Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

 


ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.


To 2019 το BANDCAMP είχε ξεκινήσει πιλοτικά την παραγωγή δίσκων σε περιορισμένο αριθμό καλλιτεχνών. Όταν ο αριθμός ζήτησης έπιανε τον στόχο που είχε θέσει η εταιρεία, τότε αναλάμβανε η ίδια το πρεσάρισμα των βινυλίων και την αποστολή στους πελάτες. 

Δύο χρόνια μετά το BANDCAMP αυξάνει τον αριθμό καλλιτεχνών στην λίστα παραγωγής βινυλίων, δίνοντας τους μάλιστα την δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι την καλλιτεχνική επιμέλεια αλλά και την τιμολόγηση των δίσκων τους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

"Το 2019, ξεκινήσαμε να κυκλοφορούμε το Bandcamp Vinyl Pressing Service σε μια μικρή ομάδα καλλιτεχνών. Η υπηρεσία εξαλείφει τον κίνδυνο, καθώς οι παραγγελίες των θαυμαστών σας - όχι εσείς - χρηματοδοτείτε το πιεστικό."

 

"Εξαλείφει την ταλαιπωρία, καθώς συντονίζουμε την παραγωγή, στέλνουμε τους δίσκους στους θαυμαστές, καλύπτουμε ψηφιακά και διαχειριζόμαστε την υποστήριξη πελατών. Προσφέρουμε πλήρη έλεγχο, με το σχεδιασμό και τις τιμές να εξαρτώνται από εσάς και το Bandcamp να μην έχει καμία ιδιοκτησία δίσκου. Αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας, αφού ειδοποιούμε αυτόματα τους ακόλουθους σας όταν ξεκινάτε μια καμπάνια και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν τις αποθηκευμένες πιστωτικές κάρτες και τα στοιχεία αποστολής τους."

 

"Και το πιο σημαντικό, λειτουργεί: Κατά τη διάρκεια 50 επιτυχημένων πιλοτικών project, βελτιώσαμε τόσο το προϊόν, όσο και τις λειτουργίες παραγωγής και εκπλήρωσης,  στέλνοντας 13.000 δίσκους σε χαρούμενους θαυμαστές σε 65 χώρες."


 Σε άλλα σχετικά νέα, ο CEO του BANDCAMP Ethan Diamond ανακοίνωσε πως θα συνεχιστούν και το 2021 οι BANDCAMP FRIDAYS με διάρκεια από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάϊο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου