Σάββατο 30 Μαΐου 2020


Το Metal Nuovo είχε τη χαρά και τη τιμή να συνομιλήσει με τον mastermind των Drama Noir, Παύλο Παπαθανασίου. Κάναμε μία μικρή εκδρομή στη πανέμορφη Κόρινθο και εισχωρήσαμε στο στούντιο ενός χαρισματικού μουσικού με έντονες black metal ανησυχίες...τα υπόλοιπα στη συζήτηση που ακολουθεί.

Παύλο το Metal Nuovo σε ευχαριστεί πάρα πολύ για τη φιλοξενία στο προσωπικό σου μουσικό στούντιο, θα ήθελα να μου πεις σε πιο μουσικό στάδιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Drama Noir:
"Εγώ σας ευχαριστώ που ήρθατε στην Κόρινθο. Αυτή τη στιγμή έχουμε τελειώσει το δεύτερο άλμπουμ και έχει τελειώσει το mix/master από τον Σάββα Μπετίνη των Acid Death."

To ντεμπούτο άλμπουμ σας έκανε μεγάλη αίσθηση στο μεταλλικό κοινό, προσωπικά εντυπωσιάστηκα, θυμίζοντας μου όμορφες στιγμές και μπάντες, από Rotting Christ, Varathron, Therion κ.ο.κ, κλασσικό και διαχρονικό ταυτόχρονα. Τι να αναμένουμε από το δεύτερο μουσικό σας βήμα:
"Το πρώτο μας άλμπουμ όπως είπες ναι...έχει πάρα πολλά είδη μέσα, όπως μπορείς να ακούσεις power metal, να ακούσεις heavy, thrash, black metal. To καινούργιο μας άλμπουμ καταρχήν έχει κατά τη γνώμη μου καλύτερη παραγωγή,λόγω του Σάββα, έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και επίσης είναι πιο μαύρο, είναι θα έλεγα...θα τολμούσα να πω ότι είναι 100% black metal."

Θα ήθελα να μου μιλήσεις για τις ηχογραφήσεις λίγο του δίσκου, πότε έγιναν και ποιος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του δίσκου:
"Οι ηχογραφήσεις έγιναν το καλοκαίρι του 2019 στο προσωπικό μου στούντιο εδώ στη Κόρινθο. Αλλά και κάπου αλλού σε ένα άλλο σπίτι ..κάπου τέλος πάντων που πήγα (γέλια) δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες...και έγραψα όλη τη μουσική, όλα τα κομμάτια και ο υπεύθυνος για την παραγωγή είναι ο Σάββας."

 
Υπέροχο το εξώφυλλο του νέου σας δίσκου, διαφορετική προσέγγιση με το εξώφυλλο του ντεμπούτου. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό?
"Είναι καταπληκτικά και τα δύο εξώφυλλα...και το πρώτο παιδί έκανε καλή δουλειά. Για το δεύτερο εξώφυλλο, προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ,δημιουργός είναι ο Νίκος Τσιώλης, δεν του είπα ακριβώς τι θέλω, απλά του έστειλα τα κομμάτια και έφτιαξε αυτό που ήθελε εκείνος, ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να τον αφήνεις να δημιουργεί αυτός. Ούτως άλλος για αυτό τον εμπιστευτήκαμε"

"A Necromancy Lore" έχει την ονομασία το νέο σας άλμπουμ. Τι σημαίνει ο τίτλος, ποιο είναι το νόημα και αν κρύβεται κάποιο concept πίσω από τους στίχους:
"Σε αυτό...εγώ δεν τα πάω καλά με τους στίχους (γέλια)...γενικά σε αυτό είναι υπεύθυνος ο τραγουδιστής μας ο Γιώργος των Synteleia, αυτός έχει γράψει τα lyrics. Αφορά το κομμάτι του δίσκου που αναφέρεται στη κατάρα της Ηρώς, είναι στα ελληνικά το τραγούδι και είναι υπεύθυνος ο Γιώργος για το συγκεκριμένο, τίποτα άλλο δεν μπορώ να σου πω για αυτό (γέλια)."

Υπάρχουν κάποιοι καλεσμένοι στο νέο άλμπουμ?
"Στο νέο άλμπουμ βέβαια υπάρχουν, είναι μία τραγουδίστρια, η οποία είναι φίλη μου στο Facebook, είχα ακούσει κάποια κομμάτια της, λέγεται Tasha, η κοπέλα είναι από τη Νότιο Αφρική, είναι μετανάστρια μένει Ιρλανδία και μία μέρα της έκανα την πρόταση να πει το intro του δίσκου και να συμμετέχει σε ένα ακόμα τραγούδι. Το αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου πάντα με δικαίωσε."


Το πρώτο σας άλμπουμ αν δεν κάνω λάθος κυκλοφόρησε αποκλειστικά από εσάς, ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο, στο δεύτερο θα ισχύει το ίδιο? Έχετε κάνει κάποιες κινήσεις πάνω σε αυτό το θέμα?
"Βεβαίως και έχουμε κάνει κινήσεις, ναι όντως το πρώτο ήταν self-release αποκλειστικά από εμένα με τη βοήθεια session μουσικών, στο δεύτερο άλμπουμ κυνηγάμε μία δισκογραφική εταιρεία ώστε να βγει λίγο πιο επίσημα."

Μακάρι Παύλο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι αν βρεθεί μία εταιρεία θα μπορούσε ο δίσκος να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο:
"Αυτό είναι κάτι που το θέλω πάρα πολύ, εννοείται πως θέλω να συμβεί 100%, στο πρώτο δεν μπορούσα να το κάνω γιατί είναι μεγάλο το κόστος, ελπίζω στο δεύτερο δίσκο να γίνει και να συμπαρασύρει και το πρώτο."

Πώς προέκυψε η προσθήκη του Γιώργου των Synteleia στα φωνητικά των Drama Noir?
"Απλά πράγματα, μου είχε στείλει μήνυμα, είχε αγοράσει το πρώτο μας δίσκο, είχα ακούσει Synteleia είναι μία πάρα πολύ καλή μπάντα. Γενικά είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιες μπάντες στο χώρο μας και απλά του έκανα την πρόταση και δέχτηκε...τόσο απλά."

Παύλο ποιες είναι οι δικές σου επιρροές ως μουσικός:
"Οι επιρροές μου είναι πάρα πολλές, δεν είναι μόνο από την metal μουσική, μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν στιγμές που έχω ακούσει Pat Martino, είναι jazz κιθαρίστας, μου αρέσει πάρα πολύ ο Timo Tolkki (ex-Stratovarius), o Gary Moore, εννοείται πως ο James Hetfield των Metallica είναι κορυφή για μένα."

  

Παύλο θα ήθελα να σε ρωτήσω αν σας δινόταν η δυνατότητα να κάνετε κάποια περιοδεία θα ήταν εύκολο να την ακολουθήσετε?
"Σίγουρα στην ηλικία που είμαστε...θα την κρύψω την ηλικία (γέλια)...δεν είναι εύκολο και λόγω δουλειάς, δεν είμαστε πλέον πιτσιρίκια, αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε, ναι βέβαια θα μπορούσαμε , ούτως ή άλλος ο στόχος της μπάντας δεν είναι μόνο να μείνει σαν μπάντα  στούντιο. Βεβαίως και θέλουμε να κάνουμε και περιοδεία."

Η καλύτερη εμπειρία που είχες ποτέ από live εμφάνιση?
"Δεν έχω πολλές εμπειρίες από live εμφανίσεις, σαν Drama Noir έχουμε παίξει μόνο μία φορά τον Ιούνιο του 2019 με τους Selefice και τους Piranha, ύστερα από πρόσκληση του Πέτρου Μιχόπουλου και πολύ καλού μου φίλου".

Όσο αφορά το θέμα πρόβες, εκεί πως τα καταφέρνετε?
"Καταρχήν στη μπάντα είμαστε εγώ και ο Θανάσης Νανόπουλος που είμαστε από Κόρινθο και τα υπόλοιπα παιδιά είναι από Αθήνα. Ανεβαίνουμε εμείς Αθήνα, ώστε να γίνονται σωστά και όπως πρέπει οι πρόβες σε στούντιο εκεί."

Τελικά η μουσική θέλει θυσίες?
"Θέλει πάρα πολλές θυσίες, όχι μόνο στο κομμάτι της μουσικής συγγραφής, γενικά πρέπει να είσαι με το όργανο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο θα έλεγα, ώστε να μπορείς και να διατηρηθείς κιόλας."


Έχεις συμμετάσχει στο παρελθόν σε άλλα συγκροτήματα?
"Στο παρελθόν ναι...είχα ξεκινήσει στο παρελθόν με τους Disharmony και είχαμε ηχογραφήσει ένα EP το "messe de minuit" και κυκλοφόρησε από την Iron Bonehead."

Όταν ο Παύλος Παπαθανασίου συνθέτει μουσική, ποια είναι η διαδικασία?
"Θα σου πω, θα γελάσεις τώρα (γέλια), μπορεί να είμαι στην παραλία να κάνω μπάνιο και να μου έρθει μία ιδέα, να βγω έξω για να πάρω το κινητό για να το ηχογραφήσω με το στόμα μου στο κινητό, για να έρθω σπίτι και να το γράψω. Πολλές φορές έχω ακούσει  και στον ύπνο μου μελωδίες (πολλά γέλια) υπάρχουν φορές που ξυπνάω και τις έχω ξεχάσει, αλλά  άλλες τις θυμάμαι και κάθομαι και τις γράφω. Βέβαια και όταν κάθομαι να γράψω μουσική σκέφτομαι τι θέλω να είναι, πως θέλω να είναι και κάθομαι απλά και γράφω."

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς μέσα στο χώρο της μουσικής:
"Βέβαια ο ένας είναι ο Πέτρος Μιχόπουλος, των Selefice, πολύ καλός μου φίλος, πολύ καλό παιδί, και ο δεύτερος είναι ο Σάκης Πρέκας των W.E.B που επίσης με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. "

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Νίκο Σάμιο?
"Ή αλλιώς Metallica-man (γέλια). Τον Νίκο Σάμιο κατά τύχη τον γνώρισα στο Facebook, έτσι βγήκε και το πρώτο μας single το "The Forgotten Warrior", που αναφερόταν σε ένα post του για τον Μπικάκη, τον καταδρομέα από την Κρήτη, ο οποίος στο πόλεμο με την Κύπρο και τους Τούρκους, είχε πολεμήσει. Μιλήσαμε με τον Νίκο μέσω Facebook και του έκανα την πρόταση να ηχογραφήσει, δεν ήξερα καν που έχει παίξει τι έχει κάνει, ήξερα λίγα πράγματα για αυτόν. έγινε η ηχογράφηση και μετά του έκανα την πρόταση, ο οποίος είναι και κουμπάρος μου πλέον, με έχει παντρέψει κιόλας."

Παύλο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη, πως θα ήθελες να κλείσει αυτή η συνέντευξη?
"Το μόνο που έχω να πω είναι πως η Ελληνική σκηνή θα πρέπει να είναι ενωμένη, από οπαδό μέχρι και οποιοδήποτε μουσικό ώστε να την πάμε μπροστά, αυτό έχω να πω μόνο....STAY METAL"

Στις 29 Μαΐου οι Drama Noir ανακοίνωσαν πως υπέγραψαν με τη Γαλλική εταιρεία Drakkar Productions και σημειώθηκε άλλη μία Ελληνική επιτυχία!


We are thrilled to announce the signing of a contract with the emblematic Drakkar Productions & Mailorder (Official) for...

Δημοσιεύτηκε από Drama Noir στις Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

1 σχόλιο: