Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Ένας δίσκος "διασκευών" κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών ,  που , αν χρειαζόταν να χαρακτηρισθεί με μία φράση , αυτή θα ήταν : 'Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί' !Τι θα θυμηθούν ακριβώς ; Πως το αμερικάνικο hard rock  δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το το αντίστοιχο αγγλικό , γι΄αυτό 4 metal βετεράνοι θα μας το θυμίσουν με τον δικό τους τρόπο !

Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο του project 'BPMD' , με τίτλο "American Made", που κυκλοφόρησε στις 12 Ιουνίου από την Napalm Records .
 Το project αποτελούν βετεράνοι της metal μουσικής , με τον Bobby Blitz Ellsworth των Overkill να αναλαμβάνει τα φωνητικά , τον Mike Portnoy ( ex-Dream Theater , Metal Allegiance , Winery Dogs , Sons Of Apollo ) να δαμάζει , όπως πάντα , τα drums , τον Mark Menghi ( Metal Allegiance ) στο μπάσο και τον Phil Demmel ( ex-Machine Head , Vio-lence ) στην κιθάρα , των οποίων και το πρώτο γράμμα των επιθέτων τους σχηματίζει το όνομα της μπάντας !  Στόχος της μπάντας αυτής : Να δώσουν σε κρυφά διαμάντια της αμερικανικής hard rock σκηνής τον σεβασμό που τους αξίζει ! 
Η ιδέα προήλθε από τον γιο του Menghi , ο οποίος , καθώς οι δύο τους άκουγαν μουσική ( συγκεκριμένα το 'Saturday Night Special' των Lynyrd Skynyrd ) και ο Menghi είπε πως ήθελε να παίξει αυτό το κομμάτι , απάντησε : " Θα έπρεπε να τα ηχογραφήσεις αυτά τα τραγούδια μπαμπά ! " . Έτσι έγινε η αρχή !
Το album περιέχει 10 υπέροχα τραγούδια από τις δεκαετίες του 60΄ και 70΄, τα οποία είναι :
1. Wang Dang Sweet Poontang ( Ted Nugent ) 
2. Toys In The Attic ( Aerosmith )
3. Evil ( Cactus ) 
4. Beer Drinkers & Hell Raisers ( ZZ Top )
5. Saturday Night Special ( Lynyrd Skynyrd ) 
6. Tattoo Vampire ( Blue Öyster Cult ) 
7. D.O.A ( Van Halen )
8. Walk Away ( James Gang )
9. Never In My Life ( Mountain ) 
10. We're An American Band ( Grand Funk Railroad )

Το album αυτό αποτελεί μια ευχάριστη πρωτοβουλία των BPMD , που έδωσαν την δυνατότητα σε νέους ακροατές ( καλή ώρα ) να ακούσουν τραγούδια από ήδη γνωστά συγκροτήματα , αλλά και άλλους , πιο άγνωστους θησαυρούς , που σίγουρα θα δώσουν πολύ τροφή για -μουσική- σκέψη !!!
OFFICIAL SITE
FACEBOOK

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου