Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019



  Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των μπαρουτοκαπνισμένων Όχεντρα, είναι εδώ και λίγες ημέρες γεγονός! Η ιστορία κρατάει από το 2011 όταν και δημιουργήθηκε η μπάντα. Το 2015 κυκλοφόρησαν το EP  'Ιερά Νόσος' ώσπου να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη κυκλοφορία ως full length άλμπουμ με τον τίτλο 'Πένθος'

  Με μία ιδιαίτερη περίπτωση λοιπόν έχουμε να κάνουμε εδώ και καθόλου συνηθισμένη. Οι Όχεντρα (το φίδι οχιά) είναι μία μπάντα που κινείται στον χώρο του thrash/groove metal, έχοντας, στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον, έντονο και το punk στοιχείο. Η επιλογή του ελληνόφωνου στίχου είναι σίγουρα αυτό που δεν περιμένει να ακούσει κάποιος και ίσως ξαφνιάσει, ειδικά την νεότερη γενιά. Σε όσους έχουν μεγαλώσει με ακούσματα από μπάντες ορόσημα όπως οι 'Αντίδραση', 'Γενιά Του Χάους' ή και 'Πίσσα & Πούπουλα', που παρεμπιπτώντος μου θύμισαν οι Όχεντρα σε πιο brutal εκδοχή, η ακρόαση του 'Πένθους' αναμένεται συναρπαστική!






    Εισαγωγή του άλμπουμ, το ατμοσφαιρικό ομώνυμο 'Πένθος' μας βάζει στο κλίμα, το οποίο στην συνέχεια δεν θα είναι καθόλου φιλικό..!
Το βιωματικό 'Αναμνήσεις Στάχτες' θα ταρακουνήσει απότομα τον ανυποψίαστο ακροατή από τη θέση του με τις κοφτές κιθάρες και τα ΄καθαρά-βρώμικα΄ και επιθετικά φωνητικά του Χρήστου Τρίκου. Το κομμάτι αυτό έχει κυκλοφορήσει αρκετό καιρό πριν την κυκλοφορία του 'Πένθους' με ένα καλογυρισμένο βίντεο κλιπ που αξίζει να τσεκάρετε!


Αναμνήσεις Στάχτες

   Το κομμάτι 'Πέφτω' που ακολουθεί εμφανίζει έντονα στοιχεία που θυμίζουν Slayer, κυρίως στην εισαγωγή του ενώ στην συνέχεια οι σκληρές μελωδίες δίνουν αφορμή για ανελέητο headbanging. Οι ταχύτητες πέφτουν στο επόμενο κομμάτι με τίτλο 'Τη Στιγμή Που Όλα Τελειώνουν'. Στίχοι που κρύβουν αρκετό πόνο και μεγάλες αλήθειες σε συνδυασμό με όμορφα riffs και μελωδικότητα εν μέσω του τραγουδιού. Το επόμενο κομμάτι 'Κόντρα Στη Θλίψη' αποτελεί  παλιότερη κυκλοφορία της μπάντας σε μορφή demo, το οποίο όμως επαναηχογραφήθηκε για να συμεπριληφθεί στο 'Πένθος' ενώ ο καταιγισμός συνεχίζεται και με 'Το Κομμάτι που λείπει'. Το 'Σκιά Δίχως Φως' έρχεται να κλείσει την πρώτη δισκογραφική δουλειά των Όχεντρα' οι οποίοι μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως μία  τίμια μπάντα που με πολύ κόπο και ευδιάκριτη δίψα για παραγωγή και χάραξη ενός ρεύματος που στις μέρες μας δύσκολα συναντάς.

   Το 'Πένθος' είναι μία αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή που επιβάλλεται να διαδοθεί στους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.
   Οι 'Όχεντρα' είναι μια ελληνική μπάντα που επιμένει ελληνικά, κόντρα στα καθιερωμένα και που όποιος έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πάνω στην σκηνή σίγουρα θα επιδιώξει να τους δει ξανά και ξανά!


ΟΧΕΝΤΡΑ:
Χρήστος Τρίκος - κιθάρα, φωνητικά
Στάθης Νικητόπουλος - κιθάρα
Λευτέρης Ευμορφόπουλος - μπάσο
Στέλιος Πεπινίδης - τύμπανα

Στοιχεία επικοινωνίας:
[email protected]
https://ohentra.bandcamp.com/releases
Facebook: Όχεντρα - Ohentra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου