Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021



Ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Blaze Bailey μιλώντας στον Eonmusic για τις πρόσφατες συναυλίες του όπου ερμήνευε τραγούδια των Iron Maiden της δικής του περιόδου, δήλωσε τα εξής: ''Το επετειακό σετ ήταν το αγαπημένο μου και αυτό που μου αρέσει πολύ να κάνω, είναι αυτά που νιώθω σαν να είμαι με παλιούς φίλους. Και υπάρχει πολύ καλή μουσική σε αυτά τα άλμπουμ, αλλά τα κάνω όλα με το δικό μου στυλ''.


Συνέχισε λέγοντας τα εξής: 

''Δεν κάνω την στούντιο έκδοση του «Virus», κάνω μια έκδοση που έχει εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων και ο Chris Appleton (κιθαρίστας), εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά κάναμε το δικό μας σχήμα, για να κάνουμε το δικό μας τρόπο, και αυτό είναι πολύ καλό''.


"Στο" The X Factor ", δεν υπάρχουν αρμονίες κιθάρας, τις βάζω όμως όταν παίζω τα τραγούδια με το σόλο μου συγκρότημα. Λέμε "Ναι, θα το κάνουμε" και έτσι το σετ μου έχει αυτές τις πινελιές''.


Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν ήταν μια σκόπιμη κίνηση από τους Maiden να μην συμπεριληφθούν αρμονίες στο "The X Factor", επιβεβαίωσε: "Ναι, αυτή ήταν μια συνειδητή απόφαση της μπάντας. Δεν συμμετείχα σε αυτήν την απόφαση."


Πιεσμένος για το γιατί να κάνουν μια τέτοια κίνηση μακριά από τον παραδοσιακό ήχο των Iron Maiden, ο τραγουδιστής είπε: "Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να σχολιάσω πραγματικά. Θα πρέπει να μιλήσετε με τον Dave Murray και τον Steve Harris. Σχετικά με αυτό, πραγματικά. Αλλά αυτό ήταν. Αυτή ήταν μια χρονική περίοδος. Οι μπάντες περνούν από μεταβάσεις και κάνουν διαφορετικά πράγματα, και στη συνέχεια η επόμενη έκδοση των Iron Maiden έχει τρεις κιθάρες. Δεν θα μπορούσε να το είχατε προβλέψει αυτό. Δεν ήταν μια επανένωση. Ήταν στην πραγματικότητα κάτι πολύ περισσότερο από μια επανένωση, ήταν μια μαζική επανεφεύρεση του εαυτού τους. Και, φυσικά, είναι φανταστικό, είναι απολύτως υπέροχο".



 ΠΗΓΗ : eonmusic

1 σχόλιο:

  1. Το κακό είναι πως ούτε μετά το 2000 επανήλθαν πλήρως οι κιθαριστικές αρμονίες στους Maiden, παρά ακολουθήθηκε μια "μέση οδός"

    ΑπάντησηΔιαγραφή