Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021



Με χαρά υποδεχόμαστε στο νέο "Scenes From A Memory..." τον Θοδωρή Μαρτίνη, τραγουδιστή των Solid Faith, οι οποίοι μέσα στο 2020 κυκλοφόρησαν ένα από τα πιο όμορφα album στο παραδοσιακό progressive metal. Στο παρακάτω κείμενο μας παρουσιάζει τα άλμπουμ, εκείνα που τον επηρέασαν στην μουσική του σταδιοδρομία.

Queen - A Night At The Opera

"Όταν άκουσα αυτό το άλμπουμ κατάλαβα πως η μουσική μπορεί να έχει πειραματισμούς και να μπλέκει πολλά είδη μέσα στο ροκ και αυτό μου άρεσε πάρα πολύ! Οι Queen είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα και ο Freddie Mercury o αγαπημένος όλων και αυτό το άλμπουμ είναι ο απόλυτος πειραματισμός καθώς διατηρεί παράλληλα την ροκ ταυτότητα του αλλά... παράλληλα ξεφεύγει κατά πολύ και πέρα από αυτό! Νομίζω το καλύτερο Queen άλμπουμ και σίγουρα το βάζω πρώτο στην αγαπημένη μου πεντάδα! Νομίζω το μοναδικό συγκρότημα που σε ένα άλμπουμ θα βρεις στοιχεία από πολλά είδη μουσικής που για την εποχή του είναι απίστευτο το πόσο καλά ακούγονται μέσα σε ένα δίσκο."


Iron Maiden - Somewhere  In Time

"To αγαπημένο μου metal άλμπουμ! Σαφώς και μου αρέσουν οι Maiden και πολλά άλμπουμ και τραγούδια τους, αυτό το άλμπουμ για μένα τα έχει όλα! Δίνει την ταυτότητα τον λυρισμό και την φαντασία αυτού του γκρουπ και δεν υπάρχει ούτε ένα τραγούδι που να μην μου αρέσει! Θεωρώ το σχήμα ήταν στα καλύτερα του σε αυτό το άλμπουμ σε όλα τα επίπεδα και προσωπικά με έχει χαράξει στα ακούσματα μου ακόμα και σήμερα."


Angra - Holy Land

"Tεράστια επιρροή! Όταν βγήκε ήταν ένα σoκ στην metal σκηνή του πόσο καλά συνδυαζόταν η μελωδικότητα με το metal και τα παραδοσιακά στοιχεία που έβαλαν οι Angra από την βραζιλιάνικη κουλτούρα τους! Ο Matos από τους αγαπημένους μου τραγουδιστές! Συναίσθημα, ερμηνεία, μελωδικότητα και πάθος από τους πιο ολοκληρωμένους τραγουδιστές! Μνημείο αυτός ο δίσκος για τους Angra και το heavy metal! Παίζει συχνά στο αμάξι μου στην καθημερινότητα και στέκεται χρόνια μετά στα καλύτερα μουσικά δημιουργήματα!"


Dream Theater - Images And Words

"Μέσα από αυτό το άλμπουμ γεννήθηκε η αγάπη μου για το progressive metal! Άλλος ένας δίσκος μνημείο ίσως από το καλύτερο prog σχήμα του πλανήτη με το καλύτερο prom metal δίσκο!Eντυπωσιάστηκα από τις δομές τις αλλαγές στους ρυθμούς αλλά και το κόλλημα που σου δημιουργούν στο να μην μπορείς να σταματήσεις να ακούς αυτό το άλμπουμ ξανά και ξανά! Πολύ όμορφο το να παίζεις progressive διατηρώντας όμως την μελωδικότητα και το συναίσθημα στο φουλ! Σίγουρα στο top 5 δίσκων της καρδιάς μου!"


Led Zeppelin - IV


"Ένα συγκρότημα που από την εφηβεία μου μαζί με τους Queen με συνοδεύουν μέχρι και σήμερα.To αγαπημένο μου άλμπουμ τους που παίζει συχνά και σήμερα στα αυτιά μου με αγαπημένο τραγούδι ever το Rock And Roll! Εκπληκτικό απλά! Oταν το ροκ συναντά το μπλουζ και φέρνει στα αυτιά μας στην καλύτερη στιγμή του συγκροτήματος το καλύτερο κατ' εμέ άλμπουμ τους! O Plant είναι ο δεύτερος αγαπημένος μου τραγουδιστής μετά τον Mercury και με έχει επηρεάσει αρκετά! Με εντυπωσίαζε ιδιαίτερα ο τρόπος που συνδύαζε τεχνικές στην φωνή του και ακουγόταν τόσο... ροκ! Και οι Zeppelin μακράν από τα πιο επιδραστικά και μεγαλύτερα συγκροτήματα που πέρασαν από την μουσική!"

 

Στις 10 Ιουνίου του 2020, κυκλοφόρησε από την Alone Records, το ντεμπούτο άλμπουμ των Solid Faith με την ονομασία "Eternal Quest".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου