Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

 Η Αυστραλία, κυρίως από τα μέσα των 90's και μετά, αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο της metal μουσικής, με μπάντες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλα τα είδη του, όπως οι Voyager, Eyefear, Vanishing Point, Black Majesty, Teramaze, Damnations Day, Chaos Divine, Dungeon και φυσικά οι Lord.
      Την πρώτη του Αυγούστου οι Lord, μπάντα του Tim Ian Grose γνωστού και ως Lord Tim (και πρώην Dungeon-μία power metal μπάντα που είχε ιδρύσει ο ίδιος το 1989 και διαλύθηκε το 2005 έχοντας στο ενεργητικό της 4 άλμπουμ), κυκλοφόρησαν την έκτη τους δουλειά με τίτλο ΄΄Fallen Idols΄΄. Με μουσικούς συνοδοιπόρους του τους Mark Furtner στις κιθάρες, τον Andy Dowling στο μπάσο και τον Tim Yatras στα ντραμς, ο Lord Tim (κιθάρες-φωνητικά) μας παρουσιάζει ένα δίσκο με power metal εξώφυλλο που όμως μόνο αυτό δεν είναι. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του σχήματος (από την Dungeon εποχή ακόμα) είναι ότι δεν παίζει κάποιο συγκεκριμένο είδος metal μουσικής, αλλά ένα μουσικό μείγμα μελωδικού power, heavy, thrash, hard rock/AOR ήχων τόσο καλά δεμένων μεταξύ τους, γεγονός που κάνει τις συνθέσεις ενδιαφέρουσες και ελκυστικές, χωρίς να προκαλούν σύγχυση στον ακροατή. Πρόκειται δηλαδή για μία μπάντα που σε όλη της τη δισκογραφική διαδρομή, δεν ακολουθεί στερεότυπα και συγκεκριμένα μουσικά μονοπάτια, αλλά παίζει αυτό που της αρέσει και όποτε της αρέσει, κάνοντάς το μάλιστα σε βαθμό που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ακροατή. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από το πρώτο κιόλας κομμάτι του δίσκου ΄΄United (Welcome Back)΄΄ το οποίο περιέχει χαρακτηριστικά thrash φωνητικά, κρουστά και rifs ενώ το μελωδικό ρεφρέν του το συναντάμε σε ένα prog power κομμάτι. 
      Ο δίσκος σε γενικές γραμμές είναι μια παρουσίαση των μουσικών καταβολών και επιρροών του συνθέτη (Iced Earth στο ΄΄Immortal΄΄, Judas Priest στο ΄΄Kill or be Killed΄΄, Queensryche στο υπέροχο μελωδικό mid tempo ΄΄Counting Down the Hours΄΄) αλλά περιέχει και κλασικές Lord/Dungeon μελωδικές power συνθέσεις όπως το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου. Παρ΄όλες όμως αυτές τις προφανείς μουσικές αναφορές, η μπάντα καταφέρνει πάντα να έχει τον δικό της προσωπικό ήχο, πράγμα εμφανές σε όλη τη δισκογραφία της. Δύσκολα θα ξεχωρίσει κανείς το κομμάτι που κάνει τη διαφορά αλλά αν θα πρέπει να γίνει επιλογή, κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ είναι τα τραγούδια ΄΄Fallen Idols΄΄, ΄΄Counting Down the Hours΄΄ και ΄΄Kill or Be Killed΄΄Τέλος, ο δίσκος περιέχει δύο διασκευές το ΄΄Break the Ice΄΄ του John Farnham και το ΄΄Touch the Fire΄΄ από τους Icehouse.  
      Συνοψίζοντας, οι Lord κυκλοφορούν μια ακόμα αξιοπρεπέστατη (όπως όλες οι προηγούμενες κυκλοφορίες τους άλλωστε) δουλειά, πιστοί στον ήχο που τους έκανε γνωστούς και πέρα από την Ωκεανία. Οπότε, αν σας αρέσει το αυθεντικό heavy metal εμπλουτισμένο και με άλλα μεταλλικά ιδιώματα, μην το σκεφτείτε. Όσοι πάλι είστε του κλασικού metal ρεπερτορίου, απλά ακολουθείστε το μουσικό ταξίδι που σας προσφέρουν οι Αυστραλοί και δε θα το μετανιώσετε. 

Βαθμολογία: 7,5 /10 








Official web site: https://www.lord.net.au/

Facebook: https://www.facebook.com/lordofficial/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου