Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020


      Οι Kenziner έρχονται από την Φινλανδία. Ιδρύονται το 1994 και μέχρι το 1999 που διαλύονται, κυκλοφορούν τα "Timescape" (1998) και "The Prophecies" (1999). Το 2012 το σχήμα επαναδραστηριοποιείται, έχοντας μόλις ένα μέλος από την παλιά του σύνθεση τον Jarno Keskinen (κιθάρες) που είναι και ο ιθύνων νους του συγκροτήματος, πλαισιωμένο από τους JJ Hjelt (μπάσο), Make Lievonen (ντραμς), Ariel Perchuk (πλήκτρα) και Peter "Zinny" Zalesky (φωνητικά). Με αυτό το line up κυκλοφορεί δύο συλλογές (γεγονός μάλλον περίεργο για ένα γκρουπ με μόλις δύο άλμπουμ στο ενεργητικό του) και δυο χρόνια αργότερα, το 2014 κυκλοφόρησε το αξιόλογο "The Last Horizon". Στις 26 Ιουνίου από την Pure Steel Records, βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων και το τέταρτό τους πόνημα με τίτλο "Phoenix". 
     Το μόλις 42 λεπτών μουσικό σύνολο των 10 συνθέσεων, κερδίζει αμέσως τον υποψήφιο ακροατή με το φουτουριστικό του εξώφυλλο. Η παραγωγή είναι πολύ καλή και κυριαρχούν οι όμορφες μελωδίες και οι κιθάρες με καλοδουλεμένα σόλο, όπως επίσης και τα πλήκτρα που τις συνοδεύουν, ενώ τα φωνητικά του πολωνού Piotr Zaleski, δένουν εξαιρετικά με το μελωδικό power ύφος των Kenziner. Σε ότι αφορά τον ήχο της, η μπάντα έχει αλλάξει καθώς οι πρώιμοι μουσικοί πειραματισμοί, οι μεγάλες και πολύπλοκες συνθέσεις (με πολλή δόση κλασικής μουσικής η αλήθεια είναι), καθώς και η μέτρια παραγωγή, έχουν δώσει πλέον τη θέση τους σε γρήγορο, μελωδικό και απλό μεν αλλά μεστό δε neoclassical power metal με πολλά progressive στοιχεία. Υπάρχουν speed power καταιγιστικές συνθέσεις αλλά και mid tempo κομμάτια, που σε συνδυασμό με τα παραπάνω στοιχεία δίνουν μία αίσθηση ωριμότητας και πληρότητας. Στο "The Mirror" οι Stratovarius συναντούν τους Sonata Arctica, στα "Eye of Horus" και " Listen to The Devil" ο Malmsteen και οι Symphony X είναι η κύρια πηγή έμπνευσης, ενώ το "Phoenix Rising" θα μπορούσε να έχει γραφτεί και από τους Adagio. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει και μία όμορφη μπαλάντα με τίτλο "The Miracle", η οποία κλείνει και το δίσκο. 
      Η νέα δουλειά των φινλανδών, που είναι και η καλύτερη στη μέχρι στιγμής σύντομη δισκογραφία τους, έρχεται σε μια στιγμή που το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα το έχει μεγάλη ανάγκη. Αν δεν γνωρίζετε τη συγκεκριμένη μπάντα (και φαντάζομαι πως είστε αρκετοί) και θέλετε να έρθετε σε μία πρώτη επαφή μαζί της, αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία την οποία δεν πρέπει να χάσετε!!! 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου