Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020


Μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου στο progressive στερέωμα, ένα από τα πιο προοδευτικά συγκροτήματα που υπήρξαν, μουσικά, εκτελεστικά, με έμμεσο και άμεσο τρόπο πάνω στο θέμα της μουσικής νοοτροπίας, αλλά και στο τρόπο που σε αιχμαλώτιζαν μέσα από τις δισκογραφικές τους δουλειές, ήταν, είναι και θα παραμείνουν να αποτελούν οι αγαπημένοι μου Fragile Vastness.

Ο Βαγγέλης Γιαλαμάς πλέον δημιουργεί νέα μουσική ιστορία με τους υπέροχους Heaven On Mars, αλλά ταυτόχρονα μας κάνει την τιμή να μας αναφέρει τα δικά του άλμπουμ που αποτέλεσαν τον δικό του συνοδοιπόρο, στη μουσική του σταδιοδρομία...

1. Def Leppard - Hysteria

2. Nine Inch Nails - The Fragile 

3. Angra - Holy Land  

4. Dream Theater - Images & Words

5. Peter Gabriel - Up

6. Earth Wind & Fire - Spirit


"Το κάθε ένα από αυτά μέχρι και σήμερα με διδάσκει πως γίνεται μια σωστή  ενορχήστρωση. Η τοποθέτηση όλων των οργάνων ως layers με το κάθε ένα από αυτά να υπηρετούν την ίδια τη μουσική είναι αξιοθαύμαστη. Δεν με ενδιαφέρει αν έχουν καλή παραγωγή ή όχι τόσο. Αυτό που έχει σημασία και λείπει στις περισσότερες σημερινές μπάντες είναι η ταυτότητα, ο χαρακτήρας κάτι που έχουν και με το παραπάνω οι πιο πάνω συγκεκριμένες μπάντες και καλλιτέχνες. Μουσικός πλούτος και σεμινάρια παραγωγής και τα 6 αυτά άλμπουμ."


Με αγωνία αναμένουμε το ντεμπούτο άλμπουμ των Heaven On Mars, όπου και θα υπάρξει η ανάλογη παρουσίαση στο Metal Nuovo.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου