Κυριακή 14 Ιουνίου 2020


Είναι κοινώς αποδεκτό ότι σχεδόν όλες οι μπάντες έχουν κυκλοφορίες που δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις καλύτερες studio δουλειές τους. Ιδιαίτερα τα συγκροτήματα που μετράνε πάνω από δύο δεκαετίες ζωής είναι φυσιολογικό και επόμενο να έχουν δημιουργήσει κάποιο δίσκο που μετά από χρόνια θα εύχονταν να μην είχαν κάνει. Όπως και οι οπαδοί τους, οι οποίοι όσο και αν θέλουν να βρουν κάτι θετικό, δυστυχώς δεν καταφέρνουν να πείσουν κανέναν. Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποιες κυκλοφορίες που αποτελούν τα "μελανά" σημεία στον κατάλογο σπουδαίων συγκροτημάτων του χώρου.

8. JUDAS PRIEST - DEMOLITION

Δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο "JUGULATOR" και το "DEMOLITION" αλλά ως σύνολο το "JUGULATOR" θυμίζει κάτι από τους σπουδαίους JUDAS PRIEST. H δεύτερη δισκογραφική απόπειρα με τον Τim "RIPPER" Owens στα φωνητικά δυστυχώς δεν έφερε ενθουσιασμό στους οπαδούς του συγκροτήματος που θεωρούσαν αδύνατο να κυκλοφορήσει κάτι τόσο μέτριο όσο η προηγούμενη κυκλοφορία τους. Μοναδικό κομμάτι που σώζεται από την μετριότητα, είναι το "MACHINE MAN" που είναι γεμάτο κλισέ. Μετά από την περιοδεία προώθησης του δίσκου αυτού, ο Tim Owens απομακρύνθηκε και ο Rob Halford επέστρεψε επαναφέροντας αργά αλλά σταθερά τους JUDAS PRIEST στο status που αξίζουν.


 

7. MACHINE HEAD – catharsis

O mastermind των MACHINE HEAD Rob Flynn, δυστυχώς "πήρε πάνω του" όλη την σύνθεση του "CATHARSIS" αγνοώντας τις ιδέες των υπόλοιπων μελών της μπάντας και το πλήρωσε. Το ίδιο και οι φίλοι της μπάντας που περίμεναν εναγωνίως να συνεχιστεί, το καλό "σερί" που έχτιζαν οι MACHINE HEAD με τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Ο δίσκος έχει ίσως τρεις καλές συνθέσεις (Heavy Lies The Crown, Bastards, California Bleeding), οι οποίες ωστόσο δεν συγκρίνονται με συνθέσεις από παλαιότερα albums.

 

6. METALLICA - ST.ANGER

To κοινό των METALLICA έχει συνηθίσει να περιμένει πολλά χρόνια για νέο υλικό. Μετά το "Black Album" η μπάντα επικεντρώνεται στο να περιοδεύει χρόνια και βάζει σε δεύτερη μοίρα την σύνθεση νέου υλικού. Το 2003 που κυκλοφόρησε ο δίσκος όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Από την αμηχανία τους να καταλάβουν τι άκουγαν. Ένα Nu-Metal με άθλια παραγωγή και με συνθέσεις γραμμένες από την ψυχοθεραπεία που έκανε η μπάντα τότε, για να καταφέρουν τα μέλη της να συνυπάρξουν. Οι ίδιοι οι METALLICA αναγνωρίζουν πως πρόκειται για έναν κακό δίσκο με σημαντική σπουδαιότητα ωστόσο για την επιβίωση τους ως σύνολο.




5. MORBID ANGEL – ILLUD DIVINUM INSANUS

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια και το "Heretic" οι φίλοι των MORBID ANGEL περίμεναν κάτι πολύ ανώτερο ποιοτικά από το "Illud Divinum Insanus". Πολλοί πιστεύουν πως όλα τα άσχημα του δίσκου οφείλονται στην απουσία του drummer Pete Sandoval. Παραγωγός του δίσκου είναι ο Sean Beavan ο οποίος γενικά είναι εξαιρετικός παραγωγός, αλλά αυτή του η δουλειά θεωρείται από τις χειρότερες του. Ο δίσκος άλλαζε συνεχώς ημερομηνίες κυκλοφορίας γιατί η μπάντα προσπαθούσε να βελτιώσει το υλικό της, κάτι που δυστυχώς δεν φάνηκε.




4. ANTHRAX – STOMP 442

Οι αγαπημένοι ANTHRAX με την κυκλοφορία του 1995 "Stomp 442" κερδίζουν μια θέση στην λίστα εύκολα. Το άλμπουμ αυτό δεν έχει ούτε ένα κομμάτι που να ξεχωρίζει. 50 λεπτά άσχημα εμπνευσμένου speed metal, κάτι τόσο ασυνήθιστο για αυτήν την μπάντα. Δεν ήταν όμως μόνο οι ANTHRAX που κατάφεραν να κυκλοφορήσουν δίσκο που οι φίλοι τους θα εύχονταν να μην τον είχαν ακούσει...




3. SLAYER – DIABOLUS IN MUSICA

Την εποχή της άνθισης του Nu-Metal πολλές μπάντες βρέθηκαν σε δυσμένεια. Άλλοι άλλαξαν τον ήχο τους για να ακούγονται επίκαιροι, άλλοι χάθηκαν από τον μουσικό χάρτη ενώ άλλοι συνέχισαν στο ίσιο μουσικό μοτίβο. Οι SLAYER κυκλοφόρησαν το "Diabolus In Musica" το καλοκαίρι του 1998. Το single "Stain Of Mind" είναι ένα κομμάτι το μοναδικό που κρατά τον πήχη ψηλά από τα υπόλοιπα, που δεν σώζονται ούτε από την απόφαση της μπάντας να κουρδίσει τις κιθάρες της σε #C. Ο δίσκος στερείται ζωτικότητας και νεύρου, κύρια χαρακτηριστικά των υπόλοιπων κυκλοφοριών των SLAYER, πριν από το "Diabolus In Musica".




2. IRON MAIDEN – VIRTUAL XI

Ακόμη και φανατικότεροι εκ των θαυμαστών της μπάντας δυσκολεύονται να πείσουν κάποιον ότι το "Virtual XI", είναι ένας καλός IRON MAIDEN δίσκος. Συνήθως κατηγορείται ο τραγουδιστής της μπάντας Blaze Bayley που αντικατέστησε τον τεράστιο Bruce Dickinson, όμως για τα δεδομένα των ικανοτήτων του, αποδίδει μια χαρά. Είναι απλά τα κομμάτια κακά και δεν θα σώζονταν με κανέναν τραγουδιστή του κόσμου. Κυκλοφορία που μόνο όποιος έχει συλλέξει όλη την IRON MAIDEN δισκογραφία αξίζει να έχει.




1. BLACK SABBATH – FORBIDDEN

Μακράν το χειρότερο άλμπουμ αυτής της τεράστιας heavy metal μπάντας. Στο "Forbidden" συμμετέχει μόνο ο Iommi από τα ιδρυτικά μέλη των BLACK SABBATH και εκεί θα έπρεπε να σταματήσουμε να σχολιάζουμε αυτόν τον δίσκο. Ο Iommi έως αυτήν την μέρα κατηγορεί την παραγωγή του Ernie C και ο Tony Martin (τραγουδιστής) το άρρωστο κλίμα που δημιούργησε η δισκογραφική εταιρεία με τις φήμες για επανένωση της αυθεντικής σύνθεσης. Θα ήταν προτιμότερο αν οι δυο εμβληματικοί αστέρες (Iommi-Martin) κυκλοφορούσαν το "Forbidden" υπό το όνομα κάποιας project μπάντας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου