Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

 

ΛΟΓΙΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΗΜΝΕΙΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ FRONTMAN ΤΩΝ JUDAS PRIEST.

Καλεσμένος στην εκπομπή του BBC και την εκπομπή "The Rock Show With Jonnie Walker", βρέθηκε ο Rob Halford όπου απάντησε στην ερώτηση ποιόν θεωρεί 'Rock Θεό' του. Σίγουρα η επιλογή του δεν προκαλεί καμία έκπληξη, αλλά όντας ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές στην ιστορία της Heavy Metal μουσικής, τα λόγια του παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Ο Halford επιλέγει τον Ronnie James Dio λέγοντας:

"Κάθε τραγουδιστής θα έχει μια ιστορία για έναν άλλον τραγουδιστή, που ήταν έμπνευση για αυτόν. Μία από τις κύριες εμπνεύσεις μου και κάποιος που εξακολουθεί να είναι, μέχρι σήμερα, μια έμπνευση στη ζωή μου στο metal, ως τραγουδιστής metal , είναι ο Ronnie James Dio."
 "Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε άκουσα τη φωνή του Ronnie, αλλά ξέρω ότι την πρώτη φορά που την άκουσα, ήταν ακριβώς σαν ένα ηλεκτρικό σοκ, ένα χτύπημα αστραπής, γιατί αυτή η φωνή είχε τόσο μεγάλη ισχύ, τόσο χαρακτήρα, τόση ενέργεια και τόσα πολλά που κάνουν έναν υπέροχο τραγουδιστή" , συνέχισε. "Έτσι, από εκείνη τη στιγμή, ήμουν ένας τεράστιος θαυμαστής του Ronnie James Dio. Ακολούθησα την καριέρα του από σχεδόν όταν πρωτοεμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο του rock 'n roll. Τα σπουδαία πράγματα που έκανε με τους ELF και φυσικά με τους RAINBOW, BLACK SABBATH/HEAVEN & HELL. Τι υπέροχη κληρονομιά άφησε ο Ronnie. Είναι όλα για τη φωνή."

O γνωστός και ως 'Metal God', Halford καταλήγει αναφέροντας πως η φωνή του Dio τον 'συνοδεύει' ακόμη και σήμερα:

"Ακόμα και τώρα, πάντα ακούω λίγο Ronnie πριν να βγω στη σκηνή, γιατί με ‘ανεβάζει’  ψυχολογικά - μου δίνει την ουσία του τι πρέπει να κάνει μια μεγάλη ερμηνεία τραγουδιού. Μου αρέσει πολύ να ακούω αυτόν τον τύπο. Όχι μόνο την φωνή του αλλά και το σπουδαίο έργο του στη βοήθεια άλλων ανθρώπων."

"Αν ποτέ ένας άνθρωπος ήταν θεός της ροκ για μένα, θα ήταν πάντα ο Ronnie James Dio."




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου