Κυριακή 26 Απριλίου 2020


Το "The Number of the Beast" είναι μία σύνθεση που ανήκει στους  Iron Maiden και σήμερα συμπληρώνει 38 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας του ως single.

Υπήρξε το έβδομο,γενικά, single του σχήματος, και το δεύτερο από τον δίσκο "The Number of the Beast" του 1982. Ενώ το 2005 υπήρξε και μία επανακυκλοφορία. Το τραγούδι γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τον Steve Harris.

Το θέμα των στίχων είναι μία τελετή προς τιμήν του Σατανά, ωστόσο το κομμάτι είναι καθαρά περιγραφικό και ουδέτερο ως προς αυτό που περιγράφει. Παρόλα αυτά, στις ΗΠΑ, από θρησκευτικές ομάδες, το συγκρότημα κατηγορήθηκε για σατανισμό, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Harris εμπνεύστηκε τους στίχους, από εφιάλτη που είχε, αφού είδε την ταινία: O Μικρός Αντίχριστος: Η Προφητεία Νο 2. Εντούτοις, δεν ήταν αυτή η μόνη έμπνευση του Harris, αλλά βασίστηκε επιπλέον και στο ποίημα του Ρόμπερτ Μπερνς, "Tam o' Shanter".

Ωστόσο, το τραγούδι θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή του σχήματος, μάλιστα στα βρετανικά chart είχε καταλάβει τη 18η θέση. Από την άλλη, η επανακυκλοφορία του 2005, το έφερε μέσα σε αρκετές δεκάδες ευρωπαϊκών chart. Επίσης, σχεδόν πάντα βρίσκεται στο live play-list τους, έχοντας υποστεί και αρκετές διασκευές, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και σε βιντεοπαιχνίδια και σε ταινίες. To σίγουρο είναι πως με το συγκεκριμένο έπος πολλές ακόμα γενιές θα γαλουχηθούν. UP THE IRONS!!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου