Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018


ΤΟ METAL NUOVO ΕΙΧΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ DEE THEODOROU,ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΤΩΝ ILLUSORY,ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ LIVE ΜΕ ΤΟΥΣ ARRAYAN PATH ΣΤΟ REMEDY.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Δεκαέξι μήνες πέρασαν από την δεύτερη δουλειά σας ‘Polysyllabic’, ποια ήταν η αποδοχή του κόσμου;
Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία, Κωνσταντίνε. Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο γρήγορα πέρασε ο χρόνος. Μιλώντας απολύτως ρεαλιστικά και με βάση το μέγεθος της σκηνής μας, σίγουρα το ‘Polysyllabic’ τα πήγε πάρα πολύ καλά. Έχει πάρει από τη συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου πολύ καλές κριτικές και το ίδιο καλό είναι το feedback που παίρνουμε από τους οπαδούς μας στα Live αλλά και μέσω των site μας. Το ‘Polysyllabic’ συνεχίζει να ταξιδεύει κάνοντας όλο και περισσότερο κόσμο να μας μαθαίνει και να εκτιμάει τη δουλειά μας. Σίγουρα είναι ένα βήμα παραπέρα από το ‘The Ivory Tower’ αλλά και μία πρόκληση για την επόμενή μας δισκογραφική δουλειά.
Ακούγοντας το δίσκο αρκετές φορές, διαπίστωσα ότι κατά κάποιο τρόπο χωρίζεται σε δύο μέρη, από την εισαγωγή μέχρι το καταιγιστικό “Insangel”, όπου το άλμπουμ είναι πιο άμεσο και heavy...και από το “Polysyllabic Thoughts” μέχρι το τέλος ο δίσκος είναι πιο Progressive, ήταν κάτι θελημενο ή έτυχε;
Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που κάποιος μας το επισημαίνει. Βέβαια αυτό δεν έγινε επί τούτου, ήταν κάτι το οποίο και εγώ συμπτωματικά παρατήρησα μετά την κυκλοφορία του
album.
Βρίσκεστε σε διαδικασία συγγραφής κομματιών ή ηχογραφητε κιόλας;
Οι συνθέσεις για το επόμενό μας
album έχουν τελειώσει από την εποχή της κυκλοφορίας του ‘Polysyllabic’ και εδώ και κάποιους μήνες είμαστε στο studio μας, ουσιαστικά στη μέση των ηχογραφήσεων. Ο επόμενος δίσκος θα έχει σίγουρα τη ταυτότητα μας και αναμένεται να είναι λιγότερο Prog και περισσότερο Heavy. Πιστεύουμε ό,τι θα είναι μία αντάξια δουλειά με το ‘Polysyllabic’ και ίσως ένα βήμα παραπέρα.

Πότε υπολογίζεται να κυκλοφορησετε την καινούργια σας 3η δουλειά;
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε θέσει, το
album θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι.
Μπορείς να μου πεις δύο λόγια για το έπος “Swan Song”? Ένα τραγούδι που αν το είχε γράψει κάποια ξένη μπάντα θα ήταν ήδη πασίγνωστο! Θεωρείς ότι τα ελληνικά συγκροτήματα αδικουνται από τις ξένες εταιρίες;
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια, Κωνσταντίνε. Το “Swan
Song” είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μας τραγούδια το οποίο μάλιστα ακόμα δεν έχουμε παίξει Live και αυτό διότι είναι ένα πολύ απαιτητικό τραγούδι λόγω των πολλών guest που έχουν συμμετάσχει σε αυτό. Έχουμε φυσικό Λαούτο το οποίο έχει παίξει ένας γνήσιος Κρητικός, ο Γιώργος Παπαδάκης, έχει παίξει ένα σόλο στην ηλεκτρική κιθάρα ο Θύμιος Κρίκος των InnerWish αλλά και τρις ακόμα τραγουδιστές οι οποίοι είναι ο Μηνάς Νοταράς, o Γιώργος Εικοσιπεντάκης των InnerWish και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος των Sunlight. Δεν ξέρω κατά πόσο αδικούνται τα ελληνικά συγκροτήματα από τις εταιρίες, το σίγουρο είναι ότι ακόμα και σήμερα αδικούνται από το κοινό. Η Ελληνική Metal σκηνή έχει ένα μεγάλο παρόν και σίγουρα ένα τεράστιο μέλλον! Οι ελληνικές μπάντες τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν πολύ ανώτερες δουλειές από μπάντες του εξωτερικού και σε αυτό δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.
Στις 10 Μαρτίου παίζετε με τους υπέροχους Arrayan Path, τι να περιμένει ο κόσμος που θα έρθει να σας δει;
Οι Arrayan Path είναι μία μπάντα που μας αρέσει πολύ και μια συνεργασία την οποία θέλαμε από καιρό και σίγουρα πιστεύουμε πολύ σε αυτή. Στο
Remedy θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του ‘Polysyllabic’ αλλά και κάποιες στιγμές μέσα από το ‘The Ivory Tower’.  Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα τρέχει η προπώληση και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα γεμάτο χώρο, κάτι που και οι δύο μπάντες επιθυμούμε πολύ.
Υπάρχουν σχέδια για live στο εξωτερικό;
Έχουμε στα άμεσα σχέδια μας κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις ή ακόμα και κάποια mini tours στο εξωτερικό. Βέβαια αυτό είναι αρκετά δύσκολο να οργανωθεί αλλά και να υποστηριχθεί από διοργανωτές και promoters. Παλεύουμε στη κυριολεξία με το χρόνο και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε, προκειμένου να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τη μπάντα. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να τα καταφέρουμε.
Το βίντεο για το τραγούδι “Dreamshade” ήταν πραγματικά ένα αριστούργημα, μπορείς να μου πεις πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον ηθοποιό Δημήτρη Αλεξανδρή που πρωταγωνιστει στο βίντεο;
Σε ευχαριστούμε πολύ. Και εμείς οι ίδιοι πιστεύουμε ό,τι αυτό το
clip είναι πραγματικά άρτιο. Ήταν μια συνεργασία την οποία θα θυμόμαστε για πάντα. Ακολουθήσαμε πιστά το όραμα της σκηνοθέτιδας, Μαρίας Χατζηγιάννη και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε στο απόλυτο. Το Δημήτρη Αλεξανδρή μας τον γνώρισε ο drummer μας, Κώστας Κούλης, ο οποίος έχει εδώ και πολλά χρόνια φιλικές σχέσεις μαζί του. Μιλάμε για έναν κορυφαίο Έλληνα θεατρικό ηθοποιό, ίσως ο καλύτερος της γενιάς του αλλά και ένας απίστευτος τύπος, με χιούμορ και απλότητα στη συμπεριφορά του. Γνήσιος «μεταλάς», άκουσε το album μας και δέχτηκε πολύ γρήγορα την πρόταση μας.


Είστε ικανοποιημένοι με την συνεργασία σας με την 7 Hard Records?
Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι μια μικρή αλλά πολύ φιλότιμη εταιρία η οποία είναι μόνημα σε επαφή μαζί μας και δίπλα μας, όσο μπορεί, για το οτιδήποτε τη χρειαστούμε. Σίγουρα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για κάτι καλύτερο, αυτό οφείλουμε να κάνουμε.
5 αγαπημένα άλμπουμ για σένα όλων των εποχών!
Τι λες τώρα! Δύσκολο
πολύ!
Powerslave, 7th Son of a 7th Son, Master of Puppets, Painkiller, Keeper of the 7 Keys…
Ξανακάνε μου την ερώτηση να βάλω άλλα 5 ρε φίλε σε παρακαλώ, με «σκουντάνε» οι Queensryche, οι Black Sabbath, οι Savatage, οι Maiden… όπα Maiden έχω βάλει έτσι;
Σε ευχαριστώ πολύ Dee για την υπέροχη κουβέντα, η τελευταία λέξη είναι όλη δική σου!!!
Εμείς σε ευχαριστούμε Κωνσταντίνε για τη στήριξη και τα καλά σου λόγια. Για όσους ενδιαφέρονται για το
Live με τους Arrayan Path, μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους, όλες οι λεπτομέρειες αναγράφονται στο παρακάτω link.
https://www.facebook.com/events/1538123812968078/

Shine On The Ivories!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου