Σάββατο 11 Μαΐου 2019

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Αντώνης Βουβέλλης
Βράδυ Παρασκευής, και μετά από 28 χρόνια οι Νορβηγοί Enslaved δίνουν το πρώτο τους live στην Ελλάδα, με support act τους Lucifer's Child. Η προσέλευση του κόσμου ήταν  δυνατή ήδη από αρκετά νωρίς και ήταν προφανές ότι το venue θα ήταν κατάμεστο από κόσμο.



Δυστυχώς, από το Set των Lucifer's Child κατάφερα να προλάβω τα τελευταία 3 κομμάτια·ωστόσο, ήταν πολύ δεμένοι και με επιβλητική σκηνική παρουσία, η οποία ήταν εμφανής ακόμη και σε αυτά τα λίγα λεπτά που κατάφερα να τους παρακολουθήσω. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δημιουργήθηκε η κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα προετοίμαζε για την εμφάνιση των Enslaved με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Με την πάροδο της ώρας, ο κόσμος αυξανόταν και 22:15 οι Enslaved ανεβαίνουν στην σκηνή. Μετά από το μικρό ambient intro του "Ethica Odini", καταλαμβάνουν καταιγιστικά πλήρως τον χώρο. Ακολουθεί το "Roots of the Mountain", όπου γίνεται εμφανές ότι τα καθαρά φωνητικά του Håkon είναι εκπληκτικά. Η μπάντα καταφέρνει να μεταδώσει την ατμόσφαιρα και την "επικότητα" του δίσκου με ευκολία. Στην συνέχεια το "Ruun" και το "Ground"  δίνουν έναν ατμοσφερικό χαρακτήρα και το light show που τα συνοδεύει φαντάζει να είναι η καλύτερη επιλογή. Το setlist δεν μπορούσε να μην περιέχει κομμάτια από το "Frost", και έτσι ακολουθούν τα εκπληκτικά "Loke", "Fenris", "Isöders dronning". Η μπάντα τα παραδίδει με τρομερή αφοσίωση και δυναμικότητα, κάτω από μπλέ φώτα, μπόλικο καπνό και καθαρό ήχο. Τα "As Fire Swept Clean the Earth" και "Havenless" που ακολουθούν από το μοναδικό "Below the Lights" έχουν έντονο βιωματικό χαρακτήρα και προβάλλουν την πιο progressive μεριά των Enslaved. Κινούμενοι στον prog άξονα,έχουμε υλικό από το πρόσφατο "E", με τα "Storm Son" και "Sacred Horse" τα οποία παγιώνουν και αναδεικνύουν τον μοντέρνο ήχο της μπάντας. Τα μέλη αποχωρούν από την σκηνή για ένα μικρό χρονικό διάστημα και επανέρχεται ο Iver Sandøy drummer/παραγωγός της μπάντας, με τον οποίο συνεργάζονται από το "Axioma Ethica Odini" και δίνει ένα εκπληκτικό 5λεπτο drum solo. Προφανώς η εξαιρετική παρουσία του συγκροτήματος θα συνοδευόταν από το πολυαναμενόμενο encore- αν και ήδη είχαν παρέλθει 2 περίπου ώρες- στο οποίο ακούστηκαν τα "Isa" και "Allfǫðr Oðinn" .


Το live έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η μπάντα μας έδωσε ένα 2ωρο setlist με κομμάτια από όλο το φάσμα της μακροχρόνιας καριέρας τους. Οι εκτελέσεις ήταν άρτιες, η σκηνική παρουσία άκρως επιβλητική και η αναμονή όλων των fans της μπάντας άξιζε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Σουλτάτος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου