Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020



Το 2016 δύο σπουδαίοι μουσικοί αλλά και φίλοι, πήραν την απόφαση να σχηματίσουν μια μπάντα με σκοπό να δημιουργήσουν έναν death metal ήχο με μεγάλη ποικιλομορφία, σε πολύ υψηλά standards όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν εδώ και χρόνια, από τα ήδη επιτυχημένα, συγκροτήματα τους. Ο λόγος για τους κιθαρίστες Tomas Elofsson των HYPOCRISY και των Alwin Zuur των ASPHYX. Το καλό στην συνέχεια, έγινε καλύτερο με τις υπόλοιπες θέσεις στο συγκρότημα να συμπληρώνονται, από εξίσου καταξιωμένους και δημοφιλείς μουσικούς. Στα drums κάθισε ο James Stewart από τους VADER, o Jonny Pettersson από τους WOMBBATH ανέλαβε τα φωνητικά, και όγκο με το μπάσο του κλήθηκε να δώσει ο Fredrik Isaksson των DARK FUNERAL. Ένα line up ονειρεμένο, για κορυφαίο death metal έγινε πραγματικότητα.


 Τα κανόνια των BERZERKER LEGION ήχησαν σε ολόκληρο τον κόσμο ένα χρόνο πριν με το "I Am The Legion" , ακολούθησε η μελωδική ομοβροντία του "OF BLOOD AND ASH" και πολύ αργότερα όπως σας είχαμε ενημερώσει από το METAL NUOVO, έφτασε ο... Death metal οργασμός του "Obliterate The Weak"! To τελευταίο προειδοποιητικό χτύπημα ήρθε πριν λίγες μέρες, με το "World Of Despair" και μετά από αυτό το μόνο πού μένει, είναι να δούμε αν και ο υπόλοιπος δίσκος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τα ήδη γνωστά κομμάτια που προαναφέραμε.


Φτάνοντας αισίως στον Ιανουάριο του 2020, έχουμε την τιμή να ακούσουμε το αποτέλεσμα αυτής της σπουδαίας συνεργασίας στο σύνολο του. Φαντάζομαι πως το κύριο ερώτημα είναι αν όλοι αυτοί οι σπουδαίοι καλλιτέχνες του death metal, καταφέρνουν όντως να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό από ότι έχουμε ακούσει έως τώρα. Η αλήθεια είναι κατηγορηματικά ένα τεράστιο "ΝΑΙ"! Το "OBLITERATE THE WEAK" album, καταφέρνει κάτι μοναδικό από ότι έχω ακούσει ποτέ από μπάντα της οποίας η σύνθεση αποτελείται, από τεράστιους και ήδη αναγνωρισμένους μουσικούς του είδους, που προέρχονται από άλλα σχήματα, έχοντας  αφήσει το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα στον χώρο του death metal. Η δυσκολία του εγχειρήματος αυτού είναι φυσικά ποιο στοιχείο θα επικρατήσει σε έναν δίσκο με τόσες πολλές ιδέες, όταν κάθε μία από αυτές έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία! Το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό. 


Μία τέλεια, δημιουργική, ισορροπία είναι αυτό που χαρακτηρίζει συνθετικά τον δίσκο και πιο αναλυτικά έχουμε τον καμβά του OBLITERATE THE WEAK, όπου το πινέλο είναι η κιθάρα του Tomas Elofsson (μιάς και ο ήχος της θυμίζει τους HYPOCRISY), τα ήχο-χρώματα ανήκουν στην επική ατμόσφαιρα που δημιουργούν ο Alwin Zuur με τον James Stewart (υπάρχει η αίσθηση των ASPHYX και VADER), τον τόνο δίνει ο απίστευτος  Fredrik Isaksson  με το μπάσο του, και όλο αυτό δένει ο τρομερός Jonny Pettersson ο οποίος στον δίσκο αυτό ξεπερνά κάθε δουλειά που έχει κάνει με τους WOMBBATH!


 O δίσκος με το instrumental εισαγωγικό "Rise Of The Berzerkers" πρετοιμάζει την ατμόσφαιρα για το "A World In Despair" όπου τα riff ξεχύνονται με μανία αποκαλύπτωντας την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τους BERZERKER LEGION. Το "I Am The Legion"  είναι ένα ιδανικό εμβατήριο θανάτου ενώ το "Blood And Ash" είναι ήδη ένα από τα αγάπημένα μου κομμάτια όχι απλά του δίσκου αλλά και της χρονιάς που διανύουμε. Η μελωδία που "υφαίνουν" ο Elofsson με τον Zuur στοιχειώνει, o εφιάλτης παίρνει σάρκα και οστά, με την φωνή του Pettersson ο οποίος αξίζει συγχαρητήρια για τις ερμηνευτικές του δυνατότητες. Με τις ταχύτητες να πέφτουν λίγο και την ατμόσφαιρα να αναδύεται, ακολουθεί το "hit" του δίσκου, "Obliterate The Weak" που θα συντροφεύει την μπάντα σε όλη της την πορεία, ένα κομμάτι-trademark θα έλεγα. 


 Με το "The Falling Dawn" επιβεβαιώνεται η ποικιλομορφία του δίσκου, όντας διαφορετικό από τα προηγούμενα,ενώ το "King Of All Masters" είναι το "περισσότερο" Dark Funeral  κομμάτι του δίσκου, με ένα κολλητικό refrain και μια ατμόσφαιρα μοναδική! Στο "Upon The Throne Of Mortem" η μπάντα ανεβάζει ταχύτητα ωστόσο φροντίζει να δημιουργήσει πιασάρικες μελωδίες. Ακολουθεί το σκληρό "A Lurking Evil", ενώ στην συνέχεια το "In The Name Of The Father" δίνουν ρεσιτάλ όλα τα μέλη των BERZERKER LEGION σε μια απο τις καλύτερες συνθέσεις του δίσκου! Το "Death Euphoria" είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος του' Μια σκοτεινή ευφορία, ερμηνευμένη με απόλυτο τρόπο απο τον Pettersson, για το τελευταίο και bonus τραγούδι του album. 


Η εμπειρία μου από το "OBLITERATE THE WEAK" είναι άκρως θετική και δεν πρόκειται η καθημερινότητα μου να στερηθεί ακρόασης του δίσκου για πολύ καιρό ακόμη. Είναι ήδη πολύ νωρίς να μιλήσω για μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2020, ωστόσο αν ο δίσκος είχε κυκλοφορήσει το 2019, θα ήταν σίγουρα στο TOP-10 μου. Είναι δυνατός δίσκος σε κάθε του σημείο. Η ερμηνεία του Pettersson "κολλάει στον τοίχο" οποιονδήποτε, οι κιθάρες των Elofsson/Zuur "ζωγραφίζουν" και το rythm section των Isaksson/Stewart "σπάει κόκαλα". Οι λάτρεις των HYPOCRISY, VADER, ASPHYX, AMON AMARTH, θα αγαπήσουν τους BERZERKER LEGION και είμαι σίγουρος πως θα τους στηρίξουν σε κάθε τους live εμφάνιση. Μια σπουδαία γέννηση μπάντας είναι γεγονός.


Αποκτήστε το "OBLITERATE THE WEAK" σε αυτόν τον σύνδεσμο.
O δίσκος ηχογραφήθηκε από το κάθε μέλος της μπάντας ξεχωριστά σε studio που βρίσκονται σε Αγγλία, Σουηδία, Ολλανδία, Πολωνία. H μίξη και το master έγιναν στο Deadlight studio στην Δανία από τον Lars Lüttge και τους Berzerker Legion. Το artwork του δίσκου ανήκει στον Adi Dechristianize.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου