Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019



Κυριακή 16 Ιουνίου νωρίς το απόγευμα και με αρκετή ζέστη, φτάνουμε στο Piraeus Academy με την τρελοπαρέα μου για να απολαύσουμε ένα από τα καλύτερα live αυτής της σεζόν! Αν και φάγαμε το άκυρο με τους MARDUK, εγώ προσωπικά χάρηκα που επιτέλους είδα και τους ANCIENT live, μιας και τους ακολουθώ από την αρχή της καριέρας τους! Μεγάλη απώλεια και ξενέρωμα βέβαια να σε πορώνουν ότι έρχονται οι MARDUK και στα καπάκια να ακυρώνουν και τις 2 εμφανίσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό υπήρχαν και περιπτώσεις οπαδών που επέστρεψαν τα εισιτήριά τους στο ταμείο, εφόσον ήθελαν να δουν το πρώτο πακέτο και όχι αυτό με ANCIENT.

Ανεξάρτητα με όλο αυτό το σκηνικό, η βραδιά ήταν εξαιρετική και η επιλογή αυτή με thrash , black και death metal συγκροτήματα στο billing, Θα πρέπει σιγά σιγά και στη χώρα μας να υιοθετηθεί σταθερά, μιας και τέτοια συγγενή ιδιώματα (εντάξει .. δεν μιλάμε και να παίξουν και οι GAMMA RAY με τους ENTHRONED)   μπορούν να δέσουν σε ένα πακέτο και ο κόσμος να το χαρεί. Δεν βαριέσαι, αλλάζεις ήχο και ύφος, απολαμβάνοντας αρκετές μπάντες με περισσότερη ευχαρίστηση.



Τέλος πάντων, 7 και 10 περίπου οι Σουηδοί τρελαμένοι DR. LIVING DEAD με το crossover thrash τους, εξαπολύουν δύναμη και τρελά κέφια on stage. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι οι Σουηδοί έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό πυρήνα οπαδών στη χώρα μας, οι οποίοι τους τίμησαν με το παραπάνω κάνοντας mosh pits , τραγούδαγαν όλους τους στίχους και γούσταραν δίχως αύριο! Όμως και αυτοί που τυχαίνει να μην τους ήξεραν μέχρι που τους είδαν live, καραγούσταραν τελικά και κάπως έτσι το πρώτο σχήμα της βραδιάς κατάφερε να ζεστάνει και με το παραπάνω όλο το κοινό!



 Ακόμα και μέχρι που τελείωσαν και οι ANCIENT, έμπαινε κόσμος, όπου γι’ αυτούς που το έκαναν επίτηδες για να δουν μόνο τους CANNIBAL CORPSE, δεν πρόκειται ούτε να τους κρίνω εγώ (δεν έχω κανένα δικαίωμα να το κάνω άλλωστε), απλά να τους πληροφορήσω ότι έχασαν 2 εξαιρετικά  support σχήματα σε πολύ καλές εμφανίσεις μάλιστα!   Μέσα σε μια ώρα παρουσίασαν 17 τραγούδια καλύπτοντας και με το παραπάνω όλη τη δισκογραφία τους, με διάφορα θεϊκά σκηνικά από καρέκλα on stage και καλά για να ξεκουραστεί ο τραγουδιστής και να τον σκουπίσουν! Μάλιστα τραγουδιστής και κιθαρίστας κατέβηκαν σε 2 φάσεις κάτω στο κοινό ( ο μεν κάπου στη αρχή του σόου και ο δε αν θυμάμαι καλά στο WORLD WAR NINE!



Γενικά περάσαμε όλοι καλά πιστεύω με τους DR. LIVING DEAD! και το μείγμα S.O.D., Nuclear Assault, Slayer, Suicidal Tendencies crossover thrash τους και κάπως έτσι, έφτασε η ώρα τη σκυτάλη να πάρουν οι blacksters ANCIENT.



DR. LIVING DEAD! (Set list):

01. Coffin Crusher

02.Can’t Kill The Dead

03. Gremlin’s Night

04. Civilized To Death

05. The Summoning

06. No Way Out

07. Cosmic Conqueror

08. Another Life

09. Infiltrator/Exterminator

10. TEAMxDEADx

11. Radioactive Intervention

12. Crush The Sublime Gods

13. Dead End Life

14. My Brain Is For Sale

15. World War Nine

16. UFO Attack

17. Dr. Living Dead



Παρόλη τη ζέστη που επικρατούσε στο club (ίσως το μόνο μείον του χώρου), στις 20:30 περίπου, έφτασε η ώρα για τους θρύλους ANCIENT (μη γελιόμαστε… είναι από τις μητρικές black metal μπάντες του Bergen της Νορβηγίας) να αναλάβουν τα ινία!

Όλοι όσοι τους ξέρουμε, ένα από τα highlights αυτής της εμφάνισης τους, ήταν ότι θα βλέπαμε πίσω από το drumkit τον τεράστιο (στην κυριολεξία) Nickolas Barker!!! Δυστυχώς φάγαμε το άκυρο μας και στη θέση του έπαιξε ο Ιταλός  Emanuele Prandoni, που παίζει τύμπανα στους death metallers GRIND ZERO! Καλός ο Ιταλός… όχι όμως και Barker!



Τα ίδια ισχύουν και για τον δεύτερο κιθαρίστα τους, ο οποίος αποτελούσε και αυτός έκτακτη συμμετοχή. Παρόλες τις (ως συνήθως) αλλαγές στο line up τους, που πιστεύω ότι αυτές έφταιγαν πάντα, για του ότι οι ANCIENT δεν βρίσκονται στα top black metal ονόματα σήμερα, η εμφάνισή τους ήταν τελικά τουλάχιστον αξιόλογη και παρότι πολλοί θα προτιμούσαν να έβλεπαν τους MARDUK όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο το billing της ημέρας, από τα πρώτα κομμάτια, φάνηκε ότι όλοι το είχαν ξεχάσει αυτό το σκηνικό και απλά απολάμβαναν αυτή την καθόλα ιστορική black metal μπάντα!



Ο μόνος με black metal ντύσιμο, βάψιμο κλπ., ήταν ο APHAZEL (πλέον .. ZEL) ο οποίος ως και η παλιά καραβάνα της μπάντας, οδηγούσε το black metal άρμα των ANCIENT με περίσσια άνεση και πειθώ παρουσιάζοντας με τους υπόλοιπους για τα επόμενα 75 λεπτά, ένα σετ που περιείχε δυο ενότητες, η πρώτη κυρίως σε πρόσφατο υλικό και η δεύτερη σε παλαιότερο, με το υλικό του θρυλικού ντεμπούτου τους του 1994 “Svartalvheim”, να κερδίζει το κοινό πιο πολύ και να μεταφερόμαστε σε άλλες μαύρες και άραχνες εποχές. Την περισσότερη προσοχή τραβούσε εννοείται ο ZEL ,κλασσικά με το στεφάνι του από καρφιά και το τελείως black metal μπάσο του! Πάρε και  “Trolltaar”, πάρε και “Det Glemte Riket”  πάρε και για το τέλος και τη διασκευάρα στο θρυλικό  “13 Candles” των θεών BATHORY (η διασκευή υπάρχει σε studio version στο τελευταίο album των ANCIENT) με fire breathing του ZEL για το τέλος της εμφάνισής τους!!!



Νομίζω ότι so far , so good!.. και ίσχυε για όλους όσους βρεθήκαμε εκεί, μιας και από τις αντιδράσεις στο πέρας της εμφάνισης των Νορβηγο – Ιταλών, φάνηκε ότι ακόμα και οι ¨δύσκολοι¨ της βραδιάς τελικά γούσταραν πραγματικά παρότι ήταν να βλέπαμε τους MARDUK κανονικά !!!



Ancient (Set list):

1. Out In The Haunted Wounds/Ponderous Moonlighting

2. Prophecy of Gehenna

3. The Draining

4. A Mad Blood Scenario

5. Land of the Dead

6. Beyond the Blood Moon

7. Occlude the Gates

8. On Blackest Wings

9. Rape the Children of Abel

intro : Svartavheim

10. Trumps of an Archangel

11. Eerily Howling Winds

12. Trolltaar

13. Det Glemte Riket

14. The Cainian Chronicle, Part II: Lilith’s Embrace

15. 13 Candles

16. Fjellets  Hemmelighet



Οι ANCIENT αποχωρούν και αρχίζουν οι ετοιμασίες για τους θεούς κανίβαλους  CANNIBAL CORPSE !!!!

Επειδή ξέρουμε τι μας περιμένει, εφοδιαζόμαστε με μπύρα και νερό και λαβαίνουμε θέση μάχης για την καταιγιστική (για ακόμα μια φορά) εμφάνιση των Αμερικανών!!!

22:30 και οι κανίβαλοι αρχίζουν να παίρνουν κεφάλια με το καλησπέρα !!!!



Ξεκινούν με το “Code Of The Slashers” και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις !!! Πολλές οι πληροφορίες αλλά 2 μάτια και 2 αυτιά μόνο για να ρουφήξεις ότι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή! Από τον τέλειο ήχο? Από ότι είμαστε κωλόφαρδοι που τους βλέπουμε με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Erik Rutan (HATE ETERNAL, ex- MORBID ANGEL) στη δεύτερη κιθάρα? Τους απανωτούς κεφαλοστρόβιλους του "Corpsegrinder"? (ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ DEATH METAL FRONTMAN EVER!!!)



Τρέλααααααα ρεεεε σας λέω!!! Μας πήρε ο διάολος κανονικά!!! Ο μουσάτος (πλέον) αρχιμάστορας του death metal μπάσου Alex Webster, παρέα με τον χρόνια στο πλευρό του ντράμερ Paul Mazurkiewicz να παραδίδουν αριστοκρατικό rhythm section και με Rob Barrett (άλλος βετεράνος από εκεί) και Erik Rutan να εκτελούν με άριστη μαεστρία το old school death metal τους, που δύσκολα βλέπεις μπάντες του ακραίου ήχου νέες ή παλιές, να καταφέρνουν το ίδιο σε τέτοιο επίπεδο!!!

Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να αντιληφθείς για τι μιλάω τώρα!!!Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας, την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτούν, μην το σκεφτείτε καθόλου!!! Απλά ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!



¨Only One Will Die¨ και ¨Red Before Black¨ και απορώ με την αντοχή της μπάντας και στις ηλικίες που μερικά μέλη έχουν, πως στο διάολο κρατούν τόσο ψηλά τέτοιο level παιξίματος και επαγγελματισμού από  το πρώτο τραγούδι μέχρι το τελευταίο!!! Θα μου πει κανείς…έτσι είναι μάγκα μου…οι CORPSE είναι οι CORPSE και οι υπόλοιποι νομίζουν ότι είναι οι CORPSE

Για τη συνέχεια ¨Scourge Of Iron¨ και τώρα θυμήθηκα αστείο σκηνικό με "Corpsegrinder" κάπου εκεί στο τέλος σε ένα από τα πρώτα κομμάτια: MALAKAS??? I KNOW WHAT IT MEANS! IT MEANS LAWYER hahaha !!!!! Έχει και χοντρό χιούμορ ο σβέρκος!!!! Και τι σβέρκος ε? Με αυτόν κάνει αυτά τα θηριώδη στροβιλικά headbangings του! Μάλιστα μας ζήτησε και κόντρα σε ένα τραγούδι (δεν θυμάμαι πιο αυτή τη στιγμή), την οποία δεχτήκαμε σαν malakas και εννοείται χάσαμε όλοι! Φίλε George με τέτοιο σβέρκο θα πας μπροστά στην κοινωνία! ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ …ΤΕΛΟΣ!



¨Staring Through The Eyes Of The Dead¨ και ¨The Wretched Spawn¨ και γενικά οι CANNIBAL στηρίζουν όλο το back catalogue τους στα live τους ¨σχεδόν¨ ισόποσα! Σίγουρα πολλοί παλιοί οπαδοί θα προτιμούσαν και περισσότερα δοξασμένα παλαιότερα κανιβαλο-τράγουδα, αλλά φίλε μου, όταν η μπάντα σου χαρίζει τέτοια απόδοση και πόρωση on stage, κάνεις τουμπεκί και απλά απολαμβάνεις τον οδοστρωτήρα να σε πλακώνει!!!



Το τι έγινε στα επόμενα 3 τραγούδια (ενώ στα υπόλοιπα δλδ κοιμόμασταν.. lol)  “Devoured By Vermin” “Unleashing The Bloodthirsty” “Gutted” δεν περιγράφεται! Ο κόσμος είχε για τα καλά πλέον μπει σε “destroy everythingMODE , η μπάντα λειτουργούσε σαν άρμα μάχης, τα mosh pits έδιναν και έπαιρναν σε όλο βέβαια το σόου και ακόμα απορώ με τον Erik Rutan!!! Γιατί? Γιατί ο άνθρωπος έπαιζε τόσο λυσσασμένα που απορούσα αν θα τον έπαιρναν με φορείο μετά τη συναυλία! Έτσι “μπήκε” το παλικάρι στο πρώτο τραγούδι και έτσι έφυγε με το τελευταίο!  Μάλιστα το κάναμε κουβέντα με κολλητό στην αρχή, ότι ..φίλε.. δεν παίζει να διατηρήσει σε όλο το σόου τέτοιο τσαμπουκαλεμένο attitude, θα λιποθυμήσει στη σκηνή ..και απαντώ: ΠΑΠΑΡΙΑ …μας έβγαλε malakas όλους το ντούκι ο Rutan και καλά έκανε!!!



Σκοτωμός παντού μέχρι το τέλος αυτής της “επίθεσης”,με βόμβες napalm από τους Buffalo-ιώτες, με εξαιρετικές επιλογές από το γενικότερο ρεπερτόριό τους, όπου μεταξύ άλλων παίξανε “ A Skull Full Of Maggots”, “ I Cum Blood”, “ Stripped, Raped And Strangled” και έκλεισαν τον πόλεμο με το υπερκλασσικό τους “ Hammer Smashed Face”.!!!!

Ότι και να πω κλείνοντας θα είναι λίγο για αυτή στη σφαλιάρα που φάγαμε στις 16/06/2019 στο Piraeus Academy! Απλά σας ξανά- συμβουλεύω, την επόμενη φορά που θα επισκεφθούν, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΤΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!



CANNIBAL CORPSE (set list):

1. Code Of Slashers

2.Only One Will Die

3. Red Before Black

4. Scourge Of Iron

5. Staring Through The Eyes Of The Dead

6. The Wretched Spawn

7. Devoured By Vermin

8. Unleashing The Bloodthirsty

9. Gutted

10. Kill Or Become

11. A Skull Full Of Maggots

12. Evisceration Plague

13. Firestorm Vengeance

14. Death Walking Terror

15. I Cum Blood

16. Make The Suffer

17. Stripped, Raped And Strangled

18. Hammer Smashed Face



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου