Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Αντώνης Βουβέλλης





Κατά την διάρκεια του 2018 οι κυκλοφορίες στον χώρο του Metal ήταν άφθονες και αρκετά ποιοτικές.Ωστόσο μέσα σε όλο το χάος, είναι πιθανόν σε κάποιες από αυτές να μην έχει δοθεί η κατάλληλη προσοχή και ο χρόνος που αξίζουν και έτσι επειδή οι μεγάλες εισαγωγές είναι βαρετές, αυτή είναι η λίστα με τις αγαπημένες μου κυκλοφορίες του 2018:




10.Uada-Cult of A Dying Sun

Το δεύτερο μόλις άλμπουμ των Αμερικανών είναι ατμοσφαιρικό,σκοτεινό,πλούσιο σε μελωδικά Riffs και αρκετά υποσχόμενο για το μέλλον της μπάντας.





9.Wiegedood-De Doden Hebben Het Goed III

Μπάντα μέλος του Church Of Ra μαζί με τους Amenra,Oathbreaker.Οι Wiegedood επιστρέφουν με το 3ο κεφάλαιο στην συλλογή τους,ακόμα ένα άλμπουμ από το οποίο απουσιάζει το μπάσο,αλλά πιστεύω ότι αυτό προσδίδει στον ιδιαίτερο ήχο και χαρακτήρα τους.Ωμά και μελωδικά riffs,μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες τους


8.Svartidauði-Revelations of the Red Sword

Την ατμόσφαιρα στην οποία με υπέβαλε η δουλειά των Svartidauði,είχα να την νιώσω από το Exercises in Futility των Mgla.Σπάνε όλες τις φόρμες,σίγουρα ένας δίσκος που απαιτεί παραπάνω από μία ακρόαση.


7.Hamferð-Támsins Likam

Ένα Doom masterpiece,με τα μοναδικά φωνητικά του Jón Aldará να είναι το highlight όλου του άλμπουμ,τα οποία μαζί με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα υπόλοιπα μέλη μας δίνουν μία όμορφη και βαθύτατα συναισθηματική περιήγηση στον κόσμο της μπάντας.



6.1914-The Blind Leading The Blind

Φοβερό release από τους Ουκρανούς,το Artwork αντιπροσωπευτικό της θεματολογίας του άλμπουμ,ενώ ταυτόχρονα το ηχητικό και λυρικό αποτέλεσμα αποτυπώνει με απόλυτη ευστοχία την πολεμική ατμόσφαιρα.Τα φωνητικά,ο τόνος της κιθάρας και του μπάσου που έχουν επιτευχθεί σε συνδυασμό με τα Samples που τρέχουν κατά την διάρκεια του άλμπουμ αλλά και το Cover των The Exploited,τους διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες μπάντες του είδους.



5.Kriegsmaschine-Apocalypticists

Δεν γνωρίζω τι μπορεί να ειπωθεί για αυτό το άλμπουμ ώστε να περιγραφεί σωστά.Το Drumming του Darkside είναι εξωπραγματικό,η παράνοια που επικρατεί σε όλα τα κομμάτια δεν έχει προηγούμενο.


4.Funeral Mist-Hekatomb

Raw and to the point.Ο Frontman των Marduk μας δίνει μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες των Funeral Mist.


3.Anaal Nathrakh-A New Kind Of Horror

Συνδυασμός Black Metal,Industrial,Grindcore με τα βιτριολικά φωνητικά του Dave Hunt και με την παραγωγή του Mick Kenney,η καλύτερη ίσως κυκλοφορία του Group μέχρι τώρα,μισή ώρα απόλυτου χάους.




2.Ascension-Under Ether

Το Γερμανικό Act,με πολύ ώριμο Songwriting,καταφέρνει να ισορροπήσει την δυσαρμονία με την καταχθόνια ατμόσφαιρα και με την ιδιαίτερη παραγωγή του άλμπουμ παραδίδει ένα ακμαίο Black Metal album.


1.Ihsahn-Ámr

Πολυαναμενόμενη,η κυκλοφορία του Frontman των Emperor σε έναν ,εσωτερικό κόσμο με πειραματική,avant-garde διάθεση,άπλετα Synthesizer στην ηχητική παλέτα,όμορφα καθαρά φωνητικά τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα Screams του Ihsahn.Η αγαπημένη μου κυκλοφορία του 18' ένα άλμπουμ πού δεν έχει σταματήσει να παίζει σε replay!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου