Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019




    Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, η δισκογραφική αφύπνιση των θρυλικών αμερικανών thrashers Sacred Reich είναι γεγονός! Ιδρύονται το 1985 και είναι ενεργοί μέχρι και το 2000 οπότε και κάνουν μία δισκογραφική διακοπή έξι ετών (εξακολουθούν όμως να υφίστανται σαν γκρούπ λόγω περιοδειών), συνεχίζουν από το 2006 κυκλοφορώντας μία συλλογή (Ignorance & Surf Nicaragua EP) ενώ το 2012 κυκλοφορούν το ΄΄Live at Wacken΄΄. Το 2018 εντάσσονται στο δυναμικό της Metal Blade Records, γεγονός που τους ωθεί ένα χρόνο αργότερα στην κυκλοφορία ενός EP (προηγήθηκε και ένα split άλμπουμ) που περιέχει το ομώνυμο κομμάτι του επερχόμενου δίσκου και άλλα τέσσερα κομμάτια σε live εκτέλεση. Μέχρι την κυκλοφορία του νέου τους πονήματος, οι Sacred Reich είχαν στο ενεργητικό τους 4 στούντιο άλμπουμ. Το πέμπτο κατά σειρά, κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου με τίτλο ΄΄Awakening΄΄. Με τους Phil Rind στο μπάσο και τα φωνητικά και τον Wiley Arnett στις κιθάρες (αμφότεροι μαζί από το 1985), την παρέα από το Phoenix της Αριζόνα συμπληρώνουν οι Dave McClain στα ντραμς και Joey Radziwill στις κιθάρες (μέλη της μπάντας από το 2018 και 2019 αντίστοιχα). 
     Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Heal (1996), στη νέα δουλειά της μπάντας απεικονίζεται ένα κλασικό Sacred Reich εξώφυλλο με το χαρακτηριστικό λογότυπο του συγκροτήματος που όλοι οι οπαδοί του αγαπήσαμε. Στιχουργικά οι Sacred Reich δεν ξεφεύγουν από την πορεία που έχουν χαράξει σε όλη τη δισκογραφία τους και ασχολούνται κυρίως με θέματα περιβαλλοντικού και κοινωνικοπολιτικού προβληματισμού και με καθαρά αντιπολεμικό προσανατολισμό. Ο δίσκος αποτελείται από οκτώ κομμάτια και σε ότι αφορά τις συνθέσεις, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα αμιγώς thrash άλμπουμ. Τα περισσότερα τραγούδια συνάδουν με τα μουσικά ακούσματα του συγκροτήματος, όμως υπάρχουν και διαφοροποιήσεις. Το ομώνυμο κομμάτι είναι μία κλασσική thrash σύνθεση και στη συνέχεια το ΄΄Conquer and Divide΄΄ είναι ένα speed  κομμάτι που θυμίζει έντονα Metallica. Το ΄΄Salvation΄΄ θα κατατάσσονταν μάλλον στο χώρο του power metal, ενώ στα ίδια μουσικά μονοπάτια κινείται και το ΄΄Manifest Reality΄΄ με κάπως ΄΄αδύναμο΄΄ ρεφρέν. Το ΄΄Death Valley΄΄ αφετέρου δεν ανήκει για κανένα λόγο στο χώρο του thrash, αλλά μας φέρνει στο νου μελωδίες του αμερικάνικου νότου (π.χ Black Label Society), ενώ το ΄΄Revolution΄΄ περιέχει ξεκάθαρα punk ρυθμούς.  
     Το άλμπουμ πιθανότατα δεν δικαιώνει όλους εκείνους που περίμεναν ότι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα οι Sacred Reich θα κυκλοφορούσαν ένα αριστούργημα, όμως πρόκειται για ένα άλμπουμ που ακούγοντάς το, σίγουρα θα μας ανεβάσει τη  διάθεση και ίσως μας κάνει να δούμε τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία, κάτι που έχουμε όλοι τόση ανάγκη στις μέρες μας. Σε καμία περίπτωση πάντως δε θα μας κάνει να βαρεθούμε. 
Οι Sacred Reich δηλώνουν παρόντες. Ξυπνούν μετά από (δισκογραφικό) λήθαργο 23 ετών και έρχονται να (μας) αφυπνίσουν!!! 

Βαθμολογία: 7,5/10








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου