Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021




 

Πρόσφατα οι Metallica κυκλοφόρησαν μια φοβερή επετειακή Boxset έκδοση του Βlack Album με αφορμή τα 30 χρόνια από την ημέρα της κυκλοφορίας του. Η συγκεκριμένη χορταστικότατη κυκλοφορία είναι και η αιτία που είδαμε το Black Album να επιστρέφει στο Top 10 του Billboard για πρώτη φορά μετά από τις 22 Αυγούστου του 1992, όταν είχε κάνει και τότε είσοδο στο νούμερο 10! 

Το κενό των 29 χρόνων από την εποχή που το Black Album μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 του Billboard κάλυψαν χθες οι Metallica καταφέρνοντας να φτάσουν στην θέση Νο 9 και ενώ το album μέχρι και την περασμένη βδομάδα ήταν στην θέση Νο 158, κάνοντας ένα μικρό άλμα 149 θέσεων!! Αξίζει δε να σημειωθεί πως σύμφωνα με την αναφορά του Billboard 37.000 αντίτυπα της επετειακής Black Album έκδοσης πωλήθηκαν μέσα σε λίγες μόνο ημέρες  πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων κατά 1635% από βδομάδα σε βδομάδα! 



 

Ως ένα από τα πιο επιτυχημένα album όλων των εποχών το Black Album σύμφωνα με το Association Recording Industry Of America είχε πουλήσει μέχρι και το 2012 16.000.000 αντίτυπα ΜΟΝΟ στις Η.Π.Α. ενώ το Billboard στην έκθεση του έκανε λόγο για μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων που έχει ήδη φτάσει τα 17.300.000 αντίτυπα! Αυτά τα συντριπτικά στοιχεία πωλήσεων αποτυπώθηκαν και στο Top 10 Chart του Billboard με αυτό το album φαινόμενο των μεγάλων Metal hits 'Enter Sandman, Unforgiven, Nothing Else Matters, Sad But True και τόσων άλλων! Το Black Album έχει καταφέρει να παραμείνει στο Billboard συνολικά για 625 βδομάδες , κάτι το οποίο το κάνει να είναι το 4ο σε χρόνο παραμονής album στην ιστορία του συγκεκριμένου Chart (πρώτη λίστα το 1956!) 

Οι Metallica από τον καιρό που κυκλοφόρησαν το Black Album (Νο1) καταφέρνουν επίσης να φτάνουν στην κορυφή του Billboard με κάθε τους διαδοχική νέα Studio δουλειά. Παρόλο που το supergroup πέρασε πέρσι αρκετό χρόνο στο studio δουλεύοντας πάνω σε νέο υλικό, σε μια πρόσφατη συνέντευξη του ο Lars Ulrich δήλωσε πως είναι ''πολύ νωρίς'' για να περιμένουμε καινούργιο δίσκο, οπότε εμείς οι οπαδοί θα πρέπει να περιμένουμε για λίγο καιρό ώστε να δούμε με ποιον τρόπο οι Metallica θα κατακτήσουν και πάλι την κορυφή!

Άντληση Πληροφοριών: 
Ticapurtimes.Com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου