Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Αντώνης Βουβέλλης
Artwork: Putrefurnaced Guerilla Graphics
Το Αθηναϊκό psychedelic/doom σχήμα, παρουσιάζει την νέα του δουλειά, μετά το πρώτο ομώνυμο LP release τους. Με το EP " Pater Peccavi ", η μπάντα ακολουθεί τα μονοπάτια και το songwriting ύφος του πρώτου δίσκου, με μία πιο άμεση προσέγγιση και με μία πιο καθαρή παραγωγή, χωρίς να είναι υπερβολικά polished, προσδίδοντας θετικά στην ατμόσφαιρα του δίσκου.

 Mε το " Whited Sepulchre ", ο δίσκος ξεκινά δυναμικά. Το intro της κιθάρας είναι αρκετά " juggling ", ενώ στην συνέχεια ακολουθεί όλη η μπάντα με ένα πολύ groovy riff, το οποίο δύσκολα σε αφήνει ακίνητο. Τα drums/μπάσο είναι σταθερότατα και τα φωνητικά εναλλάσσονται  από καθαρά σε growls δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση τραχύτητας και αμεσότητας.


Στην συνέχεια, το " Trauma " κινείται αρχικά σε πιο αργούς ρυθμούς, με ένα βαρύ stoner/doom riff στην εισαγωγή. Αφήνει ζωτικό χώρο για τα φωνητικά, τα οποία πλέον είναι στο επίκεντρο και η επίμονη σταθερότητα του rythm section δεν παραλείπει. Ούτε από εδώ λείπουν βέβαια τα μπρούταλ φωνητικά, που μαζί με το mid section riff οδηγούν σε ένα όμορφο καθαρό πέρασμα. Ως outro, το guitar solo κάνει fade για το τρίτο και τελευταίο κομμάτι.



Τέλος, το " Social Aggregate " με το fuzz στοιχείο του να επικρατεί, αλλά και με την πιο ωμή του προσέγγιση, παραμένει επιθετικό, ενώ ταυτόχρονα τα distorted φωνητικά έχουν πρωταρχικό ρόλο. Το σόλο της κιθάρας στο τέλος είναι άρτιο και το άλμπουμ κλείνει με ενεργητική διάθεση.





BACCHUS PRIEST FACEBOOK

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου