Δευτέρα 13 Μαΐου 2019


Το τελευταίο καιρό το όνομα των Idle Hands φιγουράρει παντού και αρκετά έντονα,δεν το κρύβω πως η περιέργεια μου με οδήγησε στην ακρόαση του πρώτου τους άλμπουμ με την ονομασία ''Mana'' o οποίος μάλιστα κυκλοφόρησε στις 10 Μαΐου από την Eisenwald records,έχει προηγηθεί μάλιστα ένα EP το 2018 με την ονομασία ''Don't Waste Your Time''.Κατά την διάρκεια της ακρόασης του δίσκου αντιλαμβάνεσαι ότι η μουσική τους είναι μία μίξη heavy metal με gothic στοιχεία,όχι ότι δεν έχουμε ξανά συναντήσει τo συγκεκριμένο ύφος στο παρελθόν,κυρίως λόγω των φωνητικών του κιθαρίστα/τραγουδιστή Gabriel Franco και εδώ πιστεύω πως βρίσκεται το μεγαλύτερο πρόβλημα,τα ιδιαίτερα ουρλιαχτά του και όχι(τονίζω)οι ερμηνείες του κουράζουν και είναι τόσο άστοχα και παράφωνα που πραγματικά απορώ για πιο λόγο να το επαναλαμβάνει συνεχώς στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου με αποτέλεσμα να πέφτει όλη η προσοχή μου περισσότερο στη συγκεκριμένη αστοχία.Η δουλειά που έχει γίνει στις κιθάρες είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή και παίρνει όλα τα εύσημα,οι ακουστικές τους αρμονίες γεμίζουν πολύ όμορφα το δίσκο και φαίνεται ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πως να φτιάχνουν ευφάνταστες μελωδίες,η αμεσότητα των κομματιών σίγουρα είναι το ατού τους χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα ακούσετε τίποτα συνθέσεις-έπη που θα γράψουν κάποια ιστορία(αυτό είναι το λιγότερο και ίσως το πιο αδιάφορο για μένα)αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν ξέρω,μάλλον γνωρίζω,αν θα ακούω σε ένα μήνα πάλι το cd τους.Όταν αποφασίζουν να βαρύνουν ακόμα περισσότερο την μουσική τους διαισθάνομαι πως το έχουν πολύ περισσότερο και δεν θα με χάλαγε αν στο μέλλον το υιοθετούσαν ακόμα περισσότερο σε συνδυασμό με τις ''μειντενικές'' τους επιρροές.Μου άρεσαν αρκετά τα ''Give Me To The Night'',''Mana'',''Nightfall'',το πολύ πιασάρικο ''Jackie'' και ''Douple Negative'',σίγουρα το θέμα των φωνητικών είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα και με απωθεί αρκετά και είναι πολύ κρίμα,ίσως η εύρεση τραγουδιστή να ήταν κάτι που θα βοήθαγε αρκετά στο θέμα αυτό,μην ξεχνάμε όμως πως αυτό είναι θέμα γούστου καθαρά και σε κάποιους ίσως να αρέσει αλλά δεν ξεχνάω πως και το συγκεκριμένο ύφος το έχω ακούσει αρκετές φορές σε πολύ καλύτερο επίπεδο...5/10.




6 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο σε πολλά, είναι περισσότερο διαφημισμένοι από ότι θα έπρεπε. Θέλω να δω στις μελλοντικές τους δουλειές σε τι επίπεδο και αν ανέβουν, ώστε να έχει λογική ο ντόρος που γίνεται για πάρτυ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο ανώνυμος φίλος! (Ακόμη πιο σωστός αν δεν ήταν ανώνυμος)

      Διαγραφή
  2. Άστοχη κριτική παιδιά.. Για το είδος που παίζουν, τα φωνητικά αυτά αλλά και γενικά όπως έχει στηθεί η όλη η φάση είναι απλά ιδανικά. Αν για παράδειγμα ο τραγουδιστής αυτός έπαιζε σε power metal μπάντα δε θα ήταν καλό το αποτέλεσμα σίγουρα. Τώρα είναι ότι ακριβώς χρειάζονται. Γούστα είναι αυά βέβαια, ότι γουστάρει ο καθένας. Μπορώ πάντως να καταλάβω τον όλο θόρυβο γύρω από το όνομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε άποψη είναι απολύτως σεβαστή και αντικειμενικότητα στο γούστο δεν υπάρχει. Να χαρακτηρίζεις όμως άστοχη την κριτική Ανώνυμε φίλε/φίλη, είναι τουλάχιστον αγενές. Ο Κωνσταντίνος μίλησε μόνο για την φωνή του Franco και έχει δικαίωμα να γράψει την άποψη του, η οποία συμβαδίζει απόλυτα με την δική μου και πίστεψε με...και με πολλών άλλων επίσης. Τέλος τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω τους, μπορούμε σχεδόν όλοι να καταλάβουμε. Το θέμα όμως είναι αν όλος αυτός ο θόρυβος είναι πηγαίος σαν των απλών ακροατών ή καθοδηγούμενος επηρεάζοντας την κρίση μας.

      Διαγραφή
  3. Αν σε καθοδηγεί κάποιος για να καταλάβεις τι σου αρέσει και τι όχι, τότε δεν έχεις καθόλου κρίση και είσαι πρόβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή