Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

 


ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ DRUMMER ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ FATES WARNING.


Ο Mark Zonder υπήρξε drummer των progressive θρύλων FATES WARNING από το 1989 έως το 2004, χρονιά που συμπλήρωσε 8 δίσκους μαζί τους. Αν αυτό σε κάποιους μπορεί να μην λέει πολλά, ο Zonder έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους επιδραστικότερους drummer στην ιστορία του σκληρού ήχου και πιο συγκεκριμένα το Modern Drummer χαρακτηρίζει το στυλ του ως δυναμικό, πολύ-ρυθμικό και εντελώς απρόβλεπτο. Αντικαταστάτης του στους FATES WARNING ήταν προσωρινά ο Nick D'Virgilio των SPOCK'S BEARD, έως ότου την θέση πίσω από το drum kit αναλάβει μόνιμα έως σήμερα ο Bobby Jarzombek, για τον οποίο μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια στο "Prog Rock Digital" podcast, λέγοντας:

"Ο μόνος ντράμερ που είχαν οι FATES WARNING και έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα προηγούμενα τραγούδια ήταν ο Bobby. Στην πραγματικότητα τον είχα στο στούντιο μου πριν βγει στην περιοδεία και έμαθε όλο το υλικό μου νότα προς νότα. Του βγάζω το καπέλο, επειδή όλοι οι άλλοι που ήρθαν και συμπλήρωσαν την θέση, δεν το αντιμετώπισαν - είτε δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν, δεν ήθελαν να περάσουν το χρόνο, είτε απλά δεν μπορούσαν να το κάνουν φυσικά. Όποια και αν είναι η περίπτωση, ο Bobby το κάνει."

Αυτό που 'άναψε' την συζήτηση ωστόσο ήταν τα σχόλια του Zonder για τον Mike Portnoy. Όλα άρχισαν με τον Νικόλα Γεωργακόπουλο ο οποίος έπαιρνε την συνέντευξη και είπε στον Zonder πως ο μαθηματικός εγκέφαλος του δουλεύει υπερωρίες, εκφράζοντας έτσι τον θαυμασμό του προς τον Αμερικανό.

 "Το εκτιμώ σίγουρα, παρόλο που ο Portnoy το ονόμαζε ρομποτικό, αλλά εντάξει, ότι να 'ναι. Αλλά και πάλι, αν θέλετε να γελάσετε, πηγαίνετε να τον παρακολουθήσετε (τον Portnoy) να παίζει το "Point Of View " και το "Eleventh Hour" στο Σάο Πάολο, ή οπουδήποτε κι αν είναι, με τους FATES WARNING, εάν θέλετε να δείτε κάποιον να σφάζει ένα κομμάτι".

Η ατάκα του Zonder αφορά ένα βίντεο στο YouTube όπου φαίνεται ο Mike Portnoy να παίζει ως προσωρινός αντικαταστάτης του Jarzombek με τους FATES WARNING, στην Βραζιλία και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


  Σχεδόν αμέσως απάντησε ο Mike Portnoy στον Zonder από τον λογαριασμό του στο Twitter.



 "Λοιπόν είχα μια πολύ 'φορτωμένη' εβδομάδα: Ξεκίνησα την εβδομάδα ηχογραφώντας το άλμπουμ των Bigelf, μετά πέταξα ως το Τέξας για μια συναυλία με τους Adrenaline Mob, μετά πίσω στο Λος Άντζελες για το Metal Master 3 και μετά πέταξα στην Βραζιλία για να τελειώσω την εβδομάδα με τους Fates warning. Συγνώμη Mark Zonder αν δεν είχα χρόνο να μάθω όλα τα μέρη σου τέλεια" ήταν τα λόγια του Portnoy.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου