Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος


Το 1998 , οι κολοσσοί  Metallica κυκλοφόρησαν έναν φόρο τιμής προς όλους τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που τους ώθησαν να ασχοληθούν με την μουσική , ενώ αποτέλεσαν και έμπνευση καθ'όλη την πορεία της καριέρας τους ! Ο λόγος φυσικά για το "Garage Inc" , το compilation album διασκευών τους ! Πρόσφατα όμως , ο αυθεντικός συνθέτης ενός από των διασκευασμένων τραγουδιών μίλησε για το πως η διασκευή των Metallica του άλλαξε την ζωή !

Σε συνέντευξή του στο RockHistoryMusic.com , ο Joe Bouchard , ιδρυτής και μπασίστας των BLUE ÖYSTER CULT , ερωτηθείς για το αν είχε καλές σχέσεις με καλλιτέχνες εκτός του συγκροτήματος , αναφέρθηκε στο πως γνώρισε τους Metallica και έμαθε για την διασκευή που ετοίμαζαν , η οποία τον εντυπωσίασε ! 
Συγκεκριμένα , είπε : « Πήγα να τους δω να παίζουν , κάπου το 1995 . Δεν ήξεραν καν ότι με γνώριζαν , αλλά μου έδωσαν πάσο παρασκηνίων ...Μου είπαν "Αυτός είναι ο μπασίστας των Metallica " . Είπα , " Jason, είμαι ο Joe Bouchard " . " Είσαι ο Joe Bouchard ; " , μου είπε καθώς μου άρπαξε το χέρι και δεν το άφηνε με τίποτα ! Έπαιζαν μπροστά σε 200.000 και όλοι είχαν τρελαθεί . Ένιωσα σαν κάποιος άκυρος , κάποιος που απλά βολτάρει στα παρασκήνια . Είπα στον Jason να έρθει μαζί μου στον χώρο εστίασης , όπου θα γνώριζε τους φίλους και θα να υπογράψει μερικά αυτόγραφα . Είπε ( για εμένα ) " Αυτός ο τύπος σήμαινε τόσα πολλά για μένα " ! »
Όταν τον ρώτησαν για το πως έμαθε ότι οι Metallica θα διασκεύαζαν κομμάτι που ο ίδιος συνέθεσε , απάντησε : « Αρχικά , άκουσα πως θα ηχογραφούσαν ένα κομμάτι των Blue Öyster Cult... Περίμενα πως θα ηχογραφούσαν το (Don't Fear) The Reaper ή κάποιο από τα άλλα γνωστά . Μετά από δύο βδομάδες όμως έμαθα ότι θα έκαναν το Astronomy εντυπωσιάστηκα ! Πήγα λοιπόν στο γραμματοκιβώτιο μου και βρήκα μία κασέτα . Την έβαλα στο ράδιο του Datsun μου και άκουγα το Astronomy των Metallica . Είπα " Ω είναι καλό ! " . Ήθελα να αρχίσω να χοροπηδάω , αλλά οδηγούσα , δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το συναίσθημα !»

«Εντάξει , κάποιοι από τους fans προτιμούν το αυθεντικό , αλλά , κατ'εμέ , έκαναν φοβερή δουλειά ! Σηκώνονται οι τρίχες μου κάθε φορά που ακούω τον James Hetfield να τραγουδά την μελωδία που έγραψα όταν περπατούσα στην παραλία !
Συνεχίζοντας : « Μου άλλαξε την ζωή  , πραγματικά ! Έκανα πολλά διαφορετικά πράγματα εκείνη την περίοδο . Εργαζόμουν σε μία εκδοτική εταιρία μαθαίνοντας την δουλειά του βιβλίου , πήρα το master μου στην μουσική , γύρισα στο κολλέγιο , κάθε τι τρελό που ήθελα να κάνω ...»
« Μετά από αυτό λοιπόν , αποφάσισα να γυρίσω στις ηχογραφήσεις ! Αρχικά παραιτήθηκα από την δουλειά μου , καθώς έπρεπε να ξαναγράψω τραγούδια . Ήταν μία πραγματική ώθηση σαν συγγραφέας , να δεις το τραγούδι σου διασκευασμένο από μία μπάντα σαν τους Metallica . Ήταν τεράστιο σε όλο τον κόσμο , με ενημέρωναν από χώρες όπως την Βραζιλία , την Αργεντινή , την Γαλλία και την Γερμανία . Σκέφτηκα : " Ουάου , είναι τεράστιοι παντού " .
«Ήταν απλά τύχη , μόνο μία φορά συμβαίνει και μάλλον δεν πρόκειται να ξανασυμβεί . Αλλά πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει ! »





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου