Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

 

"ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ

 ΤΥΠΟΣ"

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Jason Newsted με τους METALLICA ήταν στις 8 Νοεμβρίου του 1986, ωστόσο άγνωστο σε πολλούς είναι πως η μπάντα σύστησε στο κοινό της τον πρώην μπασίστα των Flotsam And Jetsam, δυο εβδομάδες νωρίτερα δηλαδή στις 28 Οκτωβρίου. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα στο Country Club της Reseda, California και είχε μυστικό χαρακτήρα. Σημειώνουμε πως το show έγινε μόλις ένα μήνα μετά τον θάνατο του θρυλικού μπασίστα των METALLICA, Cliff Burton.

Εναρκτήριο κομμάτι ήταν το Master Of Puppets, με το πέρας του οποίου ο Hetfield σύστησε τον Jason στους θαυμαστές των Αμερικανών λέγοντας: "Καλώς ήρθατε στην πολύ πολύ μυστική συναυλία των METALLICA, για την οποία όλοι γνωρίζουν. Ιδού ο νέος γαμ...λης φίλοι, αυτός είναι ο τύπος... O Jason Newsted. Τον αγαπάμε, οπότε κάντε τον να αισθάνεται οικεία εντάξει; Θέλω να περάσω καλά απόψε."

Έτσι το πρώτο show του Jason το οποίο έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε παρακάτω, αποτελούταν από 14 τραγούδια μεταξύ των οποίων ήταν τα For Whom The Bell Tolls, Ride The Lightning, Whiplash, Seek And Destroy, The Four Horsemen, με τελευταίο κομμάτι της βραδιάς το Fight Fire With Fire. 

Λίγοι τότε θα μπορούσαν να φανταστούν πως ο πάντα αγαπητός Jason, πέρα από το βάρος της σύγκρισης με τον αδικοχαμένο Cliff Burton που είχε να διαχειριστεί, θα γινόταν ο 'σάκος του μποξ' των υπολοίπων μελών της μπάντας με την δικαιολογία του 'καινούργιου τύπου'. Ο Jason Newsted αποτέλεσε τον τρίτο μπασίστα των METALLICA ήταν όμως και ο πιο αδικημένος. Στα σχεδόν 15 χρόνια του στην μπάντα δεν προκάλεσε ποτέ κανένα πρόβλημα οποιουδήποτε είδους, αντιθέτως ήταν πολύ εργατικός προσφέροντας το εκατό τοις εκατό της ενέργειας του, κάτι για το οποίο έχει μείνει στην ιστορία από τις ζωντανές εμφανίσεις του. Ο ίδιος πάντα δήλωνε πως ήταν "ο μεγαλύτερος θαυμαστής των METALLICA" το οποίο δικαιολογούσε έμπρακτα, ακόμη και όταν του "εξαφάνιζαν" το μπάσο στην μίξη του "...And Justice For All" album.

Δυστυχώς τον Ιανουάριο του 2001 ο Jason δεν άντεξε την κατάσταση που επικρατούσε στο συγκρότημα (εσωτερικές διαμάχες, προβλήματα εθισμού του Hetfield, εγωκεντρισμό του Ulrich, περιορισμούς που του είχαν επιβάλλει οι υπόλοιποι METALLICA) και πρότεινε η μπάντα να κάνει ένα διάλλειμα ενός χρόνου. Τον χρόνο αυτό ο Jason ήθελε να αφοσιωθεί στο μουσικό του project τους Echobrain, κίνηση που δεν άρεσε κυρίως στους Hetfield/Ulrich και κάπως έτσι ο Newsted αποχαιρέτησε τους METALLICA.

Όσον αφορά το ντεμπούτο του Jason με τους METALLICA, ο tour manager Doug Goodman θυμάται πως: " Ήμουν εκεί για την πρώτη συναυλία του Jason και ήταν φανταστικά. Όλοι γνώριζαν ποιος ήταν από τους Flotsam And Jetsam. Θυμάμαι πως όλοι εκεί ήταν ανυπόμονοι για το show". Την βραδιά "άνοιξαν" οι Metal Church.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου