Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020


Το Metal Nuovo είχε τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσει με τον Δημήτρη Πατσούρη, παγκοσμίως γνωστός ως Jim Mutilator,είναι περιττό να αναφέρω τι έχει προσφέρει στο μαγικό κόσμο της black metal σκηνής και τι έχει ακόμα να μας δώσει με τους Yoth Iria, το ep τους είναι μόνο η αρχή...

 Δημήτρη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη που μας παραχωρείς στο Metal Nuovo.Θα ήθελα να μου πεις πώς νοιώθεις που επιστρέφεις μετά από τόσα χρόνια και πάλι δισκογραφικά με το ντεμπούτο ep των Yoth Iria.
Εγώ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη. Εντάξει καλά νιώθω και θα έλεγα πολύ πεινασμένος και γεμάτος ενέργεια.
Πότε σου δημιουργήθηκε στο μυαλό σου η ιδέα της δημιουργίας των Yoth Iria και ποια η σημασία του ονόματός σας.
Γύρω στο 2008 άρχισα να γράφω τραγούδια με σκοπό να δημιουργήσω μια μπάντα, όπως καταλαβαίνεις όμως πήρε περισσότερο από 10 χρόνια για την πραγματοποίηση του πλάνου μου γιατί πολλά πράγματα με κράτησαν πίσω. Τέλος πάντων κάλιο αργά παρά ποτέ. Τουλάχιστον υπάρχει μουσικό υλικό για 3 άλμπουμ. Όσο για το όνομα πρώτο χρησιμοποιήθηκε στο 4th knight of revelation σαν refrain. Όσο για την σημασία του ονόματος ας την αφήσουμε προς το παρών... Τελείωσα και ένα βιβλίο που θα δίνει περισσότερες απαντήσεις. 
Δημήτρη παρατηρώ πως η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στο καινούργιο σου ξεκίνημα είναι πραγματικά εντυπωσιακή,θα έλεγα πως ο κόσμος αναζητούσε την μουσική σου τόσα χρόνια,ποιος πιστεύεις ότι είναι ο λόγος πίσω από όλα αυτά?
Είναι καλό που πολλοί οπαδοί βρήκαν καλή τη νέα μας δουλειά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος άκουσαν τα τραγούδια και κάποιοι γουστάρουν κάποιοι όχι. Όλα σεβαστά είναι.



Θα ήθελα να μου μιλήσεις για τις συνθέσεις του ep,πότε δημιουργήθηκαν και αν είναι εύκολο να μας πεις δύο λόγια για το πού αναφέρονται οι στίχοι.
Τα κομμάτια ξεκίνησαν να γράφονται στα τέλη της δεκαετίας του 2000. 
Όσο για τους στίχους είναι όπως πάντα σκοτεινοί αλλά το κύριο μήνυμα είναι no fear. Δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να φοβόμαστε γιατί ο φόβος μας κρατάει σκλάβους και μας αρρωσταίνει. Ας κάτσει ο καθένας να σκεφτεί τι είναι αυτό που τον φοβίζει και ας σκεφτεί ότι τίποτα στην πραγματικότητα δεν μπορεί να τον βλάψει γιατί η ζωή είναι απλά μια μαγεία. Ακόμα και ο θάνατος οποιαδήποτε στιγμή και αν έρθει, είναι κάτι φυσιολογικό και δεν πρέπει να τον σκεφτόμαστε. Φυσικά ο Aleister Crowley έχει μεγάλη επίδραση επάνω μου όπως και φαίνεται στους στίχους μου. 
Το μότο μου σαν άνθρωπος ήταν και είναι Non Serviam και σαν καλλιτέχνης Metal Magic Freedom. 
Οι Yoth Iria είναι μία μάζωξη ταλαντούχων μουσικών με μεγάλη πείρα στο χώρο του black metal και έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο χώρο.Πώς κατάφερες και τους συγκέντρωσες όλους μαζί?
Χα χα χα δεν ξέρω απλά συνέβη. 
Το ep αν δεν κάνω λάθος κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου από την Repulsive Echo Records.Ποια είναι τα επόμενα βήματα της μπάντας?Θα υπάρξουν επερχόμενα live?
Αν υπάρξει ενδιαφέρον φυσικά.



Στο ep έχουμε δύο νέες συνθέσεις και μία διασκευή των Rotting Christ το ''Visions Of The Dead Lover'', γιατί το συγκεκριμένο τραγούδι?
Μου αρέσει πολύ αυτό το τραγούδι το οποίο βασίζεται σε μία προφητεία του Νοστράδαμος. Μου άρεσε η ιδέα να το κάνουμε σε μία νέα εκτέλεση και με σύγχρονο ήχο με απόλυτο σεβασμό πάντα στην original version. 
Πότε να αναμένουμε το πρώτο άλμπουμ της μπάντας και αν μπορείς να μας μιλήσεις για τις υπόλοιπες συνθέσεις που θα βρίσκονται μέσα στο δίσκο.
9 τραγούδια είναι ήδη έτοιμα για μία πιθανή κυκλοφορία μέσα στο 2020. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι λίγο πιο heavy από ότι τα τραγούδια του ep.
Μου άρεσε υπερβολικά το εξώφυλλο,ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό?
Ένας ταλαντούχος ζωγράφος από την Ινδία.




Ποια είναι η γνώμη σου για την black metal σκηνή σήμερα και ποια συγκροτήματα πιστεύεις ότι δίνουν κάτι το διαφορετικό από τα νέα γκρουπ που έχουν εμφανιστεί σήμερα.
Το Black metal είναι τεράστιο μουσικό κίνημα που εκφράζει ένα μεγάλο μέρος των Metal οπαδών. Χαίρομαι που όλο και περισσότερες μπάντες γεννιούνται κάθε μέρα αλλά και περισσότερο εντυπωσιάζομαι από το ταλέντο των νέων συγκροτημάτων αλλά και την ευρηματικότητα τους. Πραγματικά μια μουσική που θα συνεχίσει στο διηνεκές.
Υπάρχουν στιγμές που μετανιώνεις για κάτι που ΔΕΝ έχεις κάνει μέχρι τώρα στην μουσική σου σταδιοδρομία?Και αν ναι πιστεύεις ότι με την ύπαρξη των Yoth Iria αυτό αλλάζει τώρα?
Από πράγματα που μετανιώνω άλλο τίποτα. Χα χα χα. Κοίτα δεν πιστεύω ότι οι Yoth iria ήρθαν να αλλάξουν κάτι ή να προσφέρουν κάτι διαφορετικό η το ιδιαίτερο. Απλά είναι άλλο ένα μουσικό συγκρότημα που απλά θέλει να βάλει ακόμα ένα λιθαράκι στον τροχό της μεταλλικής μουσικής. Εν έτη 2020 ο κόσμος έχει ακούσει τα πάντα και ούτε φυσικά έχω τις γνώσεις η τις ικανότητες να δημιουργήσω κάτι πρωτοποριακό. Απλά ότι υπάρχει εδώ βγαίνει από την ψυχή μου και πιστεύω ότι έχω και εγώ ένα μικρό δικαίωμα σε αυτό που λέμε Black Metal και γενικά metal μουσική. Έστω για την διαιώνιση του είδους.



Μου άρεσε η παραγωγή του άλμπουμ,δυνατή και καθαρή,ποιος είναι υπεύθυνος πίσω από αυτήν για το τελικό αποτέλεσμα?
Η παραγωγή έγινε στα pentagram studios από τον σπουδαίο George Emmanuel. 

Δημήτρη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη.εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο με τους Yoth Iria και αναμένω με αγωνία την πρώτη σας ολοκληρωμένη δουλειά...ο επίλογος είναι όλος δικός σου...
Ευχαριστώ πολύ το metal nuovo για την συνέντευξη αλλά ευχαριστώ και τον κόσμο που θα κάνει τον κόπο να την διαβάσει. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου