Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

    

       Οι Hammerfall, συνεπείς δισκογραφικά όπως μας έχουν συνηθίσει, κυκλοφόρησαν στις 16 Αυγούστου  τη νέα τους δουλειά με τίτλο ΄΄Dominion΄΄, φτάνοντας αισίως τα 11 άλμπουμ.
       Πρόκειται για ένα κλασικό Hammerfall album, πού είναι ακριβώς αυτό που περιμένουν όλοι όσοι ακούνε τη συγκεκριμένη μπάντα και που σίγουρα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο ή να κουράσει όπως έχει συμβεί (δυστυχώς) σε κυκλοφορίες του παρελθόντος. Για μια ακόμα φορά το εξώφυλλο του δίσκου είναι το αναμενόμενο, χωρίς να ξεφεύγει από τις νόρμες που έχουν θέσει οι Σουηδοί από το 1997 και το δισκογραφικό τους ντεμπούτο. Οι κλασικές επικές-ηρωικές μουσικές αναφορές που χαρακτηρίζουν τη μπάντα, σαφώς υπάρχουν και σε αυτή την κυκλοφορία (π.χ ΄΄Dominion, ΄΄Bloodline΄΄) αλλά δεν κυριαρχούν όπως στις προηγούμενες δουλειές των Σκανδιναβών. Αντίθετα, ο δίσκος κατακλύζεται από όμορφες και ποικίλες power μελωδίες που η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε, γεγονός που προσδίδει την απαραίτητη φρεσκάδα στις συνθέσεις, χωρίς φυσικά αυτές να κερδίζουν όσκαρ πρωτοτυπίας (λέξη πολύ δύσκολη να πραγματοποιηθεί στον άκαμπτο και γεμάτο παρωπιδισμό κόσμο της power metal μουσικής). Ευχάριστη έκπληξη (που έχει να συμβεί πολλά χρόνια η αλήθεια είναι) το γεγονός ότι το άλμπουμ είναι εμπλουτισμένο με συνθέσεις στις οποίες η ωριμότητα και η έμπνευση κυριαρχούν. Η τελευταία είναι έκδηλη περισσότερο στα ΄΄One against the world΄΄ και ΄΄Scars generation΄΄. Ο Cans στα φωνητικά είναι εξαιρετικός όπως πάντα, ενώ το κιθαριστικό ντουέτο των Dronjak/Norgren, χειμαρρώδες, δίνει τον power τόνο που χρειάζεται. Τελειώνοντας, κάθε power metal μπάντα που σέβεται τον εαυτό της, δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει δίσκο χωρίς μπαλάντα και σίγουρα οι Hammerfall δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς και στο παρελθόν μας έχουν χαρίσει όμορφα slow κομμάτια. Έτσι και σε αυτό το δίσκο υπάρχει το υπέροχο ΄΄Second to one΄΄.
      Προσωπικά, ο δίσκος αυτός είναι ό,τι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει ο Oscar Dronjak και η παρέα του εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ίσως και ο καλύτερος μετά τις τρεις-τέσσερις πρώτες δουλειές τους. Στις κορυφαίες στιγμές του δίσκου τα τραγούδια ΄΄One against the world΄΄, ΄΄Scars of a generation΄΄, ΄΄Chain of command΄΄, ΄΄And yet I smile΄΄. Οι οπαδοί, το λιγότερο θα ενθουσιαστούν. Οι ουδέτεροι σίγουρα θα ευχαριστηθούν. Όσο για τους (λίγους) αντιπαθούντες των Hammerfall, 50 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα ακρόασης δε θα βλάψουν κανέναν.

Βαθμολογία: 8/10



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου