Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019



      Οι Ivory Tower επανέρχονται δισκογραφικά με το πέμπτο τους άλμπουμ με τίτλο ΄΄Stronger΄΄που κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου. Η νέα δουλειά των Γερμανών δεν ακολουθεί μουσικά σε καμία περίπτωση τον προκάτοχό του ΄΄IV΄΄ που κυκλοφόρησε 8 χρόνια πριν. Και αυτό επειδή η προηγούμενη δουλειά είχε σαν αποτέλεσμα το πιο ΄΄ σκοτεινό΄΄ (όπως άλλωστε προδίδει και το εξώφυλλο) άλμπουμ της μπάντας και εντελώς διαφορετικό από το prog/power μουσικό ύφος της. Από το 1996 μέχρι σήμερα, με το πέρασμα του χρόνου οι αναμφισβήτητες επιρροές από τους Dream Theater και τους Conception στα πρώτα μουσικά βήματα του συγκροτήματος, αντικαθίσταται σταδιακά με πιο heavy power μελωδίες, ακούσματα που διαμορφώνουν σιγά-σιγά τον προσωπικό ήχο των Ivory Tower. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το γκρουπ να χαρακτηρίζεται ως progressive power metal band. 
      Σε ότι αφορά το line-up, οι Thorsten Thrunke στα drums και Sven Böge στις κιθάρες είναι μαζί από το 1996, που είναι το έτος ίδρυσης της μπάντας. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέλη έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις: Ο Björn Bombach είναι στο μπάσο, ο Dirk Meyer στα φωνητικά και ο νεοεισελθών Frank Fasold στα πλήκτρα. Η επιστροφή των Ivory Tower γίνεται αισθητή με την πρώτη κιόλας ματιά. Το εξώφυλλο του δίσκου παραπέμπει σε power metal κυκλοφορία θυμίζoντας λίγο τα υπέροχα εξώφυλλα των δύο πρώτων δίσκων. Ήδη από το πρώτο άκουσμα (The Offer) τα πάλαι ποτέ progressive metal ακούσματα που κυριαρχούσαν έχουν μειωθεί αισθητά, δίνοντας τη θέση τους σε πιο δυνατούς και μελωδικούς ήχους σε τέτοιο βαθμό, που θυμίζουν έντονα τους θεούς Tad Morose. Στο δίσκο κυριαρχούν τα βαριά και επιθετικά rifs που συνοδεύονται κατάλληλα από τα τύμπανα, ενώ τα ρεφρέν είναι μελωδικά και ΄΄ εύπεπτα΄΄, συμπληρωμένα από τεχνικά κιθαριστικά σόλο χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς. Τα πλήκτρα δίνουν στις συνθέσεις τον progressive χαρακτήρα όπου και όταν χρειάζεται η μπάντα προκειμένου να δικαιολογήσει και το παρελθόν της και ο  Dirk Meyer ακολουθεί με ευελιξία και συνέπεια στα φωνητικά. Βέβαια δε λείπουν οι συνθέσεις με πιο heavy μουσικά κατάλοιπα όπως το ΄΄Life Will Fade΄΄. Προς το τέλος του άλμπουμ, οι ρυθμοί πέφτουν κατά πολύ με το υπέροχο μελωδικό mid tempo ΄΄The Wolves You' ve Let In΄΄. Δυνατές στιγμές του δίσκου τα ΄΄ The Offer΄΄, ΄΄Loser΄΄, ΄΄End Transmission ΄΄, ΄΄Slave΄΄, ΄΄Passing΄΄. 
      Οι Ivory Tower ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι το 1998 παίζοντας progressive metal και συνεχίζουν εν έτει 2019 με ένα power prog και μελωδικό δίσκο, βαδίζοντας στα μουσικά μονοπάτια των Tad Morose. Και εμείς τους ακολουθούμε ευλαβικά χωρίς δεύτερη σκέψη!!! 

Βαθμολογία: 8,5/10




Official website: http://www.ivorytower.de/

Facebook: https://www.facebook.com/ivorytower.de

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου