Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

HORISONT - ABOUT TIME



Horisont. Ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας! Ήρθαν τώρα αυτοί οι σουηδοί και συγκεκριμένα από το Γκέτεμποργκ να μας μπερδέψουν. Στο πρώτο άκουσμα θαρρείς πως ακούς μουσικές δεκαετίας '70! Ψυχεδελικά παιξίματα, φοβερές συνθέσεις άλλης εποχής και άρτιες ερμηνείες από τον κύριο Axel Soderberg που όταν συνειδητοποιείς πως αυτό που ακούς είναι τελευταίας δεκαετίας μένεις με το στόμα ανοικτό και με τα αυτιά τεντωμένα στο ατόφιο hard rock των Horisont!
Ενεργοί δισκογραφικά από το 2009 με τέσσερις αξιόλογες κυκλοφορίες, κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό και την πέμπτη τους με τίτλο 'About Time'. Μία πρώτη ακρόαση του δίσκου θα σας θυμίσει Rush, Thin Lizzy ακόμη και Kadavar. Οι τελευταίοι είναι μια παρόμοια περίπτωση με τους Horisont με τους οποίους επιτυχώς μοιράστηκαν την σκηνή σε περσινή περιοδεία.
Η προσθήκη synthesaizer στον νέο δίσκο διαφοροποιεί σε μικρό βαθμό το ύφος σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες αλλά η ποικιλία σε progressive και metal στοιχεία κάνουν πολύ ενδιαφέρον την ακρόαση.
Πρόλογος με διασκευή στο 'The Hive' του  Richard Harris (1969) και συνέχεια με το πιασάρικο 'Electrical'. Οι επόμενες συνθέσεις θυμίζουν πολλά.. από Phil Lynott παιξίματα σαν αυτά του 'Night Line' εώς  AOR μελωδίες όπως αυτές του 'Boston Gold'. Ανάμεσα τους, νομίζεις πως ο Geddy Lee θα ξεκινήσει να τραγουδά κάποια επιτυχία των Rush αλλά ο Soderberg θα μας τραγουδήσει για το 'Point Of No Return'. Τέλος, στο ομώνυμο 'About Time' τα progressive στοιχεία βάζουν την σφραγίδα σε μια αξιόλογη κυκλοφορία που ίσως να μην γίνει η αγαπημένη του κοινού των Horisont (αφού το 'Odyssey' του 2015 παραμένει κατά την ταπεινή μου άποψη η κορυφαία εώς τώρα κυκλοφορία τους) αλλά αξίζει σίγουρα να τιμηθεί δεόντως! 
7/10

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

TVA SIDOR AN HORISONTEN 2009
SECOND ASSAULT 2012
TIME WARRIORS 2013
ODYSSEY 2015
ABOUT TIME 2017







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου