Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021


Oι Jaded Star επέστρεψαν με το 2ο άλμπουμ τους "Realign", ένα μελωδικό heavy metal δίσκο που αξίζει να ακούσετε!


Η αλήθεια είναι ότι τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για το μελωδικό heavy metal & hard rock! 
Ως εκ τούτου λοιπόν αρέσκομαι να ακούω συγκροτήματα και άλμπουμ που ικανοποιούν την ανάγκη μου αυτή! 
Λίγο πριν την εκπνοή λοιπόν του 2020 ανάμεσα και σε άλλες νέες κυκλοφορίες που περίμενα, υπέπεσαν στο στόχαστρό μου οι melodic/prog/heavy Jaded Star με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους "Realign" το οποίο κυκλοφόρησε 6 Νοεμβρίου 2020 και είναι το 2ο κατά σειρά studio album τους! 
Προηγήθηκε το ντεμπούτο τους "MEMORIES FROM THE FUTURE" το 2015, το οποίο και συγκέντρωσε πολύ θετικές κριτικές!
Ανάμεσα στο διάστημα που χωρίζει τα 2 άλμπουμ πολλές αλλαγές επήλθαν στο συγκρότημα με κυριότερη όμως την αλλαγή του line up τους, με την σύνθεση της μπάντας τελικά να διαμορφώνεται από την Maxi Nil(φωνή), τον κιθαρίστα Dane Constantine, το drummer Jim Rouvell, το μπασίστα Dres Ioannis και τον Άγγελο Βαφειάδη στα πλήκτρα, ο οποίος συμμετέχει επίσης στους θρυλικούς Warlord!!!

Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση ήταν η διάρκειά του, μόλις 38 λεπτ.και 49 δευτ., κάτι που ομολογώ λειτούργησε θετικά, καθώς δεν βαρέθηκα ούτε μια στιγμή κατά την ακρόασή του! Το πρώτο τραγούδι "Female fronted" μου υπενθύμισε για ακόμη μια φορά τη μάχη που δίνουν οι γυναίκες της metal σκηνής, ώστε να αποβάλλουν τις σεξιστικές και όχι μόνο ταμπέλες και να κερδίσουν επάξια τη θέση τους εντός και εκτός συγκροτημάτων.

Ακολουθεί το "Breathing fire" δυναμικό και άμεσο εξαπολύοντας καυτά κιθαριστικά riffs ενώ στη συνέχεια το "Pain all mine" μελαγχολικό αλλά με ένταση εκεί που χρειάζεται και με εσωστρέφεια στους στίχους με έκανε να το ακούσω ξανά! Το "Maybe" αργό αλλά σκοτεινό με εναλλαγή συναισθημάτων τα οποία εκφράζει απόλυτα η επιτυχημένη παρουσία των πλήκτρων του Άγγελου Βαφειάδη ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει καλά πως να τα χρησιμοποιήσει και που!

Το "Adrian" θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως radio friendly, ενώ το "Children of  Chaos" είναι προορισμένο να μπαίνει πάντα στο set list των live τους! Τι;όχι;  
"Rise up", "We 're the heroes" , "Vertigo" και είμαι σίγουρη πια ότι οι Jaded Star έχουν τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα μπλέκοντας μαεστρικά το παλιό με το νέο, το pop, to glam, το electro με το power και το symphonic!
 

Το άλμπουμ δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο από το "Higher than Love" και το εξαιρετικό σόλο του Dane Constantine! Έπαιξε στο repeat άλλες 2 φορές....

Αν προσθέσω και την απίστευτη παραγωγή του άλμπουμ η οποία έχει γίνει εξ΄ολοκλήρου στην Ελλάδα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες του εξωτερικού, είμαι σίγουρη ότι οι Jaded Star είναι μια μπάντα που ξέρει τι θέλει να κάνει και το κάνει καλά !


Realign Tracklist:
 1. Female Fronted
2. Breathing Fire
3. A Pain All Mine
4. Maybe
5. Adrian
6. Children Of Chaos
7. Rise Up
8. We're The Heroes (A Song For Us)
9. Vertigo
10. Higher Than Love

 Official Videos:





lyric video:



FACEBOOK

BANDCAMP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου