Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019


Το Metal Nuovo είχε την τιμή να συνομιλήσει με τον κιθαρίστα των Silent Winter Κυριάκο Μπαλάνο για το ep ''The War Is Here'',για τον πρώτο ολοκληρωμένο τους δίσκο αλλά και για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.
Κυριάκο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη που μας παραχωρείς εδώ στο Metal Nuovo.Για αρχή θα ήθελα να μας μιλήσεις για την δημιουργία των Silent Winter για να σας γνωρίσουν και αυτοί που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με την μουσική σας.
Καλησπέρα Κωνσταντίνε ευχαριστούμε και εμείς το Metal Nuovo για την φιλοξενία. Οι Silent winter δημιουργήθηκαν το 1995 και δημιούργησαν 2 demo..Έπειτα οι προσωπικές υποχρεώσεις του καθενός δεν άφησαν το γκρουπ να συνεχίσει ενωμένο και κάπου εκεί σταμάτησε.Αρχές του 2018 ήθελα να ξανά ηχογραφήσω κάποια κομμάτια του παρελθόντος να τους δώσω τον ήχο που είχα φανταστεί τότε μιας και τα μέσα σήμερα είναι πολύ πιο σύγχρονα και οι ευκολίες περισσότερες , κάπου εκεί ζήτησα να συνεργαστώ με τον mike liva αφού η φωνή του κάλυπτε απόλυτα τις ανάγκες μου γι αυτό που είχα φανταστεί, συναντήθηκα επίσης με τον Γιάννη  Αντωνόπουλο που τον ήξερα ήδη από παλιά σαν ντράμερ αφού παίζαμε στην ίδια πόλη και κάπου εκεί ξανά δημιουργήσαμε το γκρουπ με νέα σύνθεση και επισπεύσαμε λίγο τις διαδικασίες έγραψα κάποια νέα κομμάτια και κυκλοφορήσαμε τον Μάιο το ep ''The war is here''. Tα μέλη του γκρουπ αυτή την στιγμή αποτελούνται από τους Κυριάκος Μπαλάνος - Κιθάρα, Mike Livas - Φωνή, Θέμης Καρβέλης - Κιθάρα, Γιώργος Λουκάκης - Μπάσο, Γιάννης Αντωνόπουλος - Ντραμς.
Ποια ήταν η αποδοχή του EP σας '' The War Is Here''?
Οι κριτικές και η αποδοχή του κόσμου ήταν πάρα πολύ καλή αν σκεφτείς πόσο γρήγορα και χωρίς δεύτερη σκέψη έγινε όλο αυτό το εγχείρημα , και ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας στηρίζουν ακόμη αφού πλέον έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στην διαδικασία ολοκλήρωσης της πρώτης σας δισκογραφικής σας δουλειάς.Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για αυτήν?
Με το που τελειώσαμε το ep ξεκινήσαμε από αρχές καλοκαιριού την δημιουργία νέων κομματιών για να μπορέσουμε σε διάστημα ενός χρόνου να δώσουμε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Είμαστε στο τελικό μιξάρισμα των κομματιών ώστε να περάσουμε σε διαδικασία παραγωγής έτσι ώστε κάπου αρχές καλοκαιριού να έχουμε την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά διαθέσιμη στον κόσμο.
Πιστεύεις πως η αποδοχή του συγκροτήματος θα ήταν ακόμη περισσότερη από τον κόσμο,αν η έδρα σας ήταν στην Αθήνα  από ότι τώρα που μένετε στο Βόλο?
Εντάξει αυτό εξυπακούεται γύρνα στο παρελθόν και δες πόσα συγκροτήματα του χώρου μπόρεσαν και κάναν κάτι πέρα από κάποιες συναυλίες και ίσως και κάποια κυκλοφορία που φυσικά έμεινε μόνο στον χώρου του underground. Ίσως να μου διαφεύγουν και κάποιες εξαιρέσεις αλλά κυρίως Αθήνα - Θεσσαλονίκη όχι μόνο υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση αλλά και ένας σνομπισμός στα γκρουπ της επαρχίας αφού όπως και στην ζωή υπήρχαν πάντα κάποιοι να κινούν και να οριοθετούν ποιους και κατά πόσο θα προωθήσουν.Εμείς προχωρήσαμε μόνοι μας δεν βασιστήκαμε σε κανέναν , δεν παρακαλέσαμε κανέναν και ούτε θα κάνουμε κάτι τέτοιο  ποτέ φυσικά ,προσφέρουμε αυτό που μπορούμε στο συγκεκριμένο είδος και στο συγκεκριμένο κοινό που παγκοσμίως είναι τεράστιο όσο κι αν στην Ελλάδα πλέον έχουν περάσει σε άλλα ακούσματα.
Ποιες είναι οι επιρροές σου ως συνθέτης?
Οι επιρροές μου είναι πάρα πολλές, ξεκίνησα να ακούω και εγώ κάπου στα μέσα των 80's τότε που το καλό αμερικάνικο αλλά και βρετανικό power - heavy ήταν στα ψηλά του, αρχές 90 όπου το ευρωπαϊκό power κατακτούσε σχεδόν όλον τον κόσμο αλλά γενικά δεν είχα ποτέ παρωπίδες ακούω ευχάριστα black,death,thrash όσο και power heavy...σαν επιρροές τώρα σε προσωπικό επίπεδο για τους SW θα είχα Helloween,Gamma ray,Avantasia,Edguy,Hammerfall αλλά όπως θα ακούσετε και στο νέο άλμπουμ θα έχουμε πιο αμερικάνικες στιγμές power , στοιχεία από Iced earth, Judas Priest κτλ. Γενικά δεν θέλω να βάζω ταμπέλες θέλω ότι μου βγαίνει εκείνη στιγμή να γράφω...
Όλα όσα μας έχετε παρουσιάσει μέχρις στιγμής από συνθέσεις,βίντεο,trailer,εξώφυλλα δείχνουν μία μπάντα με επαγγελματισμό,πώς το έχετε καταφέρει αυτό?Το ρωτάω αυτό γιατί αυτό συνήθως το βλέπω από πιο ''μεγάλες'' μπάντες του χώρου.
Για να τα καταφέρεις αυτό σημαίνει άπειρες ώρες προσωπικού χρόνου και χρημάτων. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς αντίτιμο και κανείς δεν σου χαρίζει πράγματα. Θέλουμε να δώσουμε σοβαρότητα στην δουλειά μας και προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε μας βήμα.

Είχα την τιμή να ακούσω,και σας ευχαριστώ για αυτό,ένα κομμάτι από τον καινούργιο σας πρώτο άλμπουμ και πραγματικά εντυπωσιάστηκα.είδα ότι ο ήχος σας τείνει πιο πολύ στο heavy metal από ότι μας είχατε παρουσιάσει στο ep σας,που ο ήχος τείνει περισσότερο στo power metal χώρο,πιστεύω πως έχετε όλα τα φόντα να πρωτοστατήσετε στο heavy-power metal χώρο,το έχετε συνηδειτοποιήσει πως είστε από τα δυνατά χαρτιά σε  αυτό το είδος?
Όσον αφορά το κομμάτι και όπως σου είπα και παραπάνω είμαστε λίγο πιο ανοιχτοί σε αυτό το άλμπουμ,έχουμε φυσικά το στυλ που μας γνώρισε ο κόσμος αλλά έχουμε πολλά καινούρια στοιχεία μέσα, γιατί ήθελα ένα πιο ποικίλο άλμπουμ να μπορεί να πιάσει περισσότερο κοινό σε ακούσματα.Τώρα για το αν έχουμε συνηδητοποιησει ότι είμαστε δυνατό χαρτί ας το κρίνει ο κόσμος και η μουσική μας , δεν κάνω ποτέ κάτι για να αποδείξω, δείξω η ανταγωνιστώ , γράφω και παίζω την μουσική που μεγάλωσα και ακούω απλά.
Πότε θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ και από ποια εταιρεία?
Θέλουμε να πιστευουμε αν όλα πάνε συμφωνα με το χρονοδιαγραμμα ότι Μαίο -Ιουνιο θα έχει κυκλοφορησει. Ηρθαμε σε συννενοηση με την Sonic Age Records και αποφασίσαμε να συνεργαστουμε γι αυτην την κυκλοφορία.
Θα ήθελα να μου μιλήσεις για το επερχόμενο live που θα γίνει στο Βόλο στις 22 Φεβρουαρίου.Τί να περιμένουμε από τους Silent Winter?
Στην ουσία είναι το πρώτο μας επίσημο Live και θέλαμε να είναι εδώ στην πόλη μας, στους φίλους μας σε όλους αυτούς που μας στηρίζουν. Είμαστε μια καινούρια μπάντα σχετικά που  ακόμα δένεται διορθώνεται και βρίσκει τα πατήματα της, και με σκληρή δουλειά θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Στο live όσοι μας κάνουν την τιμή και έρθουν θα ακούσουν την παρουσίαση του ep μας, 3 κομμάτια απ τον καινούριο δίσκο και κάποιες διασκευές έκπληξη..Πιστεύω γενικά θα έχουμε μια ωραία βραδιά μαζί με τα άλλα παιδιά μην ξεχνάμε τους Dreamrites.
Κυριάκο τελευταία ερώτηση και σε ευχαριστώ για άλλη μία φορά,πώς φαντάζεσαι τους Silent Winter σε πέντε χρόνια από τώρα?
Ερώτηση συνέντευξης δουλειάς χαχαχα αν την έχω απαντήσει..Κωνσταντίνε δεν ξέρω να σου πω ειλικρινά ..5 χρόνια είναι πολύ μεγάλο διάστημα και ποτέ ούτε στην προσωπική μου ζωή τα σχέδια μου δεν πηγαίνουν ποτέ πάνω από 6 μήνες..Θέλω να ζω το σήμερα και να αρπάζω τις ευκαιρίες που σου δίνονται τώρα. Αν τώρα υπάρχουμε μετά από 5 χρόνια και καταφέρουμε να βγούμε ζωντανοί και δυνατοί μέσα από όλο αυτό το κύκλωμα που λίγοι επιβιώνουν θα είμαστε σε άλλο επίπεδο. Αλλά και πάλι δεν με απασχολεί και πολύ να σου πω εμείς θέλαμε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα και πιστεύω ότι με το Circles of hell θα το καταφέρουμε και με το παραπάνω οπότε είμαστε ικανοποιημένοι.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και σένα και το metal nuovo για την φιλοξενία, περιμένουμε όποιους μπορέσουν 22 Φλεβάρη στο Cafe Santan στο Βόλο να περάσουμε μια όμορφη βραδιά.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου