Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020


Κάθε γνήσιος metalhead που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει πως οι SLAYER ιδρύθηκαν το 1981 από τον Tom Araya, τον Kerry King και τον συγχωρεμένο Jeff Hanneman στο Los Angeles. Λίγο αργότερα όμως δημιουργήθηκε άλλη μια μπάντα με το όνομα SLAYER στο San Antonio του Texas το 1982! Με λίγα λόγια κάποτε υπήρχαν δυο metal μπάντες που ονομάζονταν SLAYER, την ίδια χρονική περίοδο, στην ίδια χώρα!

Για τους SLAYER λίγο - πολύ όλα είναι γνωστά. Ηγέτες ολόκληρου μουσικού ρεύματος, πρωτοπόροι της extreme metal σκηνής, τεράστια δισκογραφία, επιτεύγματα, ιστορικές ζωντανές εμφανίσεις. Ποιοί είναι όμως οι "άλλοι" SLAYER;

Οι SLAYER του San Antonio δημιουργήθηκαν από τους πρώην κιθαρίστες των BLITZKRIEG (καμία σχέση με τους Βρετανούς BLITZKRIEG που γνωρίζουμε), Robert "Bob Dog" Catlin - Art Villarreal, τον μπασίστα Don Van Stavern, τον τραγουδιστή Chris Cronk (Fates Warning, Jag Panzer, Kavrion, Target 7) και τον drummer Dave McClain γνωστό βεβαίως από τους MACHINE HEAD! O Crank σύντομα αντικαταστάθηκε από τον Steve Cooper και η μπάντα υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την Rainforest Records.

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ενδιαφέροντα, όταν το 1982 και οι δυο μπάντες ηχογραφούσαν τις πρώτες επίσημες δουλειές τους, σύμφωνα με τον κιθαρίστα των San Antonio (S.A) SLAYER, Bob Catlin. Μάλιστα οι S.A SLAYER είχαν τελειώσει τις ηχογραφήσεις του EP τους "Prepare To Die", έξι μήνες πριν να ολοκληρώσουν οι SLAYER το δικό τους ντεμπούτο "Show No Mercy" από την Metal Blade!

Για λόγους άγνωστους έως σήμερα το EP των S.A SLAYER δεν κυκλοφόρησε ποτέ από την Rainforest Records και μέχρι να εξασφαλίσουν την κυκλοφορία του δίσκου τους, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδρυτή της Metal Blade Records, Brian Slagel που τους προειδοποίησε με μηνύσεις και έτσι ο φόβος των δικαστηρίων, οδήγησε τους εκ του San Antonio, SLAYER να προσθέσουν το "S.A" στο όνομα τους. Η ιστορία τους δεν κράτησε πολύ μετά από αυτό αλλά η μοίρα έφερε τις δύο μπάντες να παίξουν live μαζί στην ίδια σκηνή!

Όταν οι S.A SLAYER διαλύθηκαν, o κιθαρίστας τους Catlin έπιασε δουλειά στο μαγαζί της Hasting Records, που βρισκόταν στο τοπικό mall. Oι SLAYER από την άλλη, βρίσκονταν σε περιοδεία, όταν μια εταιρεία από το Texas, η Omni Entertainment που δημιουργήθηκε από δυο μαθητές λυκείου που αγαπούσαν το metal, τους προσέγγισε και κατάφερε να υπογράψει και τους δυο SLAYER για μια εμφάνιση που ονόμασε "Battle Of The Bands: SLAYER VS SLAYER"!

Κατά την επίσκεψη των SLAYER στο μαγαζί της Hasting Records, o Catlin έκανε παρέα μαζί τους. Όταν έφτασε η ώρα να ξεκινήσουν για τον χώρο της συναυλίας ο Kerry King είπε σύμφωνα με τον Catlin: "Πάμε να συναντήσουμε αυτούς τους άλλους γαμ...ους Slayer!". Τότε γύρισε και ρώτησε τον Catlin αν γνώριζε κάτι για αυτούς τους S.A Slayer και ο Catlin του απάντησε πως έπαιζε κιθάρα σε αυτούς! Τότε ο King γούρλωσε τα μάτια του και είπε: "Μα εσύ είσαι ωραίος (cool)!" 

Όταν πλέον οι S.A SLAYER τελείωσαν το set τους και άφηναν την σκηνή κάποιος πήδηξε στην πλάτη του Catlin και του έγλυψε το αυτί φωνάζοντας: "Γαμ...ατε παιδιά!!!" ξανά και ξανά. Ο απρόσμενος θαυμαστής των S.A SLAYER, δεν ήταν άλλος από τον Jeff Hanneman!

Υπήρχε κόντρα μεταξύ των δυο συγκροτημάτων; Ακόμη και στα 80's δεν φαινόταν να υπάρχει έχθρα μεταξύ τους και η νοσταλγία του Tom Araya για το συγκεκριμένο event έγινε γνωστή όταν σε live των SLAYER στο San Antonio το 2018, φόρεσε t-shirt εκείνης της εμφάνισης! Παρκάτω μπορείτε να ακούσετε το bootleg εκείνης της συναυλίας.

 S.A SLAYER

SLAYER 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου