Παρασκευή 25 Μαΐου 2018


ΤΟ 2016 ΟΙ SYNTHETIC ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ''HERE LIES THE TRUTH'' ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ,ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΗΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ KAI TO METAL NUOVO ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΣΙΜΟ ΧΑΡΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ!

Σίμο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μας παραχωρείτε,θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για το πώς δημιουργήθηκαν οι Synthetic: 
Καλησπέρα Κωνσταντίνε, εμείς ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!Οι Synthetic δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2014, από το Στέργιο και εμένα. Με το Στέργιο είμαστε παιδικοί φίλοι και απ’τα μέσα της δεκαετίας του 90 παίζαμε μαζί στην τότε μπάντα μας. Κάποια στιγμή εκείνος έφυγε για να ζήσει μόνιμα στην Αγγλία. Παρ’όλα αυτά, συνεχίσαμε να ανταλλάσουμε ιδέες μέσω e-mail , και κάποια στιγμή, το Νοέμβριο του ’13, αποφασίσαμε πως το υλικό που είχαμε ήταν πολύ καλό και άξιζε να ηχογραφηθεί σωστά και επαγγελματικά.
Το Μάρτιο του 2016 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σας άλμπουμ με την ονομασία ''Here Lies The Truth''.Ποια ήταν η αποδοχή του κόσμου απέναντι στο άλμπουμ?
Γενικά ήταν πάρα πολύ καλή, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απ’την ανταπόκριση του κόσμου αλλά και του τύπου ανά τον κόσμο. Προφανώς υπήρξαν και κάποιες εξαιρέσεις, πιστεύω ότι είναι αδύνατο να αρέσεις σε όλους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν τύπο ο οποίος βαθμολόγησε το Album με 3/10 γιατί δε μπορούσε εύκολα να το κατατάξει σε κάποιο συγκεκριμένο παρακλάδι του metal. “This is not heavy, this is not thrash or power, this is not melodic death, this is SYNTHETIC metal” ήταν τα λόγια του ακριβώς. Την τελευταία του φράση πάντως εγώ την έλαβα ως μεγάλο κοπλιμέντο, χεχε!
Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον ντράμερ των Soilwork Dirk Verbeuren για το κομμάτι ''Hollow''?
Παρακολουθούσα ένα playthrough video του Dirk για κάποιο τραγούδι των Soilwork, και πραγματικά είχα μείνει άφωνος με τις ιδέες αλλά και την τεχνική του. Τον θεωρώ πραγματικά κορυφαίο στο χώρο του metal. Το συζητήσαμε με τον Στέργιο και θεωρήσαμε το Hollow ως το ιδανικό κομμάτι για ένα drummer σαν τον Dirk.  Έτσι, του στείλαμε λοιπόν ένα email με 2 τραγούδια μας, ενθουσιάστηκε με το υλικό και συμφώνησε να παίξει στο συγκεκριμένο τραγούδι.
Είστε ένα συγκρότημα όπου κάποια μέλη μένουν Ελλάδα και κάποια στο εξωτερικό.Πώς τα καταφέρνετε με τις συναυλίες,πρόβες και ηχογραφήσεις?
Ναι, εξ’αρχής φαινόταν ως μία τεράστια δυσκολία για εμάς, αλλά ευτυχώς βρήκαμε μία φόρμουλα που δουλεύει και όλα κυλάνε ομαλά. Ευτυχώς για τη μπάντα, μόνο ένας μας μένει Ελλάδα, οι υπόλοιποι μένουν κοντά μεταξύ τους και βρίσκονται  πολύ εύκολα για πρόβες, live Κλπ. Όσον αφορά τα live, ο Hal o πληκτράς μας αναλαμβάνει ένα πιο ενεργό ρόλο, μεταφέροντας αρκετά κιθαριστικά μέρη στα πλήκτρα, όταν αναγκαζόμαστε να παίξουμε με έναν κιθαρίστα. Όταν είμαστε και οι έξι, συνήθως μία πρόβα είναι αρκετή για να “δέσουμε”, καθώς όλοι έρχονται προετοιμασμένοι απ’το σπίτι.Οι ηχογραφήσεις είναι πλέον το εύκολο κομμάτι, καθώς όλοι έχουμε τα προσωπικά μας Home studios  και απλά στέλνουμε όλα τα αρχεία των ηχογραφήσεων μέσω internet.  

Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε σε φάση δημιουργίας του δεύτερου σας άλμπουμ.Μπορείς να μου πεις λίγα λόγια για αυτό?
Ναι, έχουμε σχεδόν δέκα κομμάτια έτοιμα, μέχρι στιγμής. Ίσως γίνουν 11, θα δούμε πως θα πάει. Μπορώ με βεβαιότητα να πω, ότι ηχητικά, μπορείτε να περιμένετε κάτι πιο aggressive, πιο ατμοσφαιρικό και σκοτεινό, πιο Heavy, αλλά χωρίς να υστερεί σε μελωδικότητα.
Θα υπάρξουν και άλλοι καλεσμένοι στην καινούργια σας δουλειά?
Χμ...Δε μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα πάνω σ’αυτό, χεχε!
Πιστεύεις ότι η Ελλάδα βοηθάει τα ελληνικά συγκροτήματα να διαδώσουν τη μουσική τους?
Θεωρώ πως ναι. Κρίνοντας απ’την υποστήριξη που έχουμε λάβει εμείς ως μπάντα, ειδικά αν σκεφτείς πως δεν έχουμε παίξει ποτέ live στη χώρας μας…Έως τώρα…. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό όμως….
Ποιές είναι οι επιρροές σας?
Δύσκολη ερώτηση αυτή…Από πού να ξεκινήσω; Προφανώς σε όλους μας αρέσουν οι κλασικοί μεγάλοι, maiden, metallica, Sabbath, priest,Helloween, megadeth Κλπ.
Γενικά έχουμε μία μεγάλη αγάπη προς τη σκανδιναβική και αμερικάνικη σκηνή. In Flames, Soilwork, Katatonia, Amorphis, Sentenced, Evergrey, Opeth, Stratovarius, Pain Of Salvation, Mercenary, Nevermore, Dream Theater, Queensryche, Fear Factory, Machine Head.  Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη!
Πόσο δύσκολο είναι όταν σε κάποιο live δεν μπορούν να παίξουν όλα τα μέλη λόγο απόστασης?
Ευτυχώς μόνο εγώ είμαι αυτός που δε μπορώ να είμαι πάντα εκεί, οπότε, όπως προανέφερα, έχουμε βρει τη φόρμουλα για να πραγματοποιούμε live εμφανίσεις.
Ψυχολογικά είναι μεγάλο ζόρι, αισθάνεσαι σαν θηρίο στο κλουβί, αλλά όταν σκέφτεσαι ότι η άλλη “λύση” είναι να ακυρώσει το Live η μπάντα, και να μείνει πίσω, ηρεμείς μέσα σου, και απολαμβάνεις τα αδέρφια σου μέσω video, χεχε!
Τελευταία ερώτηση,πότε κυκλοφορεί το καινούργιο σας άλμπουμ και ποιες κυκλοφορίες μέχρις στιγμής σε έχουν εντυπωσιάσει για φέτος?
Έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας για αρχές 2019, αν όλα κυλήσουν ομαλά και βάσει προγράμματος. Όσον αφορά  τις φετινές κυκλοφορίες, μου άρεσαν πολύ τα νέα Judas Priest και Dimmu Borgir. Επίσης, τελευταία ακούω το νέο album του Gus G. όπως και το νέο Amorphis.
Σίμο σε ευχαριστώ πολύ για τη κουβέντα και ελπίζω να τα πούμε σύντομα και πάλι για το καινούργιο δίσκο!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου