Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Artwork : John Tsiakopoulos
Original Photo : Gabriel 

 Η σημερινή μας παρουσίαση είναι αφιερωμένη στην δεύτερη studio κυκλοφορία των Αθηναίων doom-heavy rockers Night Resident , μία εξαιρετική doom n' gloom κυκλοφορία που δίνει κάθε δικαίωμα στην ελληνική σκηνή του σκληρού ήχου να νιώθει περήφανη για τα κατορθώματά της ! Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα τους Night Resident !

Οι Night Resident συστάθηκαν το 2018 και έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το εντυπωσιακό ομότιτλο ντεμπούτο τους το 2019 , φαίνονται πιο συνειδητοποιημένοι μουσικά και γεμάτοι αυτοπεποίθηση , με την τελευταία τους μουσική δήλωση , με τίτλο "Darkness Is My Home" , να αποτελεί την απόδειξη ! Ένας δίσκος που αποτελεί σημείο συνάντησης διάφορων μουσικών επιρροών , όπως το heavy και doom rock , με τον λυρικό πεσιμισμό να μπλέκει αρμονικά μαζί τους και να γεννά κάτι που είναι μακράν πιο heavy από πολλές σύγχρονες κυκλοφορίες που κοπιάζουν για να το καταφέρουν . 

Με συνθέσεις όπως το A Time Of Wonder και Into Her Eyes , που κάθε άλλο παρά doom θυμίζουν , με τα φανταστικά solos της ηλεκτρικής κιθάρας και τα γρήγορα και εναλλασσόμενα μοτίβα των drums να χαράζουν καθαρά heavy πορεία , δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως οι Night Resident λατρεύουν τον πειραματισμό και μισούν την μονοτονία . Αυτό άλλωστε φαίνεται κι από το γεγονός ότι μόνο το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου μπορεί να χαρακτηριστεί ως doom σύνθεση ! Όλες οι υπόλοιπες συνθέσεις , ενώ διαθέτουν doom στοιχεία , διαφοροποιούνται αισθητά , είτε με τον πιο up tempo ρυθμό τους , όπως αυτό του Stardust και του I'll Be Free , είτε λόγω των riffs και της συνολικής δομής τους , όπως το Black Witch , που τα σκοτεινά φωνητικά είναι ο διαχωρισμός μεταξύ σύγχρονου metal και doom ! Εκεί όμως που έμεινα άφωνος είναι στον επίλογο του φανταστικού αυτού δίσκου , το Hope Is Hard To Keep ... Η σύνθεση αυτή είναι ένας συνεχής πειραματισμός από την αρχή μέχρι το τέλος , με doom φωνητικά , μικρά indie περάσματα που ίσα ίσα χρωματίζουν ενώ το riff είναι υποδειγματικό metal αριστούργημα . Η πραγματική μαγεία όμως ξεκινά μετά την μέση της σύνθεσης , όπου το καλύτερο solo του δίσκου και το speed metal outro οδηγούν σε ένα μελωδικό σβήσιμο , ορίζοντας δυστυχώς το τέλος του μουσικού αυτού ταξιδιού...

Πλέον δε μπορώ να μιλάω σαν συντάκτης , αλλά σαν fan του συγκροτήματος αυτού . Οι Night Resident έχουν καταφέρει μέσα σε δύο δίσκους να καθορίσουν το στυλ τους και να συνθέτουν μοναδική και εξαιρετική μουσική , έχοντας πετύχει την απόλυτη χημεία μεταξύ τους . Κάθε αρπισμός , γέμισμα και στίχος βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή θέση , τα solos είναι φανταστικά και συμπληρώνουν αρμονικά το όλο συναίσθημα των συνθέσεων και το αποτέλεσμα είναι ένας φοβερός heavy-doom rock δίσκος , που ακούει στο όνομα "Darkness Is My Home" !

Παραγωγή : John Tsiakopoulos
Ηχογράφηση & Mixing : John Tsiakopoulos @ Mothstudio Productions
Mastering : Mario Methenitis @ Loud Monster Mastering 
Μουσική : Night Resident 
Στίχοι : John Tsiakopoulos , Costas Papaspyrou 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου