πράγματα γιατί δεν μου άρεσαν και μετά από κάποιες μέρες που το ξανάκουγα, αναρωτιόμουν γιατί άργησα τόσο πολύ να το διαγράψω! Αυτό είναι το πλεονέκτημα, ότι να έχεις τα πάντα διαθέσιμα και ανά πάσα στιγμή όταν δουλεύεις με υπολογιστές και σύγχρονα επαγγελματικά εργαλεία. Τίποτα δε χάνεται και όλα μπορούν να αλλάξουν συνεχώς: τίτλοι τραγουδιών, ρυθμοί... τα πάντα είναι ρευστά. Για παράδειγμα άκουγα ένα μέρος που είχα κάνει για συγκεκριμένο κομμάτι και συνειδητοποιούσα ότι ήταν καλύτερο μετατρέποντάς το σε ένα καινούργιο τραγούδι."
      Σε 4 κομμάτια στο δίσκο υπάρχουν φωνητικά αλλά για ακόμα μία φορά δεν γράφτηκαν από την αρχή για τα τραγούδια αλλά προστέθηκαν αργότερα. " Μου αρέσει να ακούω προηγούμενες δουλειές μου στο αυτοκίνητο και μερικές φορές βρίσκω τον εαυτό μου να τραγουδάει σε ένα instrumental κομμάτι και τότε συνειδητοποιώ ότι το τραγούδι αυτό χρειάζεται φωνητικά. Επίσης μου συμβαίνει και το αντίστροφο" σημειώνει. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις πού στον δίσκο ακούγονται κομμάτια που περιέχουν πλήκτρα, κάτι που δεν ισχύει όπως λέει ο ίδιος ο Malmsteen: " Σας διαβεβαιώνω ότι πολλές φορές μοιάζει να ακούγονται πλήκτρα, όμως τα πάντα έχουν γίνει από μένα στην κιθάρα ακόμα και αυτό που ακούγεται σαν πιάνο στην εισαγωγή του "Wolves At The Door" (σ.σ είναι το κομμάτι που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω), του τραγουδιού που ανοίγει το δίσκο, είναι παιγμένο στην κιθάρα". 
      Ο τίτλος του άλμπουμ είναι "Parabellum" που στα λατινικά σημαίνει "ετοιμάσου για πόλεμο" και ένα κομμάτι στο δίσκο που τίτλο "(Si Vis Pacem) Parabellum" που σημαίνει ''(αν θες ειρήνη) ετοιμάσου για πόλεμο''. Σχετικά με αυτό, ο Yngwie αναφέρει: " Ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής αλλά νομίζω ότι είναι πολύ εύστοχο". 

       Σχετικά με το εξώφυλλο του δίσκου, το ευφάνταστο πορτραίτο είναι ζωγραφισμένο από τον διάσημο καλλιτέχνη David Benegas. " Ήταν ιδέα της γυναίκας μου April" λέει ο Malmsteen και συνεχίζει "Ο David μένει κοντά μας στη Φλόριντα και ενώ συζητούσαμε για άλλα project, είδε μία φωτογραφία μου του Mark Weiss, ενός καταπληκτικού φωτογράφου που δουλεύουμε μαζί για πολύ καιρό, οπότε το εξώφυλλο βασίστηκε σε αυτό το πορτραίτο. Το έργο είναι τεράστιο, κάτι που μας έδωσε την ιδέα να το χρησιμοποιήσουμε για συλλογή χρημάτων για το ίδρυμα της April, το ''April Way Children's Foundation'' που έχει σκοπό να ενώσει τους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να δώσουν ελπίδα σε παιδιά και νέους ανήλικους που είναι είτε ορφανοί ή σε παρένθετους γονείς σε όλο τον κόσμο". 
       Τελειώνοντας αναφέρει " Το σημαντικό για μένα είναι το πάθος που νιώθω για τη μουσική και αυτό πρέπει να βγαίνει προς τα έξω. Είμαι άνθρωπος που ζει για τη στιγμή και ήθελα το άλμπουμ να είναι ευχάριστο και αυθόρμητο. Η μουσική δεν πρέπει να ακούγεται τόσο ''προβαρισμένη'' γιατί με αυτό τον τρόπο γίνεται ρουτίνα. Το άλμπουμ είναι ηχογραφημένο με το κάθε τραγούδι σαν ξεχωριστό έργο τέχνης και όχι σαν συλλογή 10 τραγουδιών που μπορείς να ακούσεις με όποια σειρά θες. Θα ήθελα ο κόσμος να ξεκινήσει να το ακούει από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς καμία διακοπή. Με ρώτησε η εταιρεία ποιο τραγούδι θα γινόταν βίντεο για το δίσκο και... ξέρετε κάτι; Θα ήθελα να κάνω βίντεο για όλα τα τραγούδια! Βλέπω αυτό το άλμπουμ ως ένα έργο με συνοχή και με συνεχή ροή. Δεν θέλω να κόβω τα κομμάτια. Απλά θα ήθελα οι οπαδοί να βιώσουν τη χαρά με την οποία το δημιούργησα."


Parabellum Album tracklist:

1. Wolves At The Door
2.Presto Vivace in C# Minor
3.Relentless Fury
4. (Si Vis Pacem) Parabellum
5. Eternal Bliss
6. Toccata
7. Good Particle
8. Magic Bullet
9. (Fight) The Good Fight
10. Sea of Tranquility

1 σχόλιο: