Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021


Είμαι σίγουρος πως oι Έλληνες heavy-power metallers, Subfire θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό. Από τη στιγμή που κυκλοφορείς ένα δίσκο που με το πρώτο του άκουσμα σε κολλάει στον τοίχο, τότε τα πολλά λόγια είναι περιττά, αφήνεις την μουσική να σε ταξιδέψει μέσα από πολλά και διαφορετικά είδη που τόσο πολύ αγαπήσαμε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...


Για την ιστορία οι Subfire μας έρχονται από την όμορφη Λιβαδειά και πρώτο-σχηματίστηκαν το 2004, μετά από πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους και έχοντας κατασταλάξει στον ήχο που αυτοί θέλουν, κυκλοφόρησαν στις 10 Σεπτεμβρίου το ντεμπούτο τους άλμπουμ με την ονομασία ''Define The Sinner'', το οποίο κυκλοφόρησε από την Symmetric Records σε μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα! 


Θα είναι μεγάλη αδικία να πούμε πως οι Subfire περιορίζονται σε έναν συγκεκριμένο ήχο. Ακούγοντας προσεχτικά το δίσκο εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πως το μουσικό τους πεδίο επεκτείνεται από το μελωδικό heavy metal, σε κάποια power metal ξεσπάσματα, αρκετές επικές στιγμές και πολλές προοδευτικές ιδέες με μοντέρνα προδιάθεση. Με λίγα λόγια έχουν τα πάντα και συμφέρουν! Όσο παραδοσιακοί μπορούν να ακουστούν άλλο τόσο μοντέρνο ήχο διαθέτουν. Για να το θέσω αλλιώς και ονομαστικά θα μπορούσα να πω πως μου θύμισαν τους Ιταλούς Elveking, ως ένα σημείο όμως.


Το άλμπουμ περιέχει δέκα συνολικές συνθέσεις με την διάρκεια να αγγίζει τα 51 λεπτά περίπου, ένα άλμπουμ όπου περιέχει ευφάνταστες μελωδίες, πολλές συναισθηματικές κορυφώσεις και μελωδίες που ξεχωρίζουν με κύριο υπεύθυνο τον εκπληκτικό Veandok να εντυπωσιάζει με τις φωνητικές του ερμηνείες.



Το να κάτσω και να ξεχωρίσω κάποια σύνθεση θα ήταν μεγάλη αδικία για τις υπόλοιπες και αυτό είναι το ατού της συγκεκριμένης κυκλοφορίας, ότι δεν υπάρχει μέτρια στιγμή στο άλμπουμ. Από το εναρκτήριο ''Sacred Destinies'' με την ανατολίτικη εισαγωγή, το εκρηκτικό ''Infinity'' με τις όμορφες εναλλαγές και τα έξυπνα σόλο, με τις κιθάρες και τα πλήκτρα να δίνουν την δική τους μουσική μάχη. Το αγαπημένο ''Fate of a Sinister World'' με το εκπληκτικό του ρεφρέν (και πιστέψτε το άλμπουμ είναι γεμάτο με τέτοια τρομερά ρεφρέν!), το συγκλονιστικό mid-tempo ''Sins of Morality'' με την τρίχα να σηκώνεται κάγκελο. Ένα τραγούδι με τρομερές συναισθηματικές εναλλαγές. Βομβαρδισμοί και πυροβολαρχίες στο δυναμικό ''I Repent'', πιασάρικες μελωδίες και άνετα θα μπορούσε να γινόταν το επόμενο official-video το ''Night of Renaissance'', άλλη μία κορυφαία στιγμή μέσα στο δίσκο! Δεν σας έφτασαν αυτά!? Πάρτε και ένα ''Fairytale'', μα ειλικρινά πόση έμπνευση υπάρχει μέσα σε αυτό το άλμπουμ!!!??? Δώστε βάση στα 2 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα και αν δεν ανατριχιάσετε στείλτε με σε ορυχεία να σπάω πέτρες!!! ΈΠΟΣ! Έντονη συναισθηματική φόρτιση στο ταξιδιάρικο ''Pure Emotion'', επικές κορυφώσεις και power metal ταχύτητες με το ''Soul Redemption'' για να κλείσει το άλμπουμ με το ''Stength and Hope'', μία σύνθεση που κλείνει το μουσικό κύκλο αλλά ταυτόχρονα ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να αρχίσει το άλμπουμ από την αρχή, μιας και μουσικά το τελευταίο τραγούδι με το πρώτο του δίσκου ηχητικά έχουν κάποιους κοινούς παρονομαστές.


To εκπληκτικό-μυστικιστικό εξώφυλλο απλά συμπληρώνει ένα ήδη πετυχημένο αποτέλεσμα. Το μόνο που εύχομαι για τους Subfire είναι να συνεχίσουν αυτόν το μουσικό μαγικό οίστρο, διότι αν κυκλοφορείς ένα τέτοιο ντεμπούτο όπως το "Define The Sinner'' τότε είμαι σίγουρος πως το μέλλον τους/μας επιφυλάσσει πολλές όμορφες μουσικές και επικές στιγμές!


Subfire :

Symeon Sanidas-Drums

George Larentzakis-Guitars, Vocals (backing)

Rindra Rado-Bass

Veandok-Vocals


Facebook: https://www.facebook.com/SubfireOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/subfireband/

Youtube: https://www.youtube.com/user/subfireband

Bandcamp: https://subfire.bandcamp.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου