Τρίτη 4 Μαΐου 2021

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

 

(Artwork : Tiziana Federica Ruiu )

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την γνωριμία μας με τους  Altar Of The Witch , όπου με την «νύφη του διαβόλου» μας ταξίδεψαν σε άλλη δεκαετία , εκεί που το Heavy Metal για πρώτη φορά απέκτησε σάρκα και οστά .

Ο εγκέφαλος του project αυτού , Andy Mornar , δημιούργησε άλλη μία εκπληκτική σύνθεση , όπου μουσικά υμνεί τους πατέρες Black Sabbath και λυρικά τον βασιλιά του Κάτω Κόσμου , θα έλεγε κανείς !

Το "Lucifer Is King" είναι γεμάτο από riffs που συνδυάζουν το blues συναίσθημα και την ανατριχιαστική παρουσία της διαβολικής νότας ή αλλιώς Τρίτονου , με την κιθάρα για άλλη μία φορά να κλέβει την παράσταση με τον κρυστάλλινο τόνο της αλλά και το τι μπορεί να κάνει · αλλά και τα φωνητικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά , καθώς οι αρμονίες που υπάρχουν στο ρεφρέν και στα τελευταία δευτερόλεπτα του τραγουδιού χτίζουν μία μαγευτική ατμόσφαιρα !

Παρ ' όλα αυτά , αυτό που πραγματικά θα αναβάθμιζε σημαντικά το κομμάτι θα ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή των drums και του μπάσου , όχι τόσο παικτικά , αλλά στο τελικό mix . Ενώ μπορούσα να διακρίνω όμορφα γεμίσματα και πινελιές που θα ταίριαζαν ιδανικά με τον ρυθμό της ηλεκτρικής κιθάρας , ένιωσα ότι εν τέλει θάφτηκαν κάτω από τον ηχητικό τοίχο της τελευταίας , κάτι που δεν ίσχυε στην περίπτωση του προηγούμενου single "The Devil's Bride" ! Βέβαια , αυτή η παρατήρηση είναι απλά ένα μικρό ψεγάδι μπροστά στο συνολικό αποτέλεσμα , που είναι η έμπρακτη απόδειξη της βελτίωσης και του πειραματισμού του mastermind Andy ! Και αυτό είναι ακόμα η αρχή !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου