Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος


Στη σημερινή σύντομη παρουσίαση γνωρίζουμε τους goth/alternative rock n rollers Malkasian, ένα συγκρότημα του οποίου η νέα LP κυκλοφορία θα λάβει χώρα το επόμενο έτος και, αν κρίνουμε από το πρώτο single που έχουμε στην διάθεσή μας, πρόκειται για μια αξιόλογη και ποιοτική δουλειά !

Το συγκρότημα αποτελείται από τον ιθύνων νου Sean Malkasian (κιθάρα και φωνητικά), τον Nick Gray ( drums και παραγωγή) και τον Owen Finley (μπάσο), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το πρώτο μακάβριο single του ακόμα πιο μακάβριου δίσκου τους... ο λόγος φυσικά για το single "Vampire" του επερχόμενου δίσκου "Macabre Blues" !

Με ένα blues riff που χρησιμοποιεί έξυπνα το «τρίτονο του διαβόλου», ελάχιστα παραμορφωμένο και κυρίως πιασάρικο, ο Sean επιλέγει να διηγηθεί την ιστορία ενός βαμπίρ που σκορπά τον θάνατο και φαντάζει κάτι το φρικτό, το αδιανόητο , το θεϊκό... Από την άλλη, τα χορευτικά και δυνατά drums στηρίζουν ιδανικά και ορισμένες φορές κερδίζουν το ενδιαφέρον, δίνοντας garage rock χαρακτήρα στη σύνθεση. Τέλος, ο Owen, αν και γενικά γεμίζει τον κενό χώρο της κιθάρας, ανά στιγμές ξεφεύγει από τον ρόλο αυτό και πειραματίζεται ρυθμικά με διάφορα χρωματικά περάσματα και αρπισμούς που ταιριάζουν απόλυτα με το μοτίβο των drums. 

Η συνοχή τους και η χημεία που παρατηρούμε, έστω και μέσω ενός μόνο single, θεωρώ πως είναι αρκετή ώστε να έχουμε απαιτήσεις από ολόκληρο το album. Τα «βρώμικα» blues που ενσαρκώνουν οι Malkasian συνδέονται ιδανικά με θεματολογίες όπως το υπερφυσικό, η μαγεία και ο τρόμος, κάτι που σίγουρα οι φίλοι του hard rock, των blues και του garage rock θα έχουν περιέργεια να μάθουν που μπορεί να καταλήξει... Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτή την κατηγορία, κάντε λίγη υπομονή και πιστεύω πως το "Macabre Blues" θα σας ανταμείψει!


Video by Nick Gray

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου