Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019




Το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε η ευκαιρία στους αθηναίους φίλους της metal μουσικής, να παρευρεθούν στο χώρο του An Club για να ακούσουν τον νέο δίσκο - ντεμπούτο των Skybinder. Όπως ήταν φυσικό το Metal Nuovo έδωσε το παρόν στα Εξάρχεια και παρακάτω σας παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας.
Οι Skybinder προς απόλαυση μας, φρόντισαν να καλέσουν 3 συγκροτήματα ακόμη όχι μόνο για να μας ζεστάνουν αλλά και για να χαρούμε ποιοτικό, ενδιαφέρον metal.

MALIGNANT 

Στην θρυλική σκηνή του An Club πρώτοι ανέβηκαν οι Malignant, μια μπάντα που απαρτίζεται από ταλαντούχα παιδιά, στο ξεκίνημα του μουσικού τους ταξιδιού.
Από τις πρώτες νότες έγινε αντιληπτό ότι ακούγαμε ένα κράμα ψυχεδελικού  hard core  με αρκετές επιρροές αλλά και συνθετικό ταλέντο. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους ήταν άνετοι, με λίγο άγχος όπως είναι φυσικό, επικοινωνιακοί και γεμάτοι ενέργεια, μας διασκέδασαν για 30 λεπτά. Είχαν ωραία κίνηση στη σκηνή, που έδενε με τις συνθέσεις που μας παρουσίασαν και φαίνονται να ζουν για να προκαλούν mosh pits. Ευχόμαστε στα παιδιά να συνεχίσουν και να δουλέψουν σκληρά, για να έχουμε πολλά νέα τους στο μέλλον να γράψουμε.
 Σημειώνουμε εδώ πως οι Malignant είναι μια μπάντα με πολιτική - ανθρωπιστική  συνείδηση και είχαν τοποθετήσει στο χώρο κουτί για την ενίσχυση του Κουρδικού κράτους, λόγω του πολέμου που τους έχει κηρύξει η Τουρκία.




SETLIST:
 Satao
 Blinded By Time
 All My Friends ( Knocked Loose cover)
Greed (Jesus Piece cover)
Born Coward
 Daggers Of Hope
 Outro 
 Untitled

BENT BY SORROW 

Μετά τα απαραίτητα sound check το χώρο στην σκηνή καταλαμβάνουν οι Bent By Sorrow, με την συναυλία τους αυτή να είναι η πρώτη με την νέα σύνθεση, καθώς με την ολοκλήρωση ηχογράφησης του νέου τους δίσκου ο drummer της μπάντας, Vanx.P, αποφάσισε να αποχωρήσει από την μπάντα για προσωπικούς λόγους.Το κενό του συμπλήρωσε o Βάιος Φαλτακάς, ενώ στο line up προστέθηκε και ο Παντελής Σαρόγλου στην κιθάρα.
Οι Bent By Sorrow για την επόμενη μισή ώρα μας χάρισαν ωραίες μελωδικές στιγμές, κινούμενοι στο μοντέρνο αμερικάνικο ρεύμα, με διάσπαρτες όμορφες συγχορδίες και έναν Clutch ''αέρα'' θα έλεγα. Εξαιρουμένου του Βάιου στα τύμπανα, όλα τα μέλη συμμετείχαν στα φωνητικά, αλλά ο μπροστάρης της μπάντας Δημήτρης (DimArap), με τα ωραία του γυρίσματα από καθαρά σε brutal και το αντίστροφο, μου έδωσε την αίσθηση πως ανήκει σε ένα επίπεδο πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο τραγουδιστών της χώρας μας. Σε μια υποθετική συζήτηση θα μπορούσαμε να πούμε πως οι Bent By Sorrow αν ήταν π.χ Αμερικάνοι, θα είχαν ξεχωρίσει λόγω μεγαλύτερης προβολής, των φωνητικών δυνατοτήτων του Δημήτρη, με τις συνθέσεις που ήδη έχουν.
Τα κομμάτια της μπάντας από το Γαλάτσι, ήταν πολύ ποιοτικά,με γεμίσματα και lead όπου χρειαζόταν για να μας κάνουν να κινούμαστε στους ρυθμούς τους. Το set περιλάμβανε παλαιές αλλά και νεότερες συνθέσεις καθώς η μπάντα υφίσταται από το 2012.
Περάσαμε πολύ ωραία με τους Bent By Sorrow, με το καλό να βγει ο νέος τους δίσκος, ανυπομονούμε να τον παρουσιάσουμε στο Metal Nuovo.


SETLIST:
 Truth Behind The Lies
Trapped
Unlike You
Refuse To Sink 
False Legacy

SYSTEM DECAY 

Μόλις δώδεκα λεπτά τους Bent By Sorrow, συνέχεια στο show δίνουν οι System Decay. Με ένα ατμοσφαιρικό intro να παίζει στα ηχεία, όχι του Μπομπ Σφουγγαράκι αυτήν την φορά όπως τον Ιούνιο στον ίδιο χώρο και αμέσως γέμισαν τον An με το metal core τους.  Από τις 22:46 έως τις 23:10 οι Αθηναίοι System Decay μας έκαναν να κοπανιόμαστε με το groove, τις βαριές κιθάρες, τις μελωδίες και την ενέργεια που έβγαζαν.  Με επιρροές όπως : Lamb Of God, Machine Head, Killswitch Engage και Parkway Drive, προσωπικά δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τις συνθέσεις που άκουσα, όπως το All I Left Behind που αξίζουν ατελείωτες ώρες ακρόασης.
Η μπάντα ήταν καλά προβαρισμένη, με δυναμικά κομμάτια που μας παρέσερναν στο ρυθμό τους και θέλαμε να τα τραγουδάμε. Όλα τα μέλη ήταν άρτια τεχνικά, πιστεύω πως οι System Decay, έχουν μέλλον μπροστά τους να πετύχουν όσα επιθυμούν αρκεί να το πιστέψουν αρκετά, ώστε να πάρουν ώθηση για να σπάσουν τα σύνορα μας.


SETLIST:
Hate Me
 Freefall 
All I Left Behind
 The Gun
Crown

 SKYBINDER

 

Η ώρα έχει πάει 23:23 όταν μπροστά μας παρουσιάζονται οι Skybinder. Η μπάντα που δημιουργήθηκε ενάμιση χρόνο πριν από τους δύο κιθαρίστες Σίμο, Αντώνη,  κατάφερε να συνθέσει και να ηχογραφήσει έναν πολύ καλό δίσκο το Trauma And Trial για τον οποίο σε συνεργασία με την Hard Times Athens, μας κάλεσαν να απολαύσουμε για πρώτη φορά ζωντανά.
Πραγματικά δεν περίμενα να μου αρέσουν τόσο πολύ οι Skybinder καθώς σε αντίθεση με την συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων συγκροτημάτων, φαίνονται ήδη έτοιμοι να παίξουν σε οποιαδήποτε σκηνή, σε κάθε φεστιβάλ του εξωτερικού.
Αρχικά οι συνθέσεις είναι μελετημένες και πολύ δουλεμένες, σε βαθμό που πιστεύω ότι η σύλληψη του δίσκου έγινε υπό δαιμονιώδη οίστρο δημιουργικότητας. Τα double bass δομημένα σωστά ώστε να σε απογειώνουν, κοφτά riff γεννημένα προς Goterborg μεριά και τρελό shredding. Επιρροές όπως As I Lay Dying, Kill Switch Engage,August Burns Red, θα είναι περήφανοι για τους Skybinder όπως και εμείς που τους έχουμε. Η μπάντα απέδωσε τα μέγιστα, άψογα εκτελεσμένα, με τα φωνητικά του Γιώργου να μου θυμίζουν Jamey Jasta και Marco Aro, να δίνουν το έναυσμα για κοπάνημα και τραγούδι. Με τα κομμάτια να διαδέχονται το ένα το άλλο μου ήταν πολύ εύκολο να αναγνωρίσω πόσο ταλέντο και επαγγελματική συνέπεια έχει αυτή η μπάντα καθώς όλα ήταν άψογα πραγματικά. Κινησιολογία, επικοινωνία και βαρύτητα μεγατόνων στο set list τους μας έκανα να μην θέλουμε να τελειώσει το show. 
Το ρολόι δείχνει 00:10 όταν τα παιδιά μας ευχαριστούν που παρευρεθήκαμε στο live τους, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά. 
Οι Skybinder δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από άλλες δημοφιλέστερες μπάντες του εξωτερικού και θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν αν συνεχίσουν να δουλεύουν με μεγάλη συνέπεια και επαγγελματισμό καθώς το ταλέντο υπάρχει.
Εμείς από το Metal Nuovo τους ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τους ευχόμαστε τα καλύτερα, τα πρώτα τους δείγματα δείχνουν ότι τα αξίζουν...







SETLIST:
 Trauma And Trial
 Daggers
 Fethoms
My Severance
 Restless Thoughts
The Pretender
Anchors 
Building Walls
Deadweight
Leap Of Faith
Hollow
Sea Of Regrets

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου